500.000e SKODA Octavia van de derde generatie geproduceerd

 

- Een klasse op zich: de Octavia van de derde generatie is een groot succes

- Aantal geleverde exemplaren van de Octavia in West-Europa met ongeveer een kwart gestegen in 2014

- Octavia-modelreeks veelzijdiger dan ooit tevoren

- Internationaal succes: productie in Europa, China, Rusland en India

- Sinds 1996 al meer dan 4,46 miljoen Octavia's geleverd

SKODA heeft de 500.000e Octavia van de derde generatie geproduceerd. Het jubileumvoertuig, een witte Octavia GreenLine, rolde in de fabriek van Mladá Boleslav van de band. De begin 2013 gelanceerde derde generatie van de Octavia is een klasse op zich en blijkt een echte voltreffer. In West-Europa kende de bestseller dit jaar tot eind november al een groei van bijna 25%.

 

"Een half miljoen geproduceerde exemplaren in minder dan twee jaar toont aan hoe goed dit model in de internationale markten onthaald wordt. Als 'hart van het merk' is de SKODA Octavia de centrale pijler in onze groeistrategie. In de komende jaren willen we verder groeien en met de Octavia en ons aantrekkelijke SKODA-modellengamma nieuwe klantengroepen aanspreken", vertelt Werner Eichhorn, binnen de raad van bestuur van SKODA verantwoordelijk voor verkoop en marketing.

 

De Octavia van de derde generatie is in zijn klasse op vele vlakken de referentie en is de ruimste, meest praktische, veiligste, comfortabelste, lichtste en meest milieuvriendelijke Octavia aller tijden. Bovendien is hij veelzijdiger dan ooit. Zowel de Octavia Berline als de Octavia Combi zijn met voorwiel- of vierwielaandrijving verkrijgbaar. De SKODA Octavia RS is dan weer de snelste in serie gebouwde Octavia uit de geschiedenis. De bijzonder milieuvriendelijke SKODA Octavia GreenLine verbruikt gemiddeld slechts 3,2 liter diesel per 100 km (85 g CO2/km). In 2014 debuteerden de SKODA Octavia G-TEC met aardgasaandrijving en de SKODA Octavia Scout, een krachtige allrounder met echte offroadkwaliteiten. In Europa biedt SKODA ook de exclusieve modelvariant Octavia L&K aan.

 

Met zijn waaier aan varianten en zijn uitstekende producteigenschappen blijkt de SKODA Octavia in alle markten een echte voltreffer. In West-Europa kende de Octavia van begin dit jaar tot november een groei van 24,7%, met nieuwe verkooprecords in verschillende landen. Het model behoort tot de meest bekroonde in zijn klasse en wist al talrijke vergelijkende tests te winnen.

 

In Centraal-Europa bedraagt de toename van het aantal leveringen dit jaar al meer dan 20%. In Tsjechië, Hongarije, Finland, Estland, Polen, Slovakije, Kroatië, Bosnië-Herzegovina en IJsland was de Octavia in de eerste elf maanden van het jaar maand na maand de best verkochte nieuwe wagen.

 

Behalve in Tsjechië wordt de SKODA Octavia ook in China, Rusland, India, Oekraïne en Kazachstan geproduceerd. Als grootste afzonderlijke markt voor SKODA speelt China een centrale rol voor het merk en het model. Midden 2014 debuteerde de SKODA Octavia in China, en met succes: in november liet hij in de Chinese markt een verkooptoename van 112,4% optekenen.

 

De Octavia is het belangrijkste model in de internationale groeistrategie van SKODA en de motor van het grootste modellenoffensief in de geschiedenis van de onderneming. In de komende jaren wil de constructeur zijn wereldwijde verkoop tot minstens 1,5 miljoen wagens per jaar verhogen.

 

Als geen andere auto staat de Octavia symbool voor de sterke opmars van het merk in de voorbije twee decennia. Met zijn lancering in 1996 groeide SKODA uit tot een internationale autoconstructeur met aanwezigheid in meer dan 100 landen wereldwijd. Van 1996 tot eind november van dit jaar werden al 4,46 miljoen exemplaren van het model aan klanten geleverd. Dat komt overeen met ongeveer 40% van het totale aantal geleverde voertuigen van het merk in die periode.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be