De nieuwe stads-SUV van ŠKODA heet KAMIQ

De nieuwe stads-SUV van ŠKODA heet KAMIQ

 

› ŠKODA zet zijn SUV-campagne verder met een derde model voor de Europese markt

› Wereldpremière van de nieuwe ŠKODA KAMIQ vindt plaats tijdens het autosalon van Genève in maart 2019

 

De nieuwe SUV van ŠKODA heet KAMIQ. De nieuwe cross-over is voor ŠKODA de derde SUV voor de Europese markt en luidt de volgende fase in van de SUV-campagne van het Tsjechische merk. Het woord KAMIQ komt uit de taal van het Inuit-volk dat in Noord-Canada en Groenland leeft. Het wordt gebruikt om iets te omschrijven dat als een tweede huid perfect past in alle omstandigheden. Reden genoeg om dit nieuwe cross-overmodel voor de Europese markt dezelfde naam te geven als een reeds ingeburgerde SUV op de Chinese markt.

De ŠKODA KAMIQ is een stadscross-over die zichzelf opwerpt als een ideale metgezel voor het dagelijkse leven in en om de moderne stad. In China is ŠKODA KAMIQ al een ingeburgerde modelnaam en bijgevolg is deze naam perfect geschikt voor de nieuwe cross-over van het merk. Tegelijkertijd sluit de naam aan bij alle andere modellen uit het huidige ŠKODA SUV-gamma waarvan de naam begint met een K en eindigt op een Q.

Met de nieuwe ŠKODA KAMIQ zet de autobouwer uit Tsjechië de volgende stap in zijn SUV-campagne en breidt hij zijn aanbod op de Europese markt uit met een compact en op lifestyle gericht instapmodel. De ŠKODA KAMIQ combineert de lichtvoetigheid en de rijdynamiek van een compacte auto met de traditionele voordelen van een SUV: een hogere zitpositie, beter zicht rondom, vlottere in- en uitstap en ruimere bodemvrijheid. Het ŠKODA-model, dat gebaseerd is op het modulaire platform voor overdwarse motoren, pakt uit met nieuwe rijhulpsystemen en kreeg heel wat Simply Clever-features waar het merk al even bekend om staat als de grootste binnenruimte die het traditioneel biedt.

De wereldpremière van de nieuwe ŠKODA KAMIQ vindt plaats tijdens het autosalon van Genève van 5 tot en met 17 maart 2019.

Contacteer ons
Over ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.

 

  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.

     

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017.

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypoli...


ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg