Freddy Loix: “Sébastien heeft zijn doelen meer dan gehaald!”

Freddy Loix: “Sébastien heeft zijn doelen meer dan gehaald!”

Zondagavond was de ontgoocheling zo groot als de prestatie die ze binnen handbereik hadden. In de twintigste en laatste chronorit van een historische editie van de Condrozrally raakten Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq in een bocht vol modder even naast de ideale rijlijn en raakten een betonblok. Het duo van ŠKODA België, op weg naar een hele mooie tweede plaats, moest de strijd staken en kon zijn frustratie niet onder stoelen of banken steken.

“De wagen schoof plots weg en we raakten een betonblok”, legt Sébastien uit. “Ik begrijp niet wat er gebeurd is... Na de hele dag lang druk te hebben uitgeoefend op leider Stéphane Lefebvre, hadden we besloten om de laatste chronorit controlerend af te werken. Ik had niet de indruk dat we die bocht te snel hebben aangesneden. Maar er was een valstrik, en we zijn er in getrapt. Tuurlijk maakt het feit dat Adrian (Fernémont, red.) nog lek reed het allemaal nog wat erger, want met onze tweede plaats waren we Belgisch kampioen geworden. Dit komt hard aan...”

 

Enkele meters verderop wist Thomas niet goed wat zeggen. “De omstandigheden van dit weekend zorgden er voor dat Seb op zijn minst 30 keer een scheve situatie wist recht te trekken”, stelt de corijder. “Zijn aanvalslust heeft heel wat indruk op me gemaakt, net zoals zijn car control en de manier waarop hij die tweede plaats is gaan halen, en keer op keer de aanvallen van Adrian wist af te slaan. Helaas, net in de klassementsproef waar we wilden controleren, schuift de auto plots weg. Seb wou duidelijk niet te hard aanvallen. Misschien had hij dat wel moeten doen... Zo leer je het vak, heet het, maar deze les doet heel veel pijn.”

 

Het team zal nu wat tijd nodig hebben om alles te verwerken. En toch waren er na afloop van de Condrozrally ook heel wat positieve punten “Met zes snelste tijden waren Sébastien, Thomas en de ŠKODA FABIA R5 Evo van SXM de beste performers van de rally”, benadrukt Freddy Loix, de coach van het duo en raadgever van ŠKODA België. “Met uitzondering van die laatste spéciale reden ze een zo goed als perfecte rally. Tijdens deze Condrozrally hebben ze, net als tijdens het hele seizoen, de doelen die we ze hadden gesteld meer dan behaald. Hier hadden we ze gevraagd om zich te mengen in de strijd om de overwinning. Daar zijn ze in geslaagd, want voor hun opgave waren ze de beste Belgen en hielden ze Stéphane Lefebvre, een internationale referentie die deze wedstrijd uitstekend kent, onder druk. Ze waren sneller dan Adrian en Kris (Princen, red.), voor mij op dit ogenblik de twee beste rallyrijders van het land. Sébastien heeft dit seizoen bij zo goed als alle rally's laten zien hoe snel hij is, en wist tegelijk overal progressie te boeken. Tijdens deze Condroz was hij indrukwekkend: door zijn tijden, maar ook door zijn analyse, zijn strategische koersindeling, zijn bandenkeuze... Goed, de kers op de taart bleef uit. Het was niet tot het eind perfect, maar nu weet iedereen dat Sébastien en Thomas zich met de besten kunnen meten. In afwachting daarvan: felicitaties aan Adrian voor een verdiende titel. Afspraak in 2020!”

 

Na Sébastien en Thomas tijdens hun tweede seizoen met een R5 volop te hebben gesteund, stelt men ook bij ŠKODA België een positieve balans op. “We hebben de raad van Freddy opgevolgd, en alles op een jong duo gezet”, bevestigt Catherine Van Geel, PR-verantwoordelijke voor de Belgische invoerder van het merk. “Na dit tweede seizoen samen met Sébastien en Thomas zijn we heel blij dat we dat gedaan hebben. De progressie van ons jonge duo is opmerkelijk te noemen! Woorden schieten te kort om te beschrijven wat ze dit weekend hebben laten zien, tegenover rijders met heel wat meer ervaring. Uiteraard is het jammer dat het zo is geëindigd. Maar dat verandert niets aan onze conclusie: we zijn heel trots op hen en op wat ze dit seizoen hebben laten zien. Dat belooft voor de toekomst!”

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg