Een sterk team: SKODA is voertuigpartner van de legendarische Ronde van Spanje (Vuelta)

 

- SKODA is sinds 2011 officiële partner van de Vuelta

- In totaal 60 SKODA's staan de klok rond paraat

- SKODA engageert zich op Facebook en op 'WeLoveCycling.com'

- Geschiedenis van de autoconstructeur begon in 1895 met fietsenproductie

 

Enkele weken na de sponsoring van de Ronde van Frankrijk pakt SKODA AUTO opnieuw groots uit bij een prachtig internationaal wielerevenement. Al voor de vierde keer is de Tsjechische constructeur ook dit jaar weer officiële voertuigpartner van de legendarische Ronde van Spanje, 'La Vuelta'. De kern van het sponsorengagement is een voertuigvloot van niet minder dan 60 SKODA's. Bovendien is het merk ook met verschillende communicatieactiviteiten rond de Vuelta aanwezig.

 

De Ronde van Spanje behoort tot de 'Grand Tours' in de wielersport en is na de Ronde van Frankrijk en de Giro d'Italia de belangrijkste rittenkoers ter wereld. De start werd afgelopen zaterdag gegeven met een ploegentijdrit in het Andalusische Jerez de la Frontera. De Vuelta eindigt over drie weken, op 14 september, met een afsluitende individuele tijdrit in het pelgrimsoord Santiago de Compostela.

 

"Ons uitgebreide en zichtbare engagement in de wielersport versterkt ons imago en onze bekendheid aanzienlijk", zegt Werner Eichhorn, binnen de raad van bestuur van SKODA verantwoordelijk voor verkoop en marketing. "Met de Ronde van Frankrijk en de Vuelta steunt SKODA sinds vele jaren twee legendarische en wereldwijd veelbekeken sportevenementen, waardoor ons merk internationaal op heel wat aandacht kan rekenen. Als constructeur hebben we onze roots in de productie van fietsen, de wielersport ligt ons dan ook nauw aan het hart", aldus Eichhorn.

 

Begin maart 2014 had SKODA zijn sponsorengagement in de Vuelta en de Ronde van Frankrijk met vijf jaar verlengd tot 2018. De overeenkomst omvat daarnaast ook andere nationale en internationale wielerwedstrijden.

 

Voor het huidige wielerspektakel in Spanje stelt SKODA opnieuw een sterke voertuigvloot ter beschikking. In de komende drie weken staan niet minder dan 60 auto's van het Tsjechische merk – voornamelijk van het type Octavia Combi en Superb – de klok rond paraat als begeleidende voertuigen. Sinds het begin van de sponsoring in 2011 kunnen de organisatoren en deelnemers van de Vuelta op de betrouwbaarheid van de SKODA-voertuigen rekenen. Ieder jaar leggen de wagens tijdens de Ronde van Spanje samen ca. een half miljoen kilometers af, goed voor twee miljoen kilometer in de voorbije vier jaar – en tot dusver moest nog geen enkele SKODA aan de kant wegens een technisch defect.

 

SKODA combineert de sponsoring van de Vuelta met talrijke communicatiemaatregelen. Daartoe behoren de aanwezigheid in het 'Parque Vuelta', alsook reclamepanelen en –banners langs het circuit en op interessante punten. Naast advertenties in Spaanse tijdschriften en kranten ligt de focus ook op de digitale media. Zo toont de constructeur zijn Vuelta-engagement via facebook.com/skoda-cycling en op de website 'WeLoveCycling.com'. Een andere bron van informatie is de website www.skoda-radsport.de. Het boeiende aanbod biedt livereportages, films en beknopte informatie uit de wereld van de wielersport. Bovendien is er ook een aparte SKODA-blog. Ook de Spaanse SKODA-verdelers worden nauw bij de campagne betrokken, zij kunnen de Vuelta in hun regionale communicatie benutten.

 

Naast ijshockey is wielrennen de belangrijkste pijler in de internationale sponsorstrategie van SKODA. De constructeur engageert zich ook in de wielrennerij buiten competitie, bijvoorbeeld met het Tsjechische wielerevenement ‘Bike for Life’, 'Ride London', de ‘Velothon’ in Berlijn en de 'SKODA Classic Challenge' voor wielertoeristen (Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik).

 

De passie voor het wielrennen kent bij SKODA een lange traditie. De geschiedenis van de onderneming begon in 1895 met de productie van tweewielers: Václav Laurin en Václav Klement richtten onder de naam L&K in Mladá Boleslav een fabriek voor de productie van fietsen op, een tiental jaar voor de eerste auto van het merk op de markt kwam.

 

De Ronde van Spanje is een van de drie grootste rittenkoersen ter wereld en wist vorig jaar alleen al langs het circuit miljoenen liefhebbers te boeien. Dit jaar wordt de Vuelta wereldwijd in 190 landen uitgezonden, goed voor naar schatting ca. 2,2 miljard televisiekijkers. Vooral de spectaculaire bergetappes behoren tot het beste wat de internationale wielersport te bieden heeft. Ook dit jaar wordt er weer stevig geklommen in de Vuelta. Op het programma van de 3.181 km lange ronde staan niet minder dan 13 berg- of heuvelachtige etappes.

 

 

Catherine Van Geel

PR Officer, SKODA Import

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be