Eerste nationale zege voor Sébastien Bedoret!

De 60ste editie van de Omloop van Vlaanderen, de oudste van alle Belgische rally's, zal de geschiedenis ingaan als één van de spannendste ooit, met een strijd om de zege die pas op het allerlaatst werd beslist. Bij de hoofdrolspelers in de ontzettend boeiende finale, die werd gekleurd door talrijke regenbuien, ook Sébastien Bedoret (23) en Thomas Walbrecq (24). Zij toonden zich van hun beste kant en in de streek rond Roeselare wisten de vertegenwoordigers van ŠKODA België hun allereerste rally voor het Belgische kampioenschap te winnen, aan het stuur van de nieuwe ŠKODA FABIA R5 Evo van het SXM-team!

 

“Ik hoef het niet onder stoelen of banken te steken: voor de start van de laatste chronoritten was ik heel nerveus”, geeft Sébastien toe. Hij had na afloop van de 15de KP de leiding veroverd, na de opgave van Adrian Fernémont. “Nooit eerder bevond ik me in zo een situatie en de buien en duisternis hebben me niet geholpen om dat stressvolle wedstrijdslot tot een goed einde te brengen. Het was heel moeilijk te bepalen waar ik kon aanvallen en waar ik op zeker moest spelen. Maar we zijn er geraakt. We hadden op voorhand gesteld dat we om de zege wilden strijden en we winnen hier onze eerste nationale wedstrijd! Ik vind het heel jammer voor Adrian, die tot hij door zijn mechaniek in de steek werd gelaten duidelijk de beste was. Maar dat maakt deel uit van de sport en ik kijk er nu al naar uit om het bij de volgende wedstrijden opnieuw tegen hem op te nemen. Ik wil het hele team van ŠKODA België uit de grond van mijn hart bedanken, ook het hele team van SXM, en zeker mijn entourage, die dag en nacht in de weer is voor mij. Dank ook aan onze partners, zonder hen was dit niet mogelijk geweest. En merci Thomas, al altijd mijn corijder geweest, en ook aan iedereen die ons steunt. Ik zal nog een beetje tijd nodig hebben om dit ten volle te beseffen... maar ik kijk nu al uit naar de East Belgian Rally eind deze maand, want dit smaakt naar meer!”

 

Deze zege in een rally die hen al altijd heeft gelegen hebben Sébastien en Thomas zeker niet gestolen. Ze zetten zes snelste tijden neer, en waren bij 15 van de 20 verreden klassementsproeven in de top-3 te vinden. “We maakten twee kleine foutjes waardoor we het contact met de leiders verloren”, legt Thomas uit. “Op dat moment reed Adrian van ons weg, en zonder incidenten zou het heel moeilijk geweest zijn om hem te kloppen. Maar blijkbaar ligt de Omloop ons wel. Sébastien heeft gedaan wat hij moest doen, ondanks de soms heel lastige weersomstandigheden. Dat maakt deze zege alleen maar nog mooier!”

 

Hij was na afloop van de laatste proef uiteraard één van de eersten om Sébastien te feliciteren en Freddy Loix kon zijn grote tevredenheid dan ook niet verbergen. “Tuurlijk ben ik heel blij”, aldus een lachende viervoudige Belgische kampioen, coach van het jonge duo van ŠKODA België. “Deze wisselende weersomstandigheden stelden de zenuwen zwaar op de proef. Maar voor de laatste proeven heb ik lang met Sébastien gepraat, dat is ook mijn taak. Hij wou winnen... en dat is hem gelukt! Ik ben ook heel blij voor ŠKODA België. Dit bewijst dat het een goede keuze was om Sébastien en Thomas te steunen. Het is opmerkelijk hoe ze in één jaar tijd zijn geëvolueerd. Precies twaalf maanden geleden waren we in de wolken omdat ze hun eerste snelste tijd hadden laten optekenen. Maar men wil altijd meer! Deze keer hoopten we dat ze konden winnen. En dat hebben ze gedaan. Hun wedstrijd was evenwel niet perfect en we weten dat Adrian voor zijn opgave een voorsprong had. Sébastien miste wat regelmaat, maar hij heeft wel bewezen dat hij in alle mogelijke omstandigheden heel snel kan gaan. We weten waaraan we moeten werken om uit deze rally de nodige lessen te trekken en verder progressie te blijven boeken. Maar laat ons eerst even van deze eerste overwinning genieten!”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be