Eerste nationale zege voor Sébastien Bedoret!

Eerste nationale zege voor Sébastien Bedoret!

De 60ste editie van de Omloop van Vlaanderen, de oudste van alle Belgische rally's, zal de geschiedenis ingaan als één van de spannendste ooit, met een strijd om de zege die pas op het allerlaatst werd beslist. Bij de hoofdrolspelers in de ontzettend boeiende finale, die werd gekleurd door talrijke regenbuien, ook Sébastien Bedoret (23) en Thomas Walbrecq (24). Zij toonden zich van hun beste kant en in de streek rond Roeselare wisten de vertegenwoordigers van ŠKODA België hun allereerste rally voor het Belgische kampioenschap te winnen, aan het stuur van de nieuwe ŠKODA FABIA R5 Evo van het SXM-team!

 

“Ik hoef het niet onder stoelen of banken te steken: voor de start van de laatste chronoritten was ik heel nerveus”, geeft Sébastien toe. Hij had na afloop van de 15de KP de leiding veroverd, na de opgave van Adrian Fernémont. “Nooit eerder bevond ik me in zo een situatie en de buien en duisternis hebben me niet geholpen om dat stressvolle wedstrijdslot tot een goed einde te brengen. Het was heel moeilijk te bepalen waar ik kon aanvallen en waar ik op zeker moest spelen. Maar we zijn er geraakt. We hadden op voorhand gesteld dat we om de zege wilden strijden en we winnen hier onze eerste nationale wedstrijd! Ik vind het heel jammer voor Adrian, die tot hij door zijn mechaniek in de steek werd gelaten duidelijk de beste was. Maar dat maakt deel uit van de sport en ik kijk er nu al naar uit om het bij de volgende wedstrijden opnieuw tegen hem op te nemen. Ik wil het hele team van ŠKODA België uit de grond van mijn hart bedanken, ook het hele team van SXM, en zeker mijn entourage, die dag en nacht in de weer is voor mij. Dank ook aan onze partners, zonder hen was dit niet mogelijk geweest. En merci Thomas, al altijd mijn corijder geweest, en ook aan iedereen die ons steunt. Ik zal nog een beetje tijd nodig hebben om dit ten volle te beseffen... maar ik kijk nu al uit naar de East Belgian Rally eind deze maand, want dit smaakt naar meer!”

 

Deze zege in een rally die hen al altijd heeft gelegen hebben Sébastien en Thomas zeker niet gestolen. Ze zetten zes snelste tijden neer, en waren bij 15 van de 20 verreden klassementsproeven in de top-3 te vinden. “We maakten twee kleine foutjes waardoor we het contact met de leiders verloren”, legt Thomas uit. “Op dat moment reed Adrian van ons weg, en zonder incidenten zou het heel moeilijk geweest zijn om hem te kloppen. Maar blijkbaar ligt de Omloop ons wel. Sébastien heeft gedaan wat hij moest doen, ondanks de soms heel lastige weersomstandigheden. Dat maakt deze zege alleen maar nog mooier!”

 

Hij was na afloop van de laatste proef uiteraard één van de eersten om Sébastien te feliciteren en Freddy Loix kon zijn grote tevredenheid dan ook niet verbergen. “Tuurlijk ben ik heel blij”, aldus een lachende viervoudige Belgische kampioen, coach van het jonge duo van ŠKODA België. “Deze wisselende weersomstandigheden stelden de zenuwen zwaar op de proef. Maar voor de laatste proeven heb ik lang met Sébastien gepraat, dat is ook mijn taak. Hij wou winnen... en dat is hem gelukt! Ik ben ook heel blij voor ŠKODA België. Dit bewijst dat het een goede keuze was om Sébastien en Thomas te steunen. Het is opmerkelijk hoe ze in één jaar tijd zijn geëvolueerd. Precies twaalf maanden geleden waren we in de wolken omdat ze hun eerste snelste tijd hadden laten optekenen. Maar men wil altijd meer! Deze keer hoopten we dat ze konden winnen. En dat hebben ze gedaan. Hun wedstrijd was evenwel niet perfect en we weten dat Adrian voor zijn opgave een voorsprong had. Sébastien miste wat regelmaat, maar hij heeft wel bewezen dat hij in alle mogelijke omstandigheden heel snel kan gaan. We weten waaraan we moeten werken om uit deze rally de nodige lessen te trekken en verder progressie te blijven boeken. Maar laat ons eerst even van deze eerste overwinning genieten!”

 

Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg