Loix-Gitsels willen in stijl afscheid nemen van SKODA S2000.

Aanstaande zaterdag wordt in Bocholt en omstreken de Sezoensrally georganiseerd, de vijfde van in totaal negen wedstrijden van het BK Rally. Dankzij de tweede plaats in de rally van Wallonië prijkt Freddy Loix na 4 wedstrijden helemaal bovenaan in de tussenstand van het BK.

 

“Johan, ikzelf, de BMA-Autosport familie en de mensen van ŠKODA België willen in stijl afscheid nemen van de ŠKODA S2000” zegt Freddy Loix. “Of dat ook daadwerkelijk gaat lukken is voor een groot deel afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij droog weer is de Sezoensrally een snelle wedstrijd en dan wordt het moeilijk. Als het regent wordt het een interessante wedstrijd en zijn er mogelijkheden. Uit de statistieken blijkt dat we in de voorbije 34 wedstrijden slechts één keer hebben moeten opgeven met mechanische problemen. Onze ŠKODA is oerdegelijk en betrouwbaar. De Sezoensrally is een zware wedstrijd, eentje waar de transmissie het enorm hard te verduren krijgt. De overgang van gravel naar asfalt en omgekeerd is bijzonder zwaar voor de mechaniek. Hier hebben we toch wel een voordeel ten opzichte van de concurrentie.”

 

Een ander voordeel dat het duo Loix-Gitsels heeft is ervaring op onverhard. “We hebben dit jaar al veel onverhard testen gedaan” zegt Johan Gitsels. “80% van het testwerk voor Michelin gebeurt op onverharde wegen en het testwerk voor ŠKODA, met de R5, gebeurde gedeeltelijk op gravel. Dat is een enorme troef en die moeten we uitspelen. Ten opzichte van vorig jaar is er procentueel minder gravel in de Sezoensrally. De organisatoren hebben een nieuwe klassementsrit uitgewerkt, eentje die volledig verhard is. Afgaande op de onboardbeelden op de website kan ik concluderen dat het een bijzonder snelle rit is, eentje waar we rondjes moeten rijden.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be