Een nieuwe start voor Seppe Smits

Skoda-SeppeSmits_11-logo.jpg

De Olympische Winterspelen in PyeongChang draaiden voor Seppe Smits uit op een ontgoocheling en op een knieblessure, maar 2019 start hij vol enthousiasme en energie.

“Ik ben begin maart geopereerd aan een microkraakbeenfractuur in de rechterknie. Die blessure liep ik een paar maanden eerder op tijdens een wereldbekerwedstrijd in China en vormde een steeds grotere handicap, onder meer omwille van de pijn. Na 9 maanden revalidatie sta ik terug op mijn snowboard aan het begin van een jaar waarin in vooral mik op de wereldkampioenschappen in Park City begin februari. Ik druk me voorzichtig uit, maar ik hoop klaar te zijn voor deze afspraak. De revalidatie heeft een lange tijd in beslag genomen en ik heb stap voor stap vooruitgang moeten boeken om mijn knie terug volledig mobiel te krijgen en vertrouwen te winnen. Tijdens stages in Oostenrijk eind oktober en in de Verenigde Staten in december heb ik langzaam hervat en heb ik opnieuw kunnen proeven van de sensaties van het springen over steeds indrukwekkendere kickers. Tijdens deze periode kon ik blijvend rekenen op mijn nabije omgeving en op de steun van mijn partners waaronder ŠKODA, waarmee we onder meer een project lanceerden voor het ontwerpen van mijn board: een ongelooflijk succes. Het is voor een sporter van het hoogste niveau uiteraard erg belangrijk om tijdens een dergelijke periode blijvend te worden ondersteund.”

 

Van de OCTAVIA naar de KAROQ

Na een jaar aan het stuur van een ŠKODA OCTAVIA Combi RS 4x4 nam de dubbele wereldkampioen slopestyle zijn nieuw voertuig in ontvangst: een KAROQ Scout 4x4 (1.5 TSI 110 kW/150 pk, DSG7).

 

“ŠKODA heeft echt mijn hart gestolen” legt de fan van ijzige pistes en ijzingwekkende sensaties uit. “De OCTAVIA kon prima uit de voeten in de sneeuw waar hij een ongelooflijke grip bood. Het differentieel reageert heel precies en ik heb altijd heel veel rijplezier ervaren aan het stuur van deze erg ruime auto waarin ik moeiteloos al mijn zakken en boards kon vervoeren. Ik kijk ernaar uit om de besneeuwde wegen in de vier uithoeken van Europa te verkennen aan het stuur van de KAROQ, een echte avontuurlijke terreinwagen, eentje om mee op ontdekking te gaan. Nu zal ik nog vaker ‘buiten de pistes’ te vinden zijn. Ik kijk er ook naar uit om over te stappen naar een benzinemotor. Dat vind ik erg belangrijk binnen de huidige milieucontext.”

 

Los van de rijprestaties van de OCTAVIA wist Seppe ook de accessoires die ŠKODA aanbiedt, naar waarde te schatten. “De auto telt heel wat kleine simply clever-gadgets die echt handig zijn in de praktijk zoals de ijskrabber aan de tankklep, de paraplu in de koffer, de 220-voltstekker om mijn laptop op te laden... Het zijn kleine details die erg belangrijk zijn wanneer je lang onderweg en ver van huis bent.”

 

Rider met Seppe

Het platform, www.snapseppe.be dat een paar dagen geleden werd gelanceerd, biedt iedereen de mogelijkheid om een vragenlijst over het merk ŠKODA in te vullen. Daarmee kan een weekend voor 4 personen in Absolut Park in Flachauwinkl (Oostenrijk) worden gewonnen in gezelschap van Seppe Smits, maar ook tickets voor de indoorpiste in Aspen en mutsen uit een beperkte oplage. Dé gelegenheid om met een van de beste snowboarders van de planeet als een rider door het leven te gaan.

° kicker = schans

° board = snowboardplank

° slopestyle = een freestyle snowboarddiscipline waarbij het erop aankomt over allerhande hindernissen en verschillende sprongen stijlfiguren aan elkaar te rijgen

 

S19-01N - Smits (2p).pdf

PDF - 145 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be