De nieuwe stads-SUV van ŠKODA heet KAMIQ

190124-SKODA-KAMIQ-New-SUV.jpg

 

› ŠKODA zet zijn SUV-campagne verder met een derde model voor de Europese markt

› Wereldpremière van de nieuwe ŠKODA KAMIQ vindt plaats tijdens het autosalon van Genève in maart 2019

 

De nieuwe SUV van ŠKODA heet KAMIQ. De nieuwe cross-over is voor ŠKODA de derde SUV voor de Europese markt en luidt de volgende fase in van de SUV-campagne van het Tsjechische merk. Het woord KAMIQ komt uit de taal van het Inuit-volk dat in Noord-Canada en Groenland leeft. Het wordt gebruikt om iets te omschrijven dat als een tweede huid perfect past in alle omstandigheden. Reden genoeg om dit nieuwe cross-overmodel voor de Europese markt dezelfde naam te geven als een reeds ingeburgerde SUV op de Chinese markt.

De ŠKODA KAMIQ is een stadscross-over die zichzelf opwerpt als een ideale metgezel voor het dagelijkse leven in en om de moderne stad. In China is ŠKODA KAMIQ al een ingeburgerde modelnaam en bijgevolg is deze naam perfect geschikt voor de nieuwe cross-over van het merk. Tegelijkertijd sluit de naam aan bij alle andere modellen uit het huidige ŠKODA SUV-gamma waarvan de naam begint met een K en eindigt op een Q.

Met de nieuwe ŠKODA KAMIQ zet de autobouwer uit Tsjechië de volgende stap in zijn SUV-campagne en breidt hij zijn aanbod op de Europese markt uit met een compact en op lifestyle gericht instapmodel. De ŠKODA KAMIQ combineert de lichtvoetigheid en de rijdynamiek van een compacte auto met de traditionele voordelen van een SUV: een hogere zitpositie, beter zicht rondom, vlottere in- en uitstap en ruimere bodemvrijheid. Het ŠKODA-model, dat gebaseerd is op het modulaire platform voor overdwarse motoren, pakt uit met nieuwe rijhulpsystemen en kreeg heel wat Simply Clever-features waar het merk al even bekend om staat als de grootste binnenruimte die het traditioneel biedt.

De wereldpremière van de nieuwe ŠKODA KAMIQ vindt plaats tijdens het autosalon van Genève van 5 tot en met 17 maart 2019.

S19-03N - Kamiq (2p).pdf

PDF - 170 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be