Freddy Loix: “Heel trots op Sébastien en Thomas”

Freddy Loix: “Heel trots op Sébastien en Thomas”

Een rustige, intelligente wedstrijd, zonder fouten en tegen een hoog ritme. Door de vijfde plaats in de Renties Ypres Rally te veroveren leverden Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq een schitterende prestatie af in de meest prestigieuze wedstrijd van het seizoen, de zesde manche van het Belgische rallykampioenschap. De rally telde ook mee voor de Britse titelstrijd en daardoor stonden meer dan 30 bolides uit de R5-categorie aan de start, wat de prestaties van de vertegenwoordigers van ŠKODA België alleen maar meer glans geeft.

Aan het stuur van hun door het team van Pevatec tot in de puntjes verzorgde ŠKODA FABIA R5 wisten de twee kerels van 22 de opdracht die ze voor de start van coach Freddy Loix hadden meegekregen perfect te vervullen. “Ik ben heel trots op hen, echt waar”, stelde de elfvoudige winnaar van de rally in de Kattenstad. “Bij hun eerste deelname in Ieper aan het stuur van een wagen uit de topcategorie hebben ze helemaal gedaan wat ik van ze had gevraagd: aan de finish staan en een goed ritme aanhouden. Op voorhand had ik gesteld dat een Top-5 schitterend zou zijn, en daar zijn ze in geslaagd. Bovendien, als we de verschillen met de snelsten analyseren, stellen we vast dat ze enkele veelbelovende tijden hebben laten optekenen. Over het geheel van de rally genomen verloren ze minder dan zeven tienden per kilometer op Thierry Neuville en ongeveer een halve seconde per kilometer op Vincent Verschueren. Rally na rally blijven ze vooruitgang boeken. Ze kunnen de druk goed aan, blijven heel sereen en men kan duidelijk zien dat Sébastien niet boven zijn mogelijkheden rijdt, dat hij alles goed onder controle heeft. Vier rally’s en vier keer aan de finish, dat is alvast een heel goed teken. Tuurlijk is nog niet alles perfect en we zullen er hard aan blijven werken om het verschil nog kleiner te krijgen. Maar gezien hun weinige ervaring denk ik dat het hele team vanavond heel tevreden mag zijn.”

 

De felicitaties van Freddy Loix deden Sébastien uiteraard heel veel deugd. “Ik denk inderdaad dat we een goede wedstrijd hebben afgewerkt”, stelde hij, bescheiden als altijd. “In vergelijking met de vorige rally’s hebben we bij de eerste passages iets meer aangevallen. Niets geforceerd evenwel, maar wel geprobeerd om een goed ritme aan te houden, zonder een grote fout te maken. We zijn twee keer een beetje rechtdoor geschoven, dat wel. Het doel dit jaar blijft kilometers afmalen en een maximum aan ervaring opdoen. We leverden een mooie strijd met Adrian Fernémont, maar jammer genoeg kreeg hij aan het eind met elektronische problemen te maken, net op het moment dat wij het voortouw hadden genomen. Jammer… Vanaf dat moment wilden we onze vijfde plaats niet meer op het spel zetten. Nu moeten we deze wedstrijd terdege analyseren, om zo in de toekomst nog sterker voor de dag te komen… en tegelijk het vervolg voor te bereiden. Geloof me vrij, we zullen na deze mooie prestatie niet op onze lauweren rusten. Wel integendeel!”

 

Thomas Walbrecq, stevig in het rechterzitje, heeft 278 kilometer lang zijn hartje opgehaald. “Eens te meer wist Sébastien me met zijn rust aan het stuur te verbazen”, stelt de jonge corijder. “Je voelt gewoon dat hij weet waar hij mee bezig is! Ik had nooit gedacht dat je op zo een smalle proeven zo snel kon gaan. Bovendien waren we de besten van de rijders die zich hadden ingeschreven voor de TER, de Tour European Rally, wat meteen een mooie kers op de taart betekent.”

 

Het Belgische rallykampioenschap is nu aan zijn zomerpauze toe. De volgende wedstrijd voor Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq wordt de ADAC Deutschland Rally, de Duitse manche van het wereldkampioenschap. Van 16 tot 19 augustus staan ze er aan de start met hun ŠKODA FABIA R5. Hun eerste deelname aan een WK-rally wordt een nieuw en groot avontuur… We houden u op de hoogte!

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg