Geen verloren dag voor Sébastien Bedoret

20200229_RALLYVANHASPENGOUW_1.jpg

Al na de tweede chronorit van de Rally van Haspengouw wisten Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq dat de openingsmanche van het Jobfixers Belgian Rally Championship niet de hunne zou worden. Een heel klein foutje kostte hen 14 minuten.

“Mijn schuld”, gaf de rijder van ŠKODA België onmiddellijk toe. “Samen met het hele team hadden we in vergelijking met de concurrentie een riskante bandenkeuze gemaakt. In de eerste proef wist ik de schade nog te beperken, maar de tweede KP lag er veel natter bij dan we hadden verwacht. In een remzone voor een T-links blokkeerde ik de wielen. We kwamen iets te snel in de bocht aan en gleden in de gracht. Er scheelde niets aan de wagen, maar omdat er geen toeschouwers stonden, bleven we geruime tijd vaststeken.”

 

Alle hoop op een goed resultaat was verzwonden, dus kon de vraag worden gesteld of het wel nuttig was om verder deel te nemen. “We bleven in de rally om meerdere redenen”, aldus de jongeman uit Donstiennes. “Uit respect voor onze partners en de toeschouwers, maar ook omdat ik het enorme voorrecht heb om een krachtige bolide als onze ŠKODA FABIA Rally2 Evo van het SXM-team te besturen. Ik beleef altijd heel wat plezier achter het stuur! En bij elke kilometer die ik rijd leer ik weer een beetje meer.”

 

Het duo sneed dan ook zonder aarzelen die tien volgende klassementsproeven aan. “Het was heel belangrijk dat Seb onmiddellijk het vertrouwen terugkreeg”, stelt corijder Thomas. “Vanaf dat moment hebben we het vervolg van de Haspengouw als een testsessie op ware grootte beschouwd. Ik kan je wel vertellen dat dit geen verloren dag was! We hebben wat verschillende afstellingen getest en bij sommige lastige plaatsen heeft Sébastien zijn rijstijl wat aangepast. Door aan het eind van de wedstrijd enkele heel goede tijden neer te zetten – waarbij ook een scratch – hebben we bewezen dat we ook op deze atypische wegen goed uit de voeten kunnen.”

 

Aan het eind van de wedstrijd reed de ŠKODA FABIA Rally2 Evo echter niet het gesloten wagenpark in. “We wisten dat we bij het uit de gracht geraken externe hulp hadden gekregen”, stelt Sébastien. “En hoewel we heel blij waren dat we aan het eind van de rally waren geraakt, vonden we het onrechtvaardig om punten te scoren voor het kampioenschap. Felicitaties aan Ghislain de Mévius en Johan Jalet voor hun eerste nationale overwinning, en ik ben blij dat er een ŠKODA heeft gewonnen. Ik hoop dat dat dit seizoen nog regelmatig het geval zal zijn.”

 

Ze hadden al eerder besloten om de Spa Rally niet in hun programma op te nemen, en dus vervoegen Sébastien, Thomas en het hele SXM-team hun tegenstanders van het Jobfixers Belgian Rally Championship pas tijdens de Tieltse TAC Rally, op zaterdag 11 april. Maar dat wil niet zeggen dat de 24-jarige rijder een rustige periode tegemoet gaat. “Ik neem deel aan de eerste wedstrijd van de IAME Series Benelux, het hoogstaande Belgische kartingkampioenschap”, glimlacht hij. “Die wordt afgewerkt op de piste van de Karting des Fagnes in Mariembourg, en dat is één van mijn nieuwe partners. Nadien trek ik naar Griekenland om er een rally van het nationale kampioenschap af te werken. Het wordt mijn eerste wedstrijd op onverhard met een vierwielaangedreven machine en het is het begin van de voorbereiding op de Rally van Sardinië, mijn onverharddebuut in het wereldkampioenschap. Nadien is het dan tijd om de TAC Rally voor te bereiden. Ik kijk er al naar uit!”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be