Anders reizen, dicht bij huis, met Seppe Smits en ŠKODA.

› een heel apart winterseizoen voor Seppe Smits, ŠKODA-ambassadeur België;
› een lange revalidatie ten gevolge van een blessure en een knieoperatie eind 2020;
› de opportuniteit om zich aan te passen aan de situatie en de beperkingen van Covid-19;
› een nieuwe manier om te reizen in België en het beste te halen uit zijn wagen;
› een wedstrijd om dezelfde uitrusting te winnen als Seppe en een daktent van Thule.

Wereldkampioen snowboarden Seppe Smits had geen andere keuze dan zich aan te passen aan situaties die hij nochtans liever niet had gezien. Om te beginnen die van de gezondheidscrisis, die natuurlijk zijn seizoenseinde van 2020 overhoopgooide. Zoals bij zo veel andere professionele atleten, en zelfs bij iedereen in deze buitengewone situatie. Na een goede start van zijn voorbereiding aan het einde van de zomer, kwam Seppe flink ten val in november, waarna hij een zware operatie moest ondergaan, gevolgd door een maandenlange revalidatie. Gelukkig verloor de 29-jarige kampioen zijn motivatie niet. Integendeel, Seppe zag meteen een kans om tijd te besteden aan andere projecten, naast zijn revalidatie die heel goed vordert!


“Begin 2020 hadden we de Green Tour aangekondigd in partnership met ŠKODA en Greentripper”, legt Seppe uit. “Onze doelstelling was om een programma en gerichte acties uit te werken waardoor ik zou kunnen delen hoe ik de natuur probeer te beschermen en opkom voor het klimaat. Maar door de wending van de gebeurtenissen, door de gezondheidscrisis, hebben we niet alles kunnen doen wat we wilden!”


Deze nooit geziene situatie was een kans om iets anders te doen, op een andere manier.Via het snowboarden voelt Seppe zich echt aangetrokken door de bergen, het buitenleven en de natuur. “Na al die jaren van competitie voel ik meer en meer de drang om op avontuur te trekken of om aan één of andere expeditie deel te nemen, zoals ik gedaan heb in 2019 met de Peak Lenin, op meer dan 7.000 meter hoogte ...”, vertelt Seppe. Reizen naar het buitenland zit er echter in deze tijden nauwelijks in en daarom moest er een andere manier worden bedacht om op avontuur te gaan, in België! “Toen ik me eind januari aan het stuur zette van de nieuwe ŠKODA OCTAVIA Combi iV, was ik meteen verkocht aan die keuze van wagen die meer in de lijn ligt van mijn persoonlijke overtuigingen. Het is een wagen die superruim is om al mijn materiaal in mee te nemen, met een stille en ecologischere motor. Daarrond wilde ik iets doen!”


Zo is het project Seppe Gone Wild geboren. Seppe en zijn verschillende partners wilden aantonen dat reizen anders kan, heel gewoon eropuit trekken op avontuur, op een spontane manier, dicht bij thuis. Seppe licht toe: “Ik wist dat ik via de jonge start-up Rooftoptravel campingmateriaal kon huren om mijn auto mee uit te rusten. Ik heb hen gecontacteerd en zij hebben me supergoed geadviseerd. Ik ben dan met een tent op het dak van mijn ŠKODA op minitrip vertrokken … En ik voelde het meteen kriebelen om dat opnieuw te doen en om zelfs met mijn partners een ambitieuzer project op te zetten. We hebben contact gezocht met Thule van wie ik net het materiaal had getest dankzij Rooftoptravel. Ze waren onmiddellijk te vinden voor ons idee … en het project Seppe Gone Wild was geboren!”

Door dit initiatief en naast het praktische en fun-aspect van de tent op het dak, wilden we ook de schoonheid en diversiteit in de verf zetten van de plekjes ‘ertussenuit’ die België rijk is. “Er zijn zoveel verschillende activiteiten die je kunt doen”, voegt Seppe eraan toe. “Gewoonlijk breng ik ongeveer twee derde van mijn jaar in het buitenland door, in de bergen of op de gletsjers. Met dit project en uiteindelijk dankzij de beperkingen van mijn revalidatie, heb ik nieuwe activiteiten ontdekt, op ongelooflijke plekken die ik telkens heb kunnen delen met een vriend(in) of andere atleten zoals Maxime Richard voor kajak of Maxim Pirard voor wielrennen. Waarvoor ik hen nog eens wil bedanken. Het was top om die trips en activiteiten met andere mensen te doen.”


Er is ook een website gemaakt: https://seppegonewild.be/. Hier kan je de vier microavonturen van Seppe herbekijken. Er zijn vier verschillende bestemmingen, te ontdekken op de website, met telkens originele activiteiten: peddelsurfen, elektrische steps, packraft … Op de website kan er worden deelgenomen aan een wedstrijd om campingmateriaal van ŠKODA te winnen of een daktent, aangeboden door Thule!


Klaar om in de voetsporen van Seppe Smits te treden? Natuurlijk! En Seppe maakt van de gelegenheid gebruik om af te sluiten met deze positieve boodschap: “Het feit dat ik niet naar het buitenland kan reizen wil uiteraard niet zeggen dat ik nalaat om mijn CO2-uitstoot te compenseren via Greentripper. De opzet blijft dezelfde: teruggeven aan de natuur wat ze ons heeft gegeven, aan de andere kant van de wereld of in onze eigen tuin. Succes en tot gauw met nieuwe avonturen!”

210331_CP_Seppe Gone Wild_NL.pdf

PDF - 282 Kb

Catherine Van Geel

PR Manager, D'Ieteren Automotive NV/SA

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be