Loix-Gitsels winnen vijfde rally dit seizoen.

Loix op zucht van derde titel.

Freddy Loix en Johan Gitsels hebben met hun ŠKODA Fabia R5 de oudste wedstrijd van het BK Rally gewonnen, de Omloop van Vlaanderen. Voor het duo was het de vijfde zege dit seizoen. Dankzij de winst staat Loix op een zucht van zijn derde titel op rij.

 

De strijd op vrijdagavond tussen Princen en Loix liet het beste verhopen voor deze wedstrijd en toen Verschueren zich op zaterdagochtend ook nog eens in de debatten kwam mengen zat menig rallyfan reikhalzend uit te kijken naar de ritten van zaterdagmiddag. Helaas, driewerf helaas moesten de concurrenten van Loix één voor één naar de kant waardoor Freddy Loix en Johan Gitsels al heel snel de wedstrijd onder controle hielden.

 

Bij aankomst in Roeselare had het duo een ruime voorsprong op hun eerste achtervolger in het kampioenschap. De jonge Guillaume Dilley eindigde op de vijfde plaats en volgt nu op 40 punten van Freddy Loix en Johan Gitsels. Mathematisch is de titel nog geen feit maar dat die er komt in de East Belgian Rally eind deze maand in Sankt Vith is een feit.

 

“Vrijdagavond was echt fantastisch met een intense strijd tussen Princen en mezelf” blikt Freddy Loix terug op zijn wedstrijd. “Zaterdagochtend kwam er met Verschueren nog een concurrent bij. Hij verkleinde met rasse schreden zijn achterstand en deed helemaal mee. Jammer genoeg verloor ik veel te vlug mijn speelkameraden waardoor ik me vanaf dat moment moest beperken tot controleren en de wedstrijd tot een goed einde brengen. Een vijfde zege dit seizoen doet deugd maar de titel is nog niet binnen. In Sankt Vith eind deze maand moeten we het daar afmaken. Daar gaan we voluit voor de dubbel, zege en titel.”

 

“Het was een beetje een bizarre wedstrijd, eentje met twee gezichten” begint co-rijder Johan Gitsels zijn uitleg. “Vrijdag was de wagen niet 100%. We voelden dat er nog werk was aan de afstelling en sukkelden ook met onderstuur. Stelstelmatig verbeterden we de wagen en waren we helemaal klaar om voluit de strijd aan te gaan met Princen en Verschueren. Alleen is die strijd er nooit gekomen want beide heren moesten in dezelfde rit de handdoek gooien. We hebben nadien nog wat gewerkt aan de wagen maar om dat tijdens een wedstrijd te doen is niet ideaal. Je moet je eerst en vooral focussen om niet in de fout te gaan, alles onder controle te houden en gewoon finishen. Opperste concentratie kreeg de voorkeur op de ŠKODA Fabia R5 verder af te stellen.”

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be