Lifestylebreak in zijn derde generatie: de nieuwe ŠKODA OCTAVIA SCOUT

Lifestylebreak in zijn derde generatie: de nieuwe ŠKODA OCTAVIA SCOUT

  • De nieuwe OCTAVIA-generatie pakt uit met offroadkwaliteiten en bouwt verder op het SCOUT-succesverhaal
  • Multifunctionele lifestylebreak met stoere uitstraling en 15 millimeter meer bodemvrijheid
  • Nog meer binnenruimte, en de eerste OCTAVIA SCOUT met als optie voorwielaandrijving

De nieuwe generatie van de ŠKODA OCTAVIA kent ook een nieuwe OCTAVIA SCOUT. Het succesverhaal van deze COMBI-afgeleide – met stoere details, offroaduitstraling, meer bodemvrijheid en vierwielaandrijving – begon in 2007 en het model staat nu klaar om aan het volgende hoofdstuk te beginnen nu de bestseller van het merk aan zijn vierde generatie zit. Naast zijn emotionele design biedt de multifunctionele lifestylebreak nog meer binnenruimte dan zijn voorganger en is hij nu ook als optie beschikbaar met voorwielaandrijving.

 

Of het nu voor een gezinsvakantie is, de grote wekelijkse boodschappen of een trip naar het platteland met een mountainbike in de koffer: de nieuwe ŠKODA OCTAVIA SCOUT, die enkel als break verkrijgbaar is, is het perfecte voertuig voor allerlei gelegenheden. Met zijn standaard Rough-Road Pack, dat bestaat uit bodembescherming en 15 millimeter meer bodemvrijheid, is de OCTAVIA SCOUT ook ideaal aangepast aan offroad rijden. Hij is bovendien een populaire keuze om een caravan, een paardenvan of een boottrailer te slepen. Wanneer hij is uitgerust met een 2.0 TDI-motor met 147 kW (200 pk) kan hij zelfs een geremde aanhangwagen van tot 2.000 kilo slepen.

 

Een OCTAVIA voor elke gelegenheid met flink wat ruimte

Net zoals zijn OCTAVIA-broers biedt de SCOUT – die met zijn 4.703 en 1.829 millimeter respectievelijk 16 millimeter langer en 15 millimeter breder is – nog meer binnenruimte dan zijn voorganger. De grootste koffer in dit segment ooit is met nog eens 30 liter gegroeid tot 640 liter. De SCOUT kan worden besteld met innovatieve full-ledmatrixkoplampen, die hier voor het eerst in een OCTAVIA worden aangeboden en waarmee de bestuurder de grootlichten steeds ingeschakeld kan laten.

 

Efficiënte TDI- en TSI-motoren en, voor het eerst, voorwielaandrijving

Een nieuwe 2.0 TDI van de EVO-generatie met een vermogen van 147 kW (200 pk) en 400 Nm koppel beleeft zijn debuut in de OCTAVIA SCOUT. Het is de krachtigste dieselmotor ooit in dit model. Bovendien biedt ŠKODA zijn lifestylebreak nu voor het eerst aan met voorwielaandrijving als aanvulling op de vierwielaandrijving. Klanten kunnen voortaan kiezen voor een 2.0 TDI met een vermogen van 85 kW (115 pk), een 1.5 TSI met 110 kW (150 pk) – allebei gekoppeld aan een manuele 6-versnellingsbak – of een e-TEC-afgeleide van de 1.5 TSI met een 7-traps DSG en mildhybride technologie. Alternatief is er ook nog keuze tussen twee krachtige topmotoren – een 2.0 TSI met 140 kW (190 pk) en een 2.0 TDI met 147 kW (200 pk) – of een 2.0 TDI van 110 kW (150 pk). Alle drie die motoren zijn standaard uitgerust met vierwielaandrijving en een 7-traps DSG.

 

Stoere uitstraling met typische SCOUT-details

Onderscheidende voor- en achterbumper, elk met bodembescherming in aluminiumlook, en extra zwarte kunststofelementen rond de wielkasten, op de zijschorten en onderaan de deuren beschermen het koetswerk van de OCTAVIA SCOUT en geven het een specifieke uitstraling. Die wordt vervolledigd met de standaard 18-duimse zilverkleurige lichtmetalen velgen Braga of de optioneel verkrijgbare 19-duimvelgen Manaslu. De voor- en achterdiffuser, dakrails en raamkaders zijn zilverkleurig afgewerkt, net zoals de behuizing van de elektrisch verstelbare, inklapbare en verwarmde buitenspiegels met automatische dimfunctie. De OCTAVIA SCOUT is standaard uitgerust met ledmistlampen en heeft exclusieve SCOUT-logo’s op zijn voorvleugels.

 

SCOUT-gevoel in het hertekende interieur

Het nieuwe interieurconcept van de ŠKODA OCTAVIA biedt een nieuw gevoel van ruimte en verbeterd gebruiksgemak dat ook in de SCOUT-versie te vinden is. Het hertekende dashboard is modulair en opgedeeld in meerdere niveaus, met een groot, vrijstaand centraal scherm van tot 10 duim. De middenconsole is versierd met chroomdetails die ook te vinden zijn op de nieuwe deurbekleding en de klinken. SCOUT-specifieke decoratieve elementen op het dashboard en ThermoFlux-stoelen met vooraan SCOUT-logo’s brengen bijzondere visuele toetsen naar het interieur. De pedalen van de OCTAVIA SCOUT hebben een aluminiumafwerking en de bekleding, het stuurwiel, de armleuningen en het dashboard zijn allemaal afgewerkt met stiknaden in het contrasterende Tabor Brown.

 

De wereldpremière van de gloednieuwe OCTAVIA SCOUT en gedetailleerde informatie over het model volgen begin juli samen met andere nieuwe kenmerken van de OCTAVIA-familie.

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg