Achiel Boxoen na Ieper: “Megaleuke ervaring en veel bijgeleerd”

Achiel Boxoen na Ieper: “Megaleuke ervaring en veel bijgeleerd”

Na de 53ste editie van de Rally van Ieper tikten Achiel Boxoen en Jasper Vermeulen met hun ŠKODA FABIA R5 #20 als zeventiende aan. Het feit dat ze na het lange en lastige hoogtepunt van het Belgische rallykampioenschap aan de finish stonden was voor het jonge duo een bron van tevredenheid.

De Rally van Ieper is uniek, lang en lastig. Bij dit rallymonument aan de finish staan is een succes op zich en dat is precies wat Achiel Boxoen en Jasper Vermeulen met hun ŠKODA FABIA R5 wisten te verwezenlijken.

 

“Moe en leeg, maar helemaal tevreden”, stelde een glimlachende Achiel Boxoen op de Grote Markt in Ieper. “Ik heb heel veel bijgeleerd dit weekend, me goed geamuseerd en het feit dat ik bij mijn eerste deelname aan de finish sta stemt me heel tevreden.”

 

“Ieper valt met niets te vergelijken”, vervolgt de 20-jarige Boxoen. “Er zijn niet alleen de supermooie KP’s, maar ook de sfeer die hier heerst is uniek. Ik moest me aanvankelijk wel wat aanpassen aan het supersnelle parcours, maar met de hulp van Freddy lukte dat aardig. Het geeft een goed gevoel dat ik mijn opdracht tot een goed eind heb gebracht. Voor de mensen van ŠKODA, van het hele team ook, is het tof dat het harde werk van de afgelopen weken zo wordt beloond.”

 

Ook coach en elfvoudig Ieper-winnaar Freddy Loix blikte tevreden terug op de wedstrijd in de Westhoek. “Achiel heeft voor 100 procent gedaan wat ik hem gevraagd heb”, analyseerde Loix. “Geen lekke banden, geen enkele fout, geen enkele schuiver, hij heeft de wedstrijd naar behoren afgehandeld. Ik besef maar al te goed dat die verwachtingen, en ook het feit dat ik de data nauwgezet analyseerde, Achiel wat extra druk opleverden. Maar goed, wil een jonge rijder als hij beter worden, dan moet hij in de eerste plaats veel kilometers rijden. En dus aan de finish staan. We zullen dit proces nog een paar keer moeten doorlopen, ga daar maar van uit.”

 

Loix weet dat zijn aanpak ook kleine nadelen heeft. “Omdat ik Achiel bij iedere assistentie telkens nieuwe dingen gaf om op te letten – consistenter remmen, sneller op het gas gaan, mooi de lijn volgen, van die dingen – weet ik maar al te goed dat hij daardoor niet helemaal vrijuit kon rijden. Had ik dat wel toegelaten, dan was hij allicht sneller geweest, maar niet meteen met de meeste propere manier van rijden. Voorlopig hecht ik echter meer belang aan het feit dat hij de ŠKODA op een correcte en efficiënte manier bestuurt.”

 

Bij ŠKODA Import zijn ze alvast tevreden met de evolutie die Achiel Boxoen en Jasper Vermeulen recent hebben doorgemaakt. “In Ieper hebben ze opnieuw een grote stap voorwaarts gezet”, aldus PR Manager Catherine Van Geel. “Ze hebben op de moeilijke chronoritten in de Westhoek allebei heel veel bijgeleerd. Het team van SXM Competition leverde uitstekend werk, de ŠKODA FABIA R5 draaide perfect. We zijn er honderd procent van overtuigd dat we samen een mooie toekomst tegemoet gaan.”

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.

 

  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.

     

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017.

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypoli...


ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg