Drie designschetsen geven een eerste blik op herwerkte ŠKODA KODIAQ

210330_SKODA-KODIAQ-Sketch-exterior-1.jpg

› Visuele en technische verfijningen voor ŠKODA’s succesvolle grote SUV
› Designveranderingen aan de voor- en achterkant plus hertekende ledlampen
› Opgefriste ŠKODA KODIAQ wordt officieel onthuld op 13 april

Finetuning voor het succesmodel: drie designschetsen geven een eerste indruk van de herwerkte ŠKODA KODIAQ. De grote SUV, die ook verkrijgbaar is als zevenzitter, gaf in 2016 het startschot voor de succesvolle SUV-campagne van het merk. De vernieuwde KODIAQ maakt zijn debuut op 13 april en pakt dan uit met een opgefrist uiterlijk en technologische verbeteringen.


De eerste designschets toont het nog opvallender front van de herwerkte ŠKODA KODIAQ: naast de hertekende motorkap wordt zijn uiterlijk gekenmerkt door een meer rechtopstaand, zeshoekig ŠKODA-radiatorrooster met indrukwekkende dubbele latten. De koplampen, die smaller zijn dan in zijn voorganger, worden gecombineerd met de eronder geplaatste mistlampen om een nieuw gezicht met vier ogen te creëren. Een ander in het oog springend nieuw kenmerk is de hertekende voorschort met een bredere centrale luchtinlaat die aan weerszijden wordt omkaderd door L-vormige bekledingselementen en een inzetstuk in aluminiumlook.


De tweede schets is een close-up van de hertekende koplampen. Ze toont duidelijk de twee boven elkaar geplaatste ledmodules die een kenmerkende lichtsignatuur creëren. De derde schets laat zien dat de scherp afgetekende achterlichten er nu ook smaller uitzien, in navolging van hun evenknieën vooraan. Ze zijn uitgerust met de typische kristalstructuren van het merk en vormen een meer afgeplatte variant van het klassieke C-vormige design van ŠKODA.


De komst van de KODIAQ in 2016 betekende de geboorte van de huidige ŠKODA SUV-familie en van een systematische naamgeving met de K als eerste letter en de Q als laatste. De SUV, die als optie verkrijgbaar is met zeven zitplaatsen, is al meer dan 600.000 keer van de band gerold en is verkrijgbaar in meer dan 60 markten over de hele wereld. De wereldpremière van de geüpgradede ŠKODA KODIAQ gaat door op 13 april.

S21-05N - Revised SKODA KODIAQ (2p).pdf

PDF - 174 Kb

Catherine Van Geel

PR Manager, D'Ieteren Automotive NV/SA

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be