Designschetsen geven eerste blik op het interieurconcept van de nieuwe ŠKODA OCTAVIA

Designschetsen geven eerste blik op het interieurconcept van de nieuwe ŠKODA OCTAVIA

 

› De vierde generatie van de OCTAVIA heeft een nieuw instrumentenbord in meerdere niveaus en een groot centraal scherm

› Voor het eerst heeft de bestseller van het merk een stuurwiel met twee spaken

› Wereldpremière van de nieuwe OCTAVIA op 11 november in Praag

 

ŠKODA heeft twee designschetsen vrijgegeven die een eerste indruk geven van het nieuwe interieurconcept van de nakende OCTAVIA. De nieuwe generatie van ŠKODA’s bestseller gebruikt voor het eerst een instrumentenbord in meerdere niveaus en een hertekend stuurwiel met twee spaken. De wereldpremière van de vierde generatie van de ŠKODA OCTAVIA vindt plaats op 11 november in Praag.

De schetsen die zijn vrijgegeven door ŠKODA Design tonen het hertekende instrumentenbord van de nieuwe OCTAVIA. Helemaal bovenaan wordt het bekroond met een groot, vrijstaand centraal scherm en daaronder bestaat het uit meerdere lagen waarvan de lijnen en kleuren verwijzen naar de kenmerkende vorm van het ŠKODA-radiatorrooster. De visuele breedte van het instrumentenbord benadrukt het grootse ruimtegevoel van het interieur. De vierde generatie van het meest populaire model uit de geschiedenis van ŠKODA biedt nog maar eens meer binnenruimte dan zijn voorganger.

Het nieuwe interieurconcept omvat verder een stuurwiel met twee spaken en daarop druk- en draaiknoppen voor een verbeterde ergonomie. Op de elegante en zuivere middenconsole heeft een kleine kanteltoets de plaats van de gekende versnellingspook ingenomen. Die gebruik shift-by-wire-technologie om de gewenste instelling van de DSG-overbrenging op elektronische wijze te communiceren. Ook nieuw voor de nieuwe OCTAVIA is de Climatronic-klimaatregeling in drie zones.

Contacteer ons
Over ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.

 

  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.

     

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypoli...


ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg