De nieuwe stads-SUV van ŠKODA heet KAMIQ

De nieuwe stads-SUV van ŠKODA heet KAMIQ

 

› ŠKODA zet zijn SUV-campagne verder met een derde model voor de Europese markt

› Wereldpremière van de nieuwe ŠKODA KAMIQ vindt plaats tijdens het autosalon van Genève in maart 2019

 

De nieuwe SUV van ŠKODA heet KAMIQ. De nieuwe cross-over is voor ŠKODA de derde SUV voor de Europese markt en luidt de volgende fase in van de SUV-campagne van het Tsjechische merk. Het woord KAMIQ komt uit de taal van het Inuit-volk dat in Noord-Canada en Groenland leeft. Het wordt gebruikt om iets te omschrijven dat als een tweede huid perfect past in alle omstandigheden. Reden genoeg om dit nieuwe cross-overmodel voor de Europese markt dezelfde naam te geven als een reeds ingeburgerde SUV op de Chinese markt.

De ŠKODA KAMIQ is een stadscross-over die zichzelf opwerpt als een ideale metgezel voor het dagelijkse leven in en om de moderne stad. In China is ŠKODA KAMIQ al een ingeburgerde modelnaam en bijgevolg is deze naam perfect geschikt voor de nieuwe cross-over van het merk. Tegelijkertijd sluit de naam aan bij alle andere modellen uit het huidige ŠKODA SUV-gamma waarvan de naam begint met een K en eindigt op een Q.

Met de nieuwe ŠKODA KAMIQ zet de autobouwer uit Tsjechië de volgende stap in zijn SUV-campagne en breidt hij zijn aanbod op de Europese markt uit met een compact en op lifestyle gericht instapmodel. De ŠKODA KAMIQ combineert de lichtvoetigheid en de rijdynamiek van een compacte auto met de traditionele voordelen van een SUV: een hogere zitpositie, beter zicht rondom, vlottere in- en uitstap en ruimere bodemvrijheid. Het ŠKODA-model, dat gebaseerd is op het modulaire platform voor overdwarse motoren, pakt uit met nieuwe rijhulpsystemen en kreeg heel wat Simply Clever-features waar het merk al even bekend om staat als de grootste binnenruimte die het traditioneel biedt.

De wereldpremière van de nieuwe ŠKODA KAMIQ vindt plaats tijdens het autosalon van Genève van 5 tot en met 17 maart 2019.

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg