Innovatieve verlichtingstechnologie biedt maximale veiligheid in de vernieuwde ŠKODA SUPERB

Innovatieve verlichtingstechnologie biedt maximale veiligheid in de vernieuwde ŠKODA SUPERB

  • De vernieuwde SUPERB is het eerste productiemodel van ŠKODA met Full-ledmatrixkoplampen en dynamische verlichtingsfuncties
  • Full-ledachterlichten met dynamische richtingaanwijzers verbeteren de zichtbaarheid
  • De herwerkte SUPERB wordt in mei onthuld op het IIHF-ijshockeywereldkampioenschap in Bratislava

ŠKODA’s vernieuwde vlaggenschip SUPERB is het eerste productiemodel van het merk met innovatieve Full-ledmatrixkoplampen. Het herwerkte model mag uitpakken met nog meer veiligheid en comfort. Door een designschets en een video vrij te geven, geeft de Tsjechische autobouwer een eerste indruk van de nieuwe Full-ledmatrixkoplampen, de hertekende ledmistlampen en de Full-ledachterlichten met dynamische richtingaanwijzers. De wereldpremière van de gemoderniseerde ŠKODA SUPERB vindt plaats in mei als onderdeel van het 2019 IIHF-ijshockeywereldkampioenschap in Bratislava, in Slowakije. ŠKODA AUTO is voor een indrukwekkende 27e keer hoofdsponsor van het evenement.

 

De schets van de Full-ledmatrixkoplampen onthult het ontwerp van het innovatieve verlichtingssysteem, dat bestaat uit een ledmodule voor de dim- en grootlichten en drie extra ledgrootlichtsegmenten. In de behuizing is de tekst ‘ŠKODA Crystal Lighting’ aangebracht. Een smalle ledstrip omvat de richtingaanwijzers, de dagrijlichten en de standlichten. Daarboven zitten fijne, naaldachtige ledstructuren die deel uitmaken van de nieuwe, geanimeerde Coming/Leaving Home-functie. Wanneer de auto wordt gestart of stilgelegd, schakelt deze functie automatisch elementen van de koplampen en achterlichten in en uit in een specifieke sequentie.

 

De video toont de nieuwe Full-ledmatrixkoplampen en de Coming/Leaving Home-animatie in actie en illustreert hoe ze werken. De aandacht gaat eveneens naar de hertekende mistlampen met ledtechnologie en de Full-ledachterlichten. Die laatste krijgen op de ŠKODA SUPERB voor het eerst ook dynamische richtingaanwijzers, die in een vegende beweging van binnen naar buiten oplichten. Dat ziet er niet alleen dynamischer uit, andere weggebruikers merken ze ook sneller op, wat de verkeersveiligheid verhoogt.

 

Als het topmodel van de Tsjechische autobouwer mag de ŠKODA SUPERB ook uitpakken met de jongste innovaties op het vlak van veiligheid, rijcomfort, prestaties en milieuvriendelijkheid. Op die manier worden talrijke voordelen en elementen van modellen uit hogere segmenten geïntroduceerd in het middenklassesegment.

 

De herwerkte SUPERB viert zijn werelddebuut in mei op het 2019 IIHF-wereldkampioenschap ijshockey in de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

 

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg