Achiel Boxoen danst in de regen in de Oostkantons

Achiel Boxoen danst in de regen in de Oostkantons

"We hebben ons geamuseerd"

Na hun schitterende vierde plaats in de Omloop van Vlaanderen, trokken Achiel Boxoen en Jasper Vermeulen met vertrouwen naar de East Belgian Rally, de voorlaatste wedstrijd van het Belgian Rally Championship. De wedstrijd in de Oostkantons werd geteisterd door aanhoudend regenweer, maar Achiel Boxoen amuseerde zich met de SKODA FABIA R5 van SXM Motorsport. Het jonge talent stuurde de officiële SKODA FABIA R5 naar een mooie 8ste plaats na een foutloos optreden, waarbij hij blijk gaf van veel maturiteit om in moeilijke omstandigheden overeind te blijven.

De editie 2017 van de East Belgian Rally was de moeilijkste van de laatste jaren. Bij droog weer zijn de technische klassementsproeven al bijzonder moeilijk en uitdagend, maar deze keer lag het parcours er nog verraderlijker bij door de regen. Toch amuseerden Achiel Boxoen en Jasper Vermeulen zich.

 

"Donderdagavond hebben we de shakedown afgewerkt en daar hebben we een comfortabele set-up bepaald," vertelde Achiel. "Zaterdag hebben we ons tempo rustig opgebouwd. Het was mijn eerste kennismaking met dit parcours dat heel technisch en snel is. Vooral de vele blinde situaties maken het moeilijk. Bovendien was het onze eerste wedstrijd in de regen met de SKODA FABIA R5, want in Roeselare werden we verrast door een plotse regenvlaag. Hier gingen we echt van start in de regen. Gelukkig bleken de "full wet" regenbanden van Michelin, een nieuw type dat we voor de eerste keer konden gebruiken, bijzonder efficiënt. Ik had meteen vertrouwen in de wagen."

 

Gelet op de bijzondere moeilijke omstandigheden, was het moeilijk om de progressie in te schatten op het vlak van de chrono's. Freddy Loix wilde zijn poulain vooral aanvallender zien rijden.

"Ik vond dat Achiel zich eens moest amuseren en zich moest uitleven. Hij moest wat meer spelen met de auto, glijden en voelen dat de limiet van de auto verder ligt. Dat is goed gelukt. Achiel was heel relax en hij voelde zich meteen goed met de afstellingen van de FABIA R5. Hij reed bevrijd, maakte geen foutjes en rukte stelselmatig op naar de 8ste plaats," aldus coach Freddy Loix.

 

Ook Jeroen, de teammanager van SXM Motorsport, zag een ontspannen Achiel Boxoen die in moeilijke weersomstandigheden erg rustig bleef.

"Dat was de grootste uitdaging in deze wedstrijd. Achiel ontdekte het parcours en reed zijn eerste wedstrijd met de FABIA R5 in de regen, wat betekende dat hij met een heel andere set-up moest rijden dan gewoonlijk. Hij heeft zich geamuseerd zonder zich teveel vragen te stellen. Dat was de progressie die we dit weekend wilden zien."

 

"Ik heb me ook effectief geamuseerd," vertelde Achiel aan de finish. "Ik heb wat meer gespeeld met de SKODA, met een paar spannende momentjes als resultaat. Maar, we staan weer aan de finish en ondertussen voel ik dat ik de SKODA steeds beter onder de knie heb. De 8ste plaats stemt me tevreden, zeker rekening houdend met het weer en het startveld. Dit was zeker een goede voorbereiding op de Condroz Rally!"

Contacteer ons
Over ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.

 

  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.

     

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypoli...


ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg