Designschetsen geven eerste blik op het interieurconcept van de nieuwe ŠKODA OCTAVIA

Designschetsen geven eerste blik op het interieurconcept van de nieuwe ŠKODA OCTAVIA

 

› De vierde generatie van de OCTAVIA heeft een nieuw instrumentenbord in meerdere niveaus en een groot centraal scherm

› Voor het eerst heeft de bestseller van het merk een stuurwiel met twee spaken

› Wereldpremière van de nieuwe OCTAVIA op 11 november in Praag

 

ŠKODA heeft twee designschetsen vrijgegeven die een eerste indruk geven van het nieuwe interieurconcept van de nakende OCTAVIA. De nieuwe generatie van ŠKODA’s bestseller gebruikt voor het eerst een instrumentenbord in meerdere niveaus en een hertekend stuurwiel met twee spaken. De wereldpremière van de vierde generatie van de ŠKODA OCTAVIA vindt plaats op 11 november in Praag.

De schetsen die zijn vrijgegeven door ŠKODA Design tonen het hertekende instrumentenbord van de nieuwe OCTAVIA. Helemaal bovenaan wordt het bekroond met een groot, vrijstaand centraal scherm en daaronder bestaat het uit meerdere lagen waarvan de lijnen en kleuren verwijzen naar de kenmerkende vorm van het ŠKODA-radiatorrooster. De visuele breedte van het instrumentenbord benadrukt het grootse ruimtegevoel van het interieur. De vierde generatie van het meest populaire model uit de geschiedenis van ŠKODA biedt nog maar eens meer binnenruimte dan zijn voorganger.

Het nieuwe interieurconcept omvat verder een stuurwiel met twee spaken en daarop druk- en draaiknoppen voor een verbeterde ergonomie. Op de elegante en zuivere middenconsole heeft een kleine kanteltoets de plaats van de gekende versnellingspook ingenomen. Die gebruik shift-by-wire-technologie om de gewenste instelling van de DSG-overbrenging op elektronische wijze te communiceren. Ook nieuw voor de nieuwe OCTAVIA is de Climatronic-klimaatregeling in drie zones.

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg