Mijlpaal: ŠKODA produceert 100.000e Superb van de derde generatie

 

 

>> Sinds 2001 al meer dan 850.000 exemplaren van de ŠKODA Superb gebouwd; 100.000 ŠKODA's Superb van de derde generatie sinds maart 2015

>>Topmodel van het merk is populair in Europa en China

>> Aanzienlijke investeringen in ŠKODA-fabriek van Kvasiny en aanwerving van nieuwe medewerkers

ŠKODA heeft zopas het 100.000e exemplaar van de Superb van de derde generatie gebouwd. Het jubileummodel rolde op 11 mei van de montageband in de ŠKODA-fabriek in Kvasiny, Tsjechië. Sinds het model in 2001 gelanceerd werd, produceerde de Tsjechische autoconstructeur al meer dan 850.000 exemplaren van de Superb. De productiefaciliteiten in Kvasiny werd uitgebreid en gemoderniseerd voor de productie van ŠKODA's topmodel, dat in de smaak valt bij klanten overal ter wereld.

 

"De productie van deze bijzonder moderne wagen is een bewijs van de enorme competenties van de fabriek en de medewerkers in Kvasiny", zei Michael Oeljeklaus, binnen de raad van bestuur van ŠKODA AUTO verantwoordelijk voor productie en logistiek. En hij voegde eraan toe: "De naam Superb staat voor een van de beste en meest succesvolle automodellen in de middenklasse. De derde generatie zal het succesverhaal van de Superb in de komende maanden en jaren voortzetten."

 

Sinds de productiestart in maart 2015 heeft de nieuwe ŠKODA Superb met zijn gloednieuwe design duidelijk de emotionele kracht van het merk getoond. Intussen heeft ŠKODA al honderdduizend exemplaren van de Superb van de derde generatie gebouwd. Nooit eerder werden bij ŠKODA dergelijke hoge eisen gesteld op het vlak van design, nooit eerder werden zoveel nieuwe technologieën geïmplementeerd bij de ontwikkeling van een nieuw model. Nog nooit waren er zoveel nieuwe 'Simply Clever'-ideeën en nooit eerder creëerden de ŠKODA-ingenieurs zoveel ruimte voor bestuurder, passagiers en hun bagage. Tal van nieuwe bijstandssystemen op het niveau van de hogere klasse garanderen meer veiligheid, een lagere ecologische impact en een hoger comfort. De Superb van de derde generatie is krachtiger dan ooit en tegelijk tot 30% zuiniger dankzij de nieuwe Euro 6-motoren.

 

Het succes van dit model blijkt niet alleen uit het hoge ordervolume wereldwijd, maar ook uit de talrijke onderscheidingen die hij inmiddels ontving, zoals de 'Red Dot Award' voor uitzonderlijk productdesign of de titel van 'Car of the Year' in verschillende Europese landen.

De ŠKODA Superb-modelreeks bekroont het ŠKODA-gamma sinds 2001.  Daarmee knoopte de Tsjechische autobouwer aan bij de traditie van grote prestigieuze auto's uit Mladá Boleslav, die teruggaat tot de vroege 20e eeuw. De Laurin & Klement FF uit 1907 was het eerste achtcilindermodel in Centraal-Europa. In de jaren 1920 reed onder andere de eerste president van Tsjecho-Slowakije, Tomáš Garrigue Masaryk, met de luxueuze ŠKODA Hispano-Suiza, en de achtcilinder ŠKODA 860 maakte indruk in de jaren 1930. In 1934 rolde voor het eerst een prestigieus ŠKODA-model met de naam 'Superb' van de productieband: de ŠKODA 640 Superb.

 

67 jaar later, in 2001, kwam de ŠKODA Superb dus opnieuw aan de top van het ŠKODA-gamma. Tot op heden produceerde de autobouwer al meer dan 850.000 ŠKODA's Superb van de eerste, tweede en derde generatie. Klanten weten van oudsher het totaalpakket van dit model te waarderen: met zijn uitzonderlijke ruimte, tijdloos elegant design, moderne en beproefde technologie, hoog comfortniveau, maximale veiligheid, optimale functionaliteit en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding staat het topmodel van ŠKODA synoniem voor topkwaliteit uit Tsjechië. De Superb van de eerste generatie (2001-2008) was een klassieke sedan en bepaalde voornamelijk op het vlak van ruimte nieuwe normen. De tweede modelgeneratie verscheen in 2008. Het was een wagen met nieuwe, veelzijdige gebruiksmogelijkheden, meer technologie en een tijdloos elegant design. Sinds 2009 is de ŠKODA Superb ook beschikbaar in een breakversie, de derde generatie van de Superb Combi rolt sinds juni 2015 van de productieband.

 

Ter voorbereiding van de productiestart van de nieuwe ŠKODA Superb investeerde de onderneming in de fabriek in het Tsjechische Kvasiny fors in nieuwe productietechnologie en in nieuwe faciliteiten voor montage en logistiek. Op de site in Kvasiny werken momenteel ruim 5.000 mensen, tegen 2018 wil ŠKODA er nog eens 2.000 nieuwe jobs creëren.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be