Klaar voor de start: de nieuwe SKODA Fabia en Fabia Combi debuteren in Parijs

 

- Wereldpremière: nieuwe kleine is ster op de Mondial de l'Automobile

- Gewoonweg meer auto: emotioneel design, innovatieve techniek, topuitrusting

- Techniek uit hogere klassen: veiligheid, ecologie en comfort op topniveau

- Typisch SKODA: grootste koffer in zijn segment en tal van 'Simply Clever' oplossingen

- ŠKODA op het salon in Parijs met een stand van 1.625 m2 in Paviljoen 4

 

Daar komt de nieuwe ŠKODA Fabia: op het autosalon van Parijs (2 tot 19 oktober 2014) beleeft de compleet nieuw ontwikkelde kleine auto uit Mladá Boleslav een dubbele wereldpremière, als hatchback en als Combi. Modern, dynamisch en emotioneel, zo verschijnt de nieuwe ŠKODA Fabia in de spotlights. Tegelijk krijgt de derde generatie van dit model innovatieve veiligheids-, comfort- en infotainmentsystemen uit hogere klassen en is hij milieuvriendelijker dan ooit tevoren. Zijn koffer is met een volume van 330 l (hatchback) de grootste in dit segment. Al vanaf november verschijnt de nieuwe ŠKODA Fabia in Europa aan de start, begin 2015 volgt de nieuwe Fabia Combi. Met die dubbel zet de Tsjechische autoconstructeur het grootste modellenoffensief uit zijn carrière stevig voort.

 

De ŠKODA Fabia is met in totaal bijna 3,5 miljoen verkochte exemplaren sinds 1999 het op één na best verkochte ŠKODA-model, na de ŠKODA Octavia. Met zijn talrijke kwaliteiten is hij een van de populairste wagens in zijn klasse. In de inmiddels derde, gloednieuwe generatie bepaalt de 'knappe kleine' opnieuw normen. "De nieuwe ŠKODA Fabia biedt in alle opzichten gewoonweg meer auto en innovatieve techniek in combinatie met een emotioneel design", vertelt ŠKODA-voorzitter prof. dr. h.c. Winfried Vahland. "Het is een fantastische auto voor hart en verstand, ideaal voor de moderne stedelijke mobiliteit van vandaag. We zijn vol vertrouwen dat de nieuwe Fabia de succesgeschiedenis van het model zal voortschrijven, nieuwe klantengroepen zal veroveren en als belangrijke pijler in onze groeistrategie de uitstraling van ons merk in de internationale markten nog verder zal versterken", aldus prof. dr. Vahland.

 

De nieuwe ŠKODA Fabia is het eerste in serie gebouwde model van ŠKODA dat de geëvolueerde vormtaal van het merk toont, met een nog expressiever en emotioneler design. Voor het eerst gebruikten de ŠKODA-ontwerpers designelementen van het spectaculaire studiemodel SKODA VisionC in de serieproductie. Tegelijk zijn in het design van de nieuwe Fabia elementen uit de wereld van ŠKODA Motorsport te herkennen. De duidelijk scherpere look van de hatchback en de Combi onderscheidt zich door kristallijne vormen, scherpe lijnen en een uitzonderlijke aandacht voor het detail. De Fabia en Fabia Combi worden gekenmerkt door evenwichtige, strakkere verhoudingen en werden 90 mm breder en 31 mm lager dan hun voorgangers. Indrukwekkend is de veelvoud aan personaliseringsmogelijkheden, zowel buiten als binnen.

 

Kleine wagen, grootse techniek. Een primeur bij ŠKODA is de mogelijkheid om de nieuwe Fabia en een smartphone met elkaar te connecteren via MirrorLink™ en de nieuwe functie SmartGate. Daarmee maakt SKODA intelligente smartphonefuncties eenvoudig en goedkoop toegankelijk in de wagen. Dankzij nieuwe motoren (vier benzines, drie diesels), een gerichte gewichtsverlaging tot een leeggewicht van 980 kg (in het beste geval) en een verbeterde aerodynamica, daalden het verbruik en de uitstoot van de nieuwe ŠKODA Fabia met mogelijk 17%. De zuinigste ŠKODA Fabia wordt de Fabia GreenLine 1.4 TDI van 55 kW (75 pk), die in 2015 beschikbaar zal zijn. Hij verbruikt gemiddeld slechts 3,1 liter diesel per 100 km, goed voor een CO2-uitstoot van 82 g/km.

 

Bovendien kan de nieuwe ŠKODA Fabia ook rekenen op innovatieve veiligheids- en comfortsystemen die tot dusver voorbehouden waren voor de hogere voertuigklassen. Zo is de Fabia voor het eerst beschikbaar met de Front Assistant met geïntegreerde noodremfunctie voor de stad en met de Multi Collision Brake. De Front Assistant controleert via radar permanent de afstand tot voorliggende voertuigen en grijpt bij een te kleine afstand met toenemende intensiteit in om een aanrijding te vermijden – van een optische en akoestische waarschuwing over een eenmalige remstoot tot het volautomatisch afremmen van de wagen. De Multi Collision Brake verkleint het risico op een gevolgaanrijding na een eerste botsing. Zodra het systeem een aanrijding detecteert, activeert het automatisch de remmen om te verhinderen dat de wagen doorrolt en nog eens in botsing komt.

 

Andere beschikbare veiligheidssystemen voor de nieuwe Fabia zijn de Driver Activity Assistant (vermoeidheidsdetectie), een snelheidsregelaar met -begrenzer, Hill Hold Control (vertrekhulp op hellingen) en elektronische bandenspanningcontrole. Voor meer comfort zorgen naar wens onder meer het automatische ont-/vergrendelings- en startsysteem KESSY, parkeersensoren voor- en achteraan, de nieuwe elektromechanische stuurinrichting en een groot panoramisch glazen dak. Tegelijk maakt de nieuwe Fabia indruk met veel ruimte, een nog verder verbeterde functionaliteit en 19 'Simply Clever' oplossingen.

 

 

ŠKODA op de Mondial de l'Automobile 2014 in Parijs:

 

- Paviljoen 4, stand 215

- Standoppervlakte: 1.625 m2

 

- Persdagen: 2 en 3 oktober 2014

- ŠKODA-persconferentie: 2 oktober 2014, 8.40 – 8.50 uur

- Publieksdagen: 4 tot 19 oktober 2014

 

- Aantal tentoongestelde voertuigen op de eerste persdag: 10 (7x Fabia, 3x Fabia Combi)

- Aantal tentoongestelde voertuigen op de tweede persdag: 12 (9x Fabia, 3x Fabia Combi)

- Aantal tentoongestelde voertuigen op de publieksdagen: 13 (6x Fabia, 2x Fabia Combi, 1x Rapid Spaceback Monte Carlo, 1x Yeti Monte Carlo, 1x Citigo Monte Carlo, 1x Octavia Scout, 1x Superb Combi L&K)

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be