Eerste schetsen van de ŠKODA KAMIQ: vooruitblik op de nieuwe stads-SUV

 

  • Ontwerpschetsen van de ŠKODA KAMIQ verraden een krachtig lijnenspel en nieuwe designaccenten
  • Première voor ŠKODA: koplamp in twee delen met dagrijlichten bovenaan
  • Opvallend radiatorrooster en grote bodemvrijheid maken van de KAMIQ een typische SUV

ŠKODA gunt ons een eerste blik op de nieuwe ŠKODA KAMIQ met twee exclusieve ontwerpschetsen. Met een stoere look die kracht uitstraalt schrijft de stads-SUV van de Tsjechische autobouwer een nieuw hoofdstuk in de succesvolle SUV-designtaal en voegt er een aantal highlights aan toe zoals de opgedeelde koplamp met dagrijlichten bovenaan: een première voor ŠKODA.

 

Vooraan wordt het krachtige en zelfzekere voorkomen van de nieuwe stads-SUV ŠKODA KAMIQ bepaald door een breed en verticaal radiatorrooster met dubbele sleuven, een typische designfeature voor de SUV’s van ŠKODA, en door de uitgesproken welvingen in de motorkap. De in het oog springende tornadolijn doet de auto langer lijken en sluit in een perfecte harmonie aan op de dynamische daklijn. De robuuste, zilverkleurige voorspoiler onderstreept de offroadlook van het model. Vooraan vormt het nieuwe ledkoplampdesign in twee delen - een première voor ŠKODA - een opvallende feature. In dit nieuwe design krijgen de dagrijlichtstrips een plaats boven de koplampunits. Bovendien is de KAMIQ de eerste ŠKODA met dynamische richtingaanwijzers voor- en achteraan. De koplamplenzen met kristaleffect en ledlichten zetten het premium karakter van de auto extra in de verf.

 

Oliver Stefani, hoofddesigner bij ŠKODA zei: “In onze nieuwe stads-SUV KAMIQ hebben we een compleet nieuwe koplampconfiguratie toegepast. De tweeledige koplamp met dagrijlichten bovenaan is een première voor ŠKODA. Het geeft de KAMIQ een unieke aanblik mee en vormt een nieuwe interpretatie van onze succesvolle SUV-designtaal.”

 

Uitgebalanceerde verhoudingen en tijdloos design

De ranke, gespierde motorkap is een wezenlijk onderdeel in het zijaanzicht. De extra bodemvrijheid, de grote wielen en de diffuser beklemtonen het krachtige voorkomen van de ŠKODA KAMIQ. Uitgebalanceerde verhoudingen, strakke oppervlakken en een modern maar tijdloos design zetten de dynamische, sportieve look van het model maximaal kracht bij. De opvallende en strak afgelijnde kofferpartij pakt uit met een herinterpretatie van het klassieke C-vormige achterlicht van ŠKODA en krijgt net als de koplampen kristalvormige structuren mee. De ŠKODA KAMIQ is de eerste SUV in Europa die het merklogo achteraan vervangt door de ŠKODA-merknaam in het midden van de kofferklep.

 

De nieuwe ŠKODA KAMIQ gaat in wereldpremière tijdens het autosalon van Genève van 5 tot 17 maart 2019.

S19-04N - First sketches Kamiq (3p).pdf

PDF - 172 Kb

Catherine Van Geel

PR Manager, D'Ieteren NV

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be