ADAC Rallye Deutschland: een nieuwe uitdaging voor Sébastien Bedoret

ADAC Rallye Deutschland: een nieuwe uitdaging voor Sébastien Bedoret

In de carrière van elke sportman is het in dezelfde arena treden als de wereldtop een waar voorrecht. Dat is net wat Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq mogen beleven tijdens de ADAC Rallye Deutschland, negende manche van het wereldkampioenschap.

 

Aan het stuur van de wagen uit de ateliers van Pevatec zullen de jonge beschermelingen van ŠKODA België en Freddy Loix dus in Duitsland hun eerste stappen in het wereldkampioenschap zetten, van 16 tot 19 augustus. “Hoewel we in 2017 enkele manches van het Europees Juniorkampioenschap hebben afgewerkt, wordt dit iets helemaal anders dan gelijk welke rally we voorheen hebben afgewerkt”, stelt Sébastien, die op zijn 22ste een droom waarmaakt. “Eerst en vooral omdat aan het stuur van onze ŠKODA FABIA R5 het landschap heel wat sneller zal passeren dan vroeger met onze R2. En uiteraard ook omdat een wedstrijd voor het WRC toch iets anders is...”

 

Net zoals een kind de dagen voor Sinterklaas aftelt kan Sébastien zijn ongeduld niet onder stoelen of banken steken. “Ik sta te trappelen, ja”, geeft hij breed lachend toe. “Vooral omdat ik sinds Ieper niet meer gereden heb en we voor de shakedown van de rally ook geen testsessie zullen afwerken. We zullen dus voorzichtig vertrekken, en proberen een goed ritme aan te houden... met in acht name van een zekere veiligheidsmarge. Het eerste doel is om aan de finish te geraken! Tuurlijk zullen we ook de tijden van de tenoren in WRC2 in de gaten houden (hoewel het duo niet voor dat kampioenschap ingeschreven is, red.), en zullen we proberen het verschil met die rijders geleidelijk aan te dichten. We weten nu al dat we een draai rond de oren zullen krijgen. We zullen enkel proberen om die niet te veel pijn te laten doen.” (lacht)

 

Na hun ontzettend mooi seizoensbegin in het Belgische rallykampioenschap, gekleurd door twee podiumplaatsen en twee keer top-5 op vier rally's met de ŠKODA beseffen Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq dat deze nieuwe ervaring ze alleen maar kan laten groeien. “Het is het mooiste verjaardagsgeschenk dat ik me kan inbeelden”, lacht de corijder, die op de dag van de start 23 wordt. “Niet dat het hier vakantie wordt! We hebben al heel wat onboardbeelden bekeken, om ons een idee van de proeven te vormen. Sébastien probeert die nu al zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Met twee passages tijdens de verkenningen mag je op zo een parcours geen fouten maken! We zullen ontzettend geconcentreerd moeten zijn, want meer dan 325 km. tegen de klok zonder één misstap te maken, dat wordt niet eenvoudig.”

 

Net zoals tijdens de Belgische wedstrijden zal Freddy Loix uiteraard ook dit weekend ter plaatse zijn, om zijn pupillen met raad en daad bij te staan. Hoewel zijn eigen laatste deelname aan de Deutschlandrally dateert van 2004, zal zijn ervaring met wedstrijden in het buitenland uiterst nuttig zijn voor het jonge duo. “Ik denk dat één van de cruciale elementen het nemen van de nota's wordt”, stelt hij. “En ik ben er van overtuigd dat ze al tijdens de verkenningen heel wat zullen leren! Hoewel ze eerder al wedstrijden in het buitenland hebben afgewerkt, is dit voor hen een stap in het onbekende. En dat is hier zeker het geval, want met de KP's in de wijngaarden en die op de militaire bases heeft deze rally nogal wat verschillende profielen. Aan de andere kant hebben Belgische rallyrijders zich steeds thuis gevoeld in de Rally van Duitsland... Het belangrijkste voor hen wordt het opdoen van ervaring en te proberen aan het eind te geraken. Ze zullen zich met heel wat meer ervaren rijders kunnen meten, dit wordt niet makkelijke opdracht. Qua resultaat hebben we geen enkel doel gesteld. Zo moeten gewoon zoveel mogelijk leren!”

 

De ADAC Rallye Deutschland start op donderdag 16 augustus, met een Superspecial in St Wendel. Vrijdag staan er zes chronoritten op het programma, op zaterdag wordt een ware marathon afgewerkt: acht proeven, waaronder twee passages op de beruchte KP van Panzerplatte. Zondag ronden drie proeven de rally af, goed voor meer dan 325 km tegen de klok. Een mooie uitdaging voor Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq!

 

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg