Loix mikt op vierde titel en elfde zege in Ieper

Eind deze week begint met de rally van Haspengouw het BK Rally 2016. De Haspengouw is al jaren een begrip in de rallywereld en is de eerste van in totaal 9 wedstrijden van het Belgisch Kampioenschap. De voorbije drie jaren domineerde Freddy Loix het BK. De Limburger vormt ook dit jaar een team met co-rijder Johan Gitsels. Samen gaan ze met de ŠKODA Fabia R5 op pad om hun ambities waar te maken.  We schotelden Freddy Loix vijf vragen voor.

De voorbije drie jaar domineerde je het kampioenschap. Ook dit jaar ben jij de grote favoriet. Is een vierde titel opnieuw de ambitie?

 

Ja! Het antwoord is simpel, de opdracht verre van maar wie mij kent weet dat ik ambitieus ben. Ja ik wil opnieuw kampioen worden omdat de honger na drie titels nog steeds niet gestild is maar vooral omdat ik met de ŠKODA Fabia R5 daar de ideale wagen voor heb.

 

Het BK begint traditiegetrouw met de rally van Haspengouw. Vorig jaar zijn we vroeg uitgevallen. Het was een zeldzame opgave want op vlak van betrouwbaarheid ken ik geen betere wagen dan de ŠKODA. De organisatoren van de Haspengouw pakken uit met enkele nieuwe klassementsritten maar dat schrikt me niet meer af omdat ik ooit op dit soort wegen ‘de stiel’ geleerd heb. Op de betonnen verkavelingswegen voel ik me thuis.

 

Behalve Kris Princen en ikzelf starten mijn concurrenten allen met een andere wagen. Je zou kunnen denken dat wij dan een stapje voor hebben maar dat is eigenlijk niet het geval omdat in de Haspengouw topsnelheid belangrijker is dan de afstelling van je wagen.  Maar ook op het vlak van topsnelheid zitten we met de ŠKODA goed.

 

Naast het kampioenschap maak je ook telkens van de rally van Ieper een hoofddoel. Is dat ook dit jaar het geval?

 

Absoluut! We hebben de rally van Ieper intussen tien keer gewonnen. Daar mogen er wat mij betreft nog enkele bij komen. Mijn geheim is dat ik me in Ieper op andere dingen concentreer dan mijn concurrenten maar dat is mijn geheim en dat geef ik niet prijs.

 

 

 

 

 

Sinds de rally van Ieper 2015 werk je de rally’s af met de ŠKODA Fabia R5. Is de ŠKODA Fabia R5 in vergelijking met die waarmee je 8 maanden geleden de rally van Ieper won geëvolueerd?

 

Ja. Maar ook hier wens ik niet in detail te treden. Ik kan je wel vertellen dat de ŠKODA R5 waarmee ik in Ieper debuteerde totaal verschilt met de wagen waarmee ik in de Haspengouw aan de start zal verschijnen. En het goede nieuws is dat er nog veel progressiemarge is.

 

Hoe groot is de honger om opnieuw achter het stuur te kruipen?

 

Wat mij betreft mag het kampioenschap morgen beginnen. De honger is enorm. De voorbije maand heb ik al wat testwerk voor ŠKODA verricht. Ik heb veel gereden maar niet in competitie. Er is toch nog een groot verschil tussen testen en aan een wedstrijd deelnemen.

 

Wie zijn je grootste concurrenten voor de titel?

 

Ik beschouw Kris Princen als mijn grootste concurrent. Hij heeft ervaring en puur op snelheid is hij één van de beste rijders van het land. Komt daarbij dat zijn wagen sinds de tweede seizoenshelft een stuk betrouwbaarder is geworden. Niet alleen zijn wagen maar ook die van zijn collega merkgenoten die aantreden in andere nationale kampioenschappen.

 

 

 

Catherine Van Geel

PR Officer, SKODA Import

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be