Elektrische voertuigen bieden maximale veiligheid

210611_Safety-1.jpg

 

  • Elektrische voertuigen zoals de ŠKODA ENYAQ iV zijn net zo veilig als modellen met een conventionele aandrijving
  • Elektrische onderdelen vormen geen risico voor bestuurders of passagiers
  • Geavanceerde opleiding voor reddings- en bergingsteams verhoogt deskundigheid en veiligheid bij de aanpak van beschadigde elektrische voertuigen

 

Wat veiligheid betreft, staan elektrische voertuigen zoals de nieuwe ŠKODA ENYAQ iV op gelijke voet met wagens met een conventionele aandrijving. Dat is de conclusie van studies en tests door ongevallenonderzoekers en verzekeringsmaatschappijen. Dankzij talrijke beschermingsvoorzieningen vormen de elektrische onderdelen van de voertuigen geen risico op elektrische schokken, zelfs niet in natte omstandigheden – bij stilstand of rijden, bij het opladen aan oplaadstations of bij een ongeval. Ook het brandgevaar is in elektrische wagens niet groter dan in modellen met traditionele verbrandingsmotoren, vooral omdat er geen ontvlambare brandstof aan boord is. Bovendien krijgt service- en reddingspersoneel een specifieke opleiding om met moderne elektrische voertuigen om te gaan.

 

Bestuurders van BEV's zoals de nieuwe ŠKODA ENYAQ iV hoeven zich geen zorgen te maken over veiligheidsrisico's of elektrische schokken. Uit studies van ongevallenonderzoekers en verzekeringsmaatschappijen blijkt dat elektrische voertuigen even veilig zijn als wagens met een verbrandingsmotor.

 

Elektrische voertuigen even veilig als diesel en benzine

In tegenstelling tot wat soms wordt aangenomen, houdt het hoogspanningssysteem van een elektrisch voertuig geen enkel risico op elektrische schokken in, noch tijdens het rijden, noch tijdens het opladen. Geavanceerde veiligheidstechnologie met stroomonderbrekers en uitgebreide sensoren garandeert veiligheid. Alle elektrische onderdelen zijn volledig beschermd, zodat er geen risico op elektrische schokken bestaat, zelfs niet in de carwash, bij overstromingen of bij opladen in de regen. Het oplaadproces wordt bijvoorbeeld pas gestart wanneer de automatische systeemcontrole een veilige verbinding tussen het voertuig en het oplaadstation heeft vastgesteld. Als een fout wordt ontdekt, wordt de elektriciteitstoevoer naar de batterij onmiddellijk gestopt. Bovendien hebben talrijke studies aangetoond dat het brandrisico in een elektrisch voertuig even laag is als in voertuigen met een verbrandingsmotor. Daarenboven betekent het concept van een elektrisch voertuig dat er geen ontvlambare brandstof aan boord is. Vanuit technisch oogpunt achten deskundigen de spontane ontbranding van een intacte lithium-ionbatterij of de explosie van een brandend elektrisch voertuig praktisch onmogelijk.

 

Aandrijvingsbatterij geïnstalleerd met crashveiligheid in het achterhoofd

De aandrijvingsbatterij in de ŠKODA ENYAQ iV is aan de onderzijde van de wagen gemonteerd, waar hij tegen vervorming is beschermd. Crashtests bewijzen dat moderne elektrische voertuigen bij een ongeval even goed presteren als wagens met een verbrandingsmotor. Zo behaalde de ENYAQ iV de hoogste score van vijf sterren in de Euro NCAP-referentietest voor crashveiligheid, net als talrijke andere ŠKODA-modellen. Het hoogspanningssysteem aan boord houdt geen verhoogd risico in bij een ongeval; de elektrische onderdelen worden binnen milliseconden na een botsing automatisch losgekoppeld van de batterij. De bestuurder, de passagiers, andere bij het ongeval betrokken personen en reddingswerkers zijn aldus beschermd tegen elektrische schokken. De crashtest heeft aangetoond dat het batterijpakket, dat goed is afgeschermd in de vloer van het voertuig, onbeschadigd blijft ondanks de vervorming van het koetswerk.

S21-12N - Powering up.pdf

PDF - 176 Kb

Liana Picard

PR Manager ŠKODA Import, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be