Meer ruimte, meer connectiviteit, meer emotie: de nieuwe ŠKODA OCTAVIA

  • Een icoon vernieuwd: nieuwe OCTAVIA verheugt met emotioneel design en innovatieve technologie
  • Beleven hun debuut: head-updisplay, shift-by-wire-technologie en rugvriendelijke Ergostoelen
  • Aandrijflijnen: plug-inhybride, mildhybride en efficiënte benzine-, diesel- en CNG-motoren
  • Koetswerk: grotere afmetingen en emotioneel design
  • Interieur: nieuw design en dashboard in meerdere niveaus

Nog beter, ruimer, veiliger, meer geconnecteerd en emotioneler dan ooit: met de lancering van de vierde generatie van zijn bestseller heeft ŠKODA een nieuwe dimensie bereikt. De nieuwe OCTAVIA is langer en breder dan zijn voorganger, heeft een nog grotere koffer en is emotiever dankzij de nieuwe ŠKODA-designtaal. Het nieuwe interieurconcept combineert een uitstekende hoeveelheid ruimte en uitmuntende functionaliteit met hoogkwalitatieve materialen en slimme details. Innovatieve connectiviteit en nieuwe rijhulpsystemen vergroten het comfort en de veiligheid van het merkicoon tot een nog hoger peil.

 

ŠKODA AUTO-CEO Bernhard Maier: “De OCTAVIA is voor ŠKODA van immens belang. Daarom hebben we de auto volledig herontwikkeld. Het resultaat is de beste OCTAVIA aller tijden: hij is zelfs nog ruimer, praktischer en veiliger dan ooit tevoren. Door de jongste generatie net op tijd te onthullen voor de 60ste verjaardag van het model hebben we een grote stap voorwaarts gezet. De OCTAVIA heeft de voorbije zes decennia ingrijpend bijgedragen aan de positieve ontwikkeling van het bedrijf en het merk. Ik heb er alle vertrouwen in dat de nieuwe generatie zijn bijdrage zal leveren aan het behoud van deze positieve ontwikkeling.”

 

De vierde generatie sinds de lancering van de moderne OCTAVIA in 1996 zal de modellijn nog verder vestigen als het hart en de motor van het merk en als het bestverkochte model. Met meer dan zeven miljoen verkochte exemplaren is hij de bestverkochte ŠKODA ooit en is hij al vele jaren een echt icoon, zowel in zijn Tsjechische thuisland als in talrijke andere markten van de wereld. De redenen daarvoor liggen voor de hand: hij pakt uit met een modern design en technologie, is efficiënt, extreem praktisch en hoogkwalitatief. Daarenboven biedt hij een uitzonderlijk hoeveelheid ruimte en een superieure hoeveelheid waar voor zijn geld.

 

Groter en nog aantrekkelijker

De nieuwe OCTAVIA is nog verder gegroeid en dankzij nieuwe proporties en de jongste ontwikkelingen in ŠKODA’s designtaal is hij nog emotiever en dynamischer dan zijn succesvolle voorganger. Met een lengte van 4.689 millimeter is de hatchback 19 millimeter langer en de COMBI 22 millimeter langer dan het model van de derde generatie. De breedte is met 15 millimeter toegenomen. De kofferinhoud van de COMBI, die de grootste is in zijn segment, is met 30 liter gegroeid tot 640 liter. De hatchback heeft een inhoud van 600 liter, 10 liter meer dan in de vorige generatie. De nieuwe voorschort en de messcherpe, smalle nieuwe koplampen zijn een visuele lekkernij en zijn standaard uitgerust met ledtechnologie voor de dimlichten, de grootlichten en de dagrijlichten. De achterlichten, remlichten en mistlampen gebruiken eveneens ledtechnologie. De nieuw ontworpen lage dakrails benadrukken het gerekte silhouet van de OCTAVIA COMBI, terwijl de hatchback er bijna als een coupé uitziet. Lichtmetalen velgen van tot 19 duim verlenen alle modelversies een krachtige uitstraling. Aan het kleurenpalet zijn de nieuwe tinten Crystal Black, Lava Blue en Titan Blue toegevoegd. Als optie zijn een Dynamic Pack verkrijgbaar, net zoals verchroomde raamkaders en Elox-dakrails.

 

Nieuw interieurconcept en nieuwe dashboard in meerdere niveaus

In het nieuw ontworpen interieur biedt de OCTAVIA een nieuw, tweespaaks stuurwiel dat als optie verwarmd is. In de multifunctionele versie heeft het nieuwe dashboard bedieningsknoppen en geribbelde draaiwieltjes waarmee een bestuurder in totaal 14 verschillende functies kan bedienen zonder de handen van het stuur te halen. Het dashboard, dat eveneens is hertekend, is modulair en opgedeeld in verschillende niveaus en heeft een groot vrijstaand centraal scherm. De middenconsole is elegant, sober en gesierd met chroomdetails, net zoals de nieuwe deurpanelen en klinken. Nieuwe, zacht aanvoelende materialen geven het interieur een premiumlook. De nieuwe ledsfeerverlichting licht de voordeuren, het dashboard en de voetenruimte indirect uit. De bestuurder kan kiezen uit tot 30 RGB-kleuren en kan zelfs andere kleuren toewijzen aan het dashboard en de voordeuren dan aan de voetenruimte. Bovendien is er keuze uit op elkaar afgestemde lichtscenario’s.

 

Head-updisplay en bijzonder rugvriendelijke Ergostoelen geïntroduceerd

Als optie beleven de bijzonder rugvriendelijke Ergostoelen, die onder meer een elektrische massagefunctie bieden, hun debuut bij ŠKODA. In de topversie zijn ze ook geventileerd en krijgen ze een goedkeuringscertificaat van de Duitse Campagne voor Gezondere Ruggen. Het optionele head-updisplay is een andere nieuwigheid voor een ŠKODA. Het projecteert de belangrijkste informatie zoals de snelheid, navigatie, gedetecteerde verkeersborden en geactiveerde rijhulpsystemen rechtstreeks op de voorruit, die als optie verwarmd kan zijn. Een Climatronic met drie zones is voor het eerst te verkrijgen in de OCTAVIA. Via het optionele sleutelloze toegangssysteem KESSY kan nu om het even welke van de vier deuren van de auto als eerste worden geopend. De standaarduitrusting omvat verder elektrische zijruiten en een elektromechanische parkeerrem. De ŠKODA OCTAVIA is nu ook verkrijgbaar met akoestische zijruiten vooraan, die de weggeluiden in de passagiersruimte nog verder verminderen.

 

DSG met shift-by-wire-technologie en optionele full-ledmatrixkoplampen

De nieuwe OCTAVIA is de eerste ŠKODA ooit met shift-by-wire-technologie voor de bediening van de DSG. Die geeft de versnellingskeuze van de bestuurder elektronisch door aan de overbrenging. In de plaats van de gekende DSG-pook staat nu een nieuwe bedieningsmodule op de middenconsole met een kleine kanteltoets voor de selectie van de rijmodi en een knop voor de Park-stand. Innovatieve full-ledmatrixkoplampen zijn als optie verkrijgbaar en maken dat de bestuurder de grootlichten steeds aan kan laten zonder andere weggebruikers te verblinden. Full-ledachterlichten met kristalelementen, dynamische richtingaanwijzers en de geanimeerde Coming/Leaving Homefunctie zijn ook een optie.

 

Verder beleeft ook een heel gamma aan nieuwe veiligheidssystemen zijn debuut bij ŠKODA, zoals Collision Avoidance Assist, Turn Assist, Exit Warning en de Local Traffic Warning-functie. Andere nieuwe elementen voor de OCTAVIA zijn Area View, Side Assist en Predictive Cruise Control, die samen met de gemoderniseerde versies van Traffic Sign Recognition, Adaptive Lane Assist, Traffic Jam Assist en Emergency Assist het breedvoerige Travel Assist vormen. Met behulp van Hands-on Detect controleert dit systeem bovendien of de bestuurder het stuurwiel steeds vastheeft. Tot negen airbags, waaronder een knieairbag voor de bestuurder en zijdelingse airbags achterin, beschermen inzittenden bij een ongeval.

 

Nieuwe alternatieve aandrijflijnen en efficiënte motoren

Nooit eerder was de OCTAVIA zo efficiënt, milieuvriendelijk en verkrijgbaar met zo veel alternatieve aandrijflijnen als in zijn vierde generatie. Voor het eerst omvat het aanbod een plug-inhybride, de OCTAVIA iV, en de OCTAVIA RS iV (zie pagina 18). In de OCTAVIA iV ontwikkelen een 1.4 TSI-benzinemotor en een elektromotor een systeemvermogen van 150 kW (204 pk). De lithium-ionhoogspanningsbatterij met een capaciteit van 37 Ah, goed voor 13 kWh aan energie, maakt in de WLTP-cyclus een elektrisch rijbereik mogelijk van tot 60 kilometer. Sommige van de verder geoptimaliseerde benzinemotoren zijn nu uitgerust met innovatieve mildhybride technologie, terwijl de dieselmotoren van de jongste EVO-generatie zijn en tot 80 procent minder stikstofoxide uitstoten. Deze overvloed aan motoren is er in vermogens van 81 kW (110 pk) tot 150 kW (204 pk). Met 17,7 kilo aardgas (CNG) in zijn tanks kan de OCTAVIA G-TEC tot 523 kilometer afleggen in zijn milieuvriendelijke en efficiënte CNG-modus.

 

De e-TEC-varianten met de jongste generatie EVO-benzinemotoren 1.0 TSI of 1.5 TSI zijn uitgerust met mildhybride technologie wanneer ze aan een DSG gekoppeld zijn. Via een riemaangedreven startmotor van 48 volt en een lithium-ionbatterij van 48 volt kan remenergie worden gerecupereerd om de verbrandingsmotor te ondersteunen met een elektrische boost of om uit te rollen met een volledig uitgeschakelde motor.

 

De 2.0 TDI EVO-dieselmotoren passen een nieuwe ‘twin dosing’-uitlaatgasnabehandeling toe waarbij AdBlue® specifiek voor de twee achter elkaar opgestelde katalytische omvormers wordt geïnjecteerd. Dynamic Chassis Control met Driving Mode Select – een optie – heeft nu een schuifknopbediening in de verschillende rijmodi waarmee de bestuurder individuele parameters zoals de ophanging, de demping en de stuurijking of de werking van de DSG kan aanpassen aan de eigen voorkeur.

 

Jongste infotainmentsystemen en verbeterde Virtual Cockpit

De OCTAVIA biedt de keuze uit vier infotainmentsystemen van de jongste generatie met schermen van 8,25 tot 10 duim. Sommige daarvan kunnen worden bediend met gebarensturing of spraak via de Laura ŠKODA Digital Assistant. Het topinfotainmentsysteem Columbus kan voor het eerst de kaarten van het navigatiesysteem in een andere schaal tonen dan op de 10,25-duimse Virtual Cockpit (die trouwens ook is verbeterd om hem meer gebruiksvriendelijk te maken). De nieuwe functie kan worden bediend met een innovatieve schuifknop onderaan het scherm, die ook kan worden gebruikt om het volume aan te passen.

 

De OCTAVIA is steeds online dankzij een ingebouwde eSIM, die op elk moment toegang geeft tot de jongste ŠKODA Connect mobiele onlinediensten. Daarbij hoort eCall, dat verplicht is in de EU, naast een brede toegankelijkheid tot de auto van op afstand en infotainmentapps ondersteund door onlinedata. De auto heeft tot vijf USB-C-poorten: twee in de middenconsole voorin voor het laden of aankoppelen van mediatoestellen en USB-sticks en drie andere waarvan er een als optie in de plafondconsole boven de binnenspiegel zit en die enkel dient om op te laden. Verder kunnen smartphones inductief worden opgeladen via de optionele Phone Box. Tot slot garanderen het akoestisch geoptimaliseerde interieur en het nieuwe optionele CANTON Sound System een perfecte audio-ervaring.

 

Innovatieve Simply Clever-elementen

Voor dieselmodellen omvat de waaier aan typische Simply Clever-elementen van het merk ook een gemakkelijke vulbuis voor AdBlue® zodat die ook kan worden gevuld met een tankpistool voor vrachtwagens. Achterin zijn voor het eerst in een ŠKODA twee smartphone-bergvakjes op de rugleuning van de voorstoelen aangebracht. Het Sleep Pack voor de achterbank is nu ook een optie voor de OCTAVIA COMBI. Aanvullend kan het licht worden buitengehouden met nieuwe, oprolbare zonneschermen. In zowel de hatchback als de OCTAVIA COMBI zit een multifunctioneel bergvak onder de kofferklep. In dat laatste model zit bovendien een automatisch oprollend bagagescherm. Het bergvak in de voordeuren kan nu ook worden uitgerust met een sneeuwborstel in plaats van de gebruikelijke paraplu. De trechter die is geïntegreerd in het deksel van het ruitensproeiervloeistofreservoir is nog een andere nieuwigheid voor de OCTAVIA.

 

 

TD-OCTAVIA-petrol-diesel-en.pdf

PDF - 1.7 Mb

OCTAVIA_EN_Airbags_body_structure.pdf

PDF - 290 Kb

OCTAVIA_EN_Body_colours.pdf

PDF - 281 Kb

OCTAVIA_EN_Dimensios_SKODA_OCTAVIA.pdf

PDF - 238 Kb

OCTAVIA_EN_Dimensios_SKODA_OCTAVIA_COMBI.pdf

PDF - 239 Kb

OCTAVIA_EN_Driving_mode_select.pdf

PDF - 451 Kb

OCTAVIA_EN_Engines.pdf

PDF - 167 Kb

OCTAVIA_EN_Environment.pdf

PDF - 370 Kb

OCTAVIA_EN_Exterior.pdf

PDF - 361 Kb

OCTAVIA_EN_Interior.pdf

PDF - 1.9 Mb

OCTAVIA_EN_Lighting.pdf

PDF - 1.2 Mb

OCTAVIA_EN_Overview_of_wheels.pdf

PDF - 350 Kb

OCTAVIA_EN_Top_volume_model.pdf

PDF - 263 Kb

OCTAVIA_EN_Travel_assist.pdf

PDF - 846 Kb

OCTAVIA_RS_iV_Model_highlights.pdf

PDF - 585 Kb

S20-07N - Press kit skoda octavia (22p).pdf

PDF - 2.1 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be