Laatste wedstrijd SKODA Fabia S2000

Het einde van een tijdperk

Zaterdag nemen Freddy Loix en corijder Johan Gitsels voor een laatste keer plaats in de ŠKODA Fabia S2000. Het is het einde van een tijdperk, het afscheid van een fantastische rallywagen waarmee Freddy Loix 35 keer aan de start stond van een wedstrijd, de Sezoensrally inbegrepen. 12 keer mocht Freddy Loix plaatsnemen op het hoogste schavotje.

 

Slechts 3 keer haalde Loix de finish niet. In 2011 ging hij in San Remo van de baan. In datzelfde jaar trok het team zich terug uit de Condroz rally naar aanleiding van een dodelijk ongeval. Slechts 1 keer moest Loix opgeven met mechanische pech. Dat gebeurde in de Haspengouw rally van dit jaar. Eén enkele opgave in vijf jaar is echt wel uitzonderlijk. Het zet  de betrouwbaarheid van de wagen nog maar eens in de verf.

 

In totaal stond Freddy Loix 25 keer met de ŠKODA Fabia S2000 op het podium. De allereerste keer was in de rally van Wervik toen Loix op de 2e plaats eindigde. Deze wedstrijd was een voorbereiding op de rally van Ieper. Het werd een succes want Loix won deze rally. “Deze zege was een mijlpaal in mijn carrière. Het was mijn eerste zege met de Fabia maar vooral de manier waarop was indrukwekkend. Ik had meteen een klik met de wagen, voelde me er vanaf de eerste meters heel vertrouwd mee. De concurrentie had geen schijn van een kans.”

 

“In de jaren ’90 had ik een uitstekend gevoel met de Toyota maar dan spreken we over een ander tijdperk en een heel ander type wagen. De ŠKODA Fabia S2000 was de eerste wagen van een nieuwe generatie. Het was mijn wagen, mijn ŠKODA. Duizenden kilometers heb ik ermee getest. Zon, regen, sneeuw of ijs. Beton, asfalt of gravel. Ik kon werkelijk alles aan. Als er één wagen is die ik écht door en door ken dan is het wel deze ŠKODA Fabia S2000. Zaterdag gaan we nog één keer alles geven en dan mag de wagen een ereplaats krijgen bij ŠKODA.”

Catherine Van Geel

PR Officer, SKODA Import

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be