De nieuwe ŠKODA KAROQ SPORTLINE ademt een en al sportiviteit

  • 2.0 TSI met 140 kW (190 pk): de krachtigste motor in zijn klasse
  • Sportieve bumpers, lichtmetalen 18-duimsvelgen en sportstoelen zijn standaard
  • Wereldpremière op het autosalon van Parijs 2018

Met de nieuwe ŠKODA KAROQ SPORTLINE stelt ŠKODA op het autosalon van Parijs komende oktober een tweede nieuwe variant voor van de SUV KAROQ, een nog sportievere versie wat betreft design en rijdynamiek. De ŠKODA KAROQ SPORTLINE doet zijn naam eer aan en wordt standaard enkel aangeboden met de krachtigste benzinemotor in het aanbod, goed voor 140 kW (190 pk).

 

De ŠKODA KAROQ die in 2017 op de markt kwam is de tweede telg in het SUV-gamma van ŠKODA en introduceerde de designtaal van het merk in het segment van de compacte SUV. Deze compacte SUV kenmerkt zich door innovatieve technologieën zoals de Virtual Cockpit en het draadloos opladen voor mobiele apparaten. Wat betreft connectiviteit zet de ŠKODA KAROQ in zijn klasse de benchmark. Het infotainmentsysteem omvat ŠKODA Connect online-diensten met Online Infotainment en ook proactieve diensten zoals de automatische noodoproep. Zoals het een echte ŠKODA past, biedt de KAROQ een compacte binnenruimte met overvloedig ruimte voor tot vijf passagiers en bagage.

 

Vier motoren en optioneel vierwielaandrijving

De KAROQ wordt aangeboden in vier efficiënte en milieuvriendelijke motoren terwijl ŠKODA de 2.0 TSI benzinemotor met 140 kW (190 pk) exclusief reserveert voor de KAROQ SPORTLINE. De krachtigste van de twee 2.0 TDI dieselmotoren levert eveneens een vermogen van 140 kW (190 pk).  De compacte SUV brengt deze paardenkracht op de baan via zijn DSG 7-versnellingsbak en vierwielaandrijving. De voorwielaangedreven 2.0 TDI met 110 kW (150 pk) is standaard uitgerust met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Vierwielaandrijving in combinatie met een 7-versnellingsbak is voor dit model optioneel verkrijgbaar. Bij de 1.5 TSO benzinemotor (110 kW/150 pk) met vierwielaandrijving biedt ŠKODA ook in optie een DSG 7-versnellingsbak aan, eveneens met vierwielaandrijving.

 

Sportief design vanbuiten én vanbinnen

Het dynamisme van de ŠKODA KAROQ SPORTLINE is bij de eerste aanblik al meteen duidelijk. Sportieve bumpers en de exclusieve zwarte lichtmetalen 18-duimsvelgen Mytikas onderstrepen zijn sportieve uiterlijk. Zwarte, gepolijste 19-duimsvelgen zijn optioneel verkrijgbaar. Op de wielkasten vooraan staat het SPORTLINE-logo. De koetswerkkleur en de zwarte deurlijsten, getinte ruiten en zwarte dakrails ronden het elegante voorkomen van het model af.

 

Binnenin springen de zwarte sportstoelen met de witte contrastnaden meteen in het oog. De stoelen zijn overtrokken met een revolutionaire luchtdoorlaatbare 3-lagige Thermoflux-stof die vooral tijdens de zomer bij de passagiers voor een hoger comfort zorgt. De stoelen vooraan krijgen een lendensteun mee, de achterstoelen zijn vast. Het multifunctionele sportstuur werd overtrokken met zwart, geperforeerd leder met zilveren stiksels. De sportieve look van het interieur wordt vervolledigd door de pedalen met roestvrij stalen details, een zwarte dakhemel en een ledpakket dat voor een aangename sfeerverlichting zorgt.

 

Als optie: het digitale dashboard

Optioneel rust ŠKODA de KAROQ SPORTLINE uit met Virtual Cockpit. Deze virtuele cockpit in de KAROQ SPORTLINE beschikt over een bijkomende vijfde weergavemodus die de toerenteller en de rijsnelheid centraal weergeeft. Dankzij een LTE-module en wifi-hotspot zijn de passagiers van de ŠKODA KAROQ altijd geconnecteerd. De rijdynamiek kan geconfigureerd worden via de rijmodi en de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) kan bogen op een tweetrapsconfiguratie.

 

Zoals het een echte ŠKODA past, pakt de KAROQ SPORTLINE uit met heel wat Simply Clever-oplossingen en opbergmogelijkheden. De optionele elektrisch bediende kofferklep met druktoetssluiting opent en sluit met een druk op de knop of door zachtjes aan de openstaande kofferklep te trekken. Optioneel kan de vijfde deur met een eenvoudige beweging van de voet onder de achterbumper worden geopend. ŠKODA voorziet een praktische oprolbare kofferafdekking of variabele kofferbodem. Opbergnetten op de voorstoelen en de middenconsole verhogen het dagelijkse gebruiksgemak, net als de wisselgeldhouder, de tickethouder aan bestuurderszijde en de houder voor multimediatoestellen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be