Innovatieve verlichtingstechnologie biedt maximale veiligheid in de vernieuwde ŠKODA SUPERB

190514-SKODA-SUPERB-SKODA-Crystal-Lighting.jpg
  • De vernieuwde SUPERB is het eerste productiemodel van ŠKODA met Full-ledmatrixkoplampen en dynamische verlichtingsfuncties
  • Full-ledachterlichten met dynamische richtingaanwijzers verbeteren de zichtbaarheid
  • De herwerkte SUPERB wordt in mei onthuld op het IIHF-ijshockeywereldkampioenschap in Bratislava

ŠKODA’s vernieuwde vlaggenschip SUPERB is het eerste productiemodel van het merk met innovatieve Full-ledmatrixkoplampen. Het herwerkte model mag uitpakken met nog meer veiligheid en comfort. Door een designschets en een video vrij te geven, geeft de Tsjechische autobouwer een eerste indruk van de nieuwe Full-ledmatrixkoplampen, de hertekende ledmistlampen en de Full-ledachterlichten met dynamische richtingaanwijzers. De wereldpremière van de gemoderniseerde ŠKODA SUPERB vindt plaats in mei als onderdeel van het 2019 IIHF-ijshockeywereldkampioenschap in Bratislava, in Slowakije. ŠKODA AUTO is voor een indrukwekkende 27e keer hoofdsponsor van het evenement.

 

De schets van de Full-ledmatrixkoplampen onthult het ontwerp van het innovatieve verlichtingssysteem, dat bestaat uit een ledmodule voor de dim- en grootlichten en drie extra ledgrootlichtsegmenten. In de behuizing is de tekst ‘ŠKODA Crystal Lighting’ aangebracht. Een smalle ledstrip omvat de richtingaanwijzers, de dagrijlichten en de standlichten. Daarboven zitten fijne, naaldachtige ledstructuren die deel uitmaken van de nieuwe, geanimeerde Coming/Leaving Home-functie. Wanneer de auto wordt gestart of stilgelegd, schakelt deze functie automatisch elementen van de koplampen en achterlichten in en uit in een specifieke sequentie.

 

De video toont de nieuwe Full-ledmatrixkoplampen en de Coming/Leaving Home-animatie in actie en illustreert hoe ze werken. De aandacht gaat eveneens naar de hertekende mistlampen met ledtechnologie en de Full-ledachterlichten. Die laatste krijgen op de ŠKODA SUPERB voor het eerst ook dynamische richtingaanwijzers, die in een vegende beweging van binnen naar buiten oplichten. Dat ziet er niet alleen dynamischer uit, andere weggebruikers merken ze ook sneller op, wat de verkeersveiligheid verhoogt.

 

Als het topmodel van de Tsjechische autobouwer mag de ŠKODA SUPERB ook uitpakken met de jongste innovaties op het vlak van veiligheid, rijcomfort, prestaties en milieuvriendelijkheid. Op die manier worden talrijke voordelen en elementen van modellen uit hogere segmenten geïntroduceerd in het middenklassesegment.

 

De herwerkte SUPERB viert zijn werelddebuut in mei op het 2019 IIHF-wereldkampioenschap ijshockey in de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

 

 

S19-11N - SUPERB Lights (2p).pdf

PDF - 189 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be