Milieuvriendelijk alternatief: ŠKODA OCTAVIA G-TEC nu aanzienlijk krachtiger en met een ruimer rijbereik op CNG

Milieuvriendelijk alternatief: ŠKODA OCTAVIA G-TEC nu aanzienlijk krachtiger en met een ruimer rijbereik op CNG

  • Nieuwe 1.5 TSI-motor biedt nu nog verregaandere optimalisatie voor het rijden op milieuvriendelijk CNG (gecomprimeerd aardgas)
  • Forse vermogensstijging tot 96 kW (130 pk) bij een lage uitstoot van NOx en CO2
  • Drie CNG-tanks met grotere capaciteit voor een rijbereik van 480 kilometer op CNG

ŠKODA waardeert zijn gamma milieuvriendelijke CNG-voertuigen op. De ŠKODA OCTAVIA G-TEC krijgt voortaan een nieuwe, krachtigere 1.5 TSI-motor met een vermogen van 96 kW (130 pk). Deze nieuwe motor wordt enkel aangeboden in de COMBI-koetswerkversie en in de uitrustingsniveaus Active, Ambition en Style. Hij haalt een rijbereik van 480 kilometer zuiver op milieuvriendelijk CNG. Dat rijbereik dankt hij aan drie tanks die in totaal goed zijn voor 17,7 kilogram CNG. Een bijkomende benzinetank van 11,8 liter waarborgt de mobiliteit in regio’s zonder CNG-tankstations.

De nieuwe 1,5-litermotor in de ŠKODA OCTAVIA G-TEC heeft een vermogen van 96 kW (130 pk), ofwel 15 kW (20 pk) meer dan zijn voorganger. Dankzij de variabele timing voor de inlaatkleppen is dit bovendien een heel efficiënte motor die werkt volgens de Miller-cyclus. Bij het rijden op CNG wordt de CO2-uitstoot nog verder gedrukt: hij stoot zowat 25% minder CO2 uit dan een benzinemotor, aanzienlijk minder stikstofoxide (NOx) en geen fijnstof. Het resultaat is dat de ŠKODA OCTAVIA G‑TEC voldoet aan de strengste uitstootnormen van het moment, EU6d-TEMP, wat hem tot een milieuvriendelijk alternatief maakt voor auto’s op klassieke brandstof.

Aardgas als milieuvriendelijke overgangstechnologie

Gecomprimeerd aardgas (CNG) heeft een hogere energiedichtheid dan benzine of diesel. Het is goedkoper en de verbranding ervan is minder vervuilend en stiller. Door gebruik te maken van biogas afkomstig van afvalwater of agrarische productie, of door te kiezen voor synthetisch gas is de ecologische voetafdruk van CNG zelfs nog gunstiger. Indien de energie die nodig is voor de productie van het gas uit hernieuwbare energie wordt gewonnen, is de balans nog een stuk gunstiger. Op die manier werpt aardgas zich op als een overgangsbrandstof tussen fossiele brandstoffen en elektrisch aangedreven mobiliteit. Bovendien kan een voertuig op CNG even snel en makkelijk worden volgetankt als een model op benzine of diesel.

480 kilometer rijbereik zuiver op CNG

De drie CNG-tanks in de ŠKODA OCTAVIA G-TEC hebben een gecombineerde totaalcapaciteit van 17,7 kilogram. De tank die voor de achteras is gemonteerd, is vervaardigd uit staal. De twee andere tanks, die onder de kofferruimte een plaats krijgen, zijn gemaakt uit een nieuw composietmateriaal dat een maximale veiligheid combineert met een laag gewicht. Zuiver op CNG haalt de OCTAVIA G-TEC een rijbereik van ongeveer 480 kilometer. Zijn de CNG-tanks leeg, dan wordt er automatisch overschakelt op benzinemodus en doet de auto een beroep op zijn bijkomende benzinetank van 11,8 liter.

De ŠKODA OCTAVIA G-TEC is beschikbaar in de uitrustingsniveaus Active, Ambition en Style, enkel als COMBI en voorzien van een DSG-versnellingsbak met zeven verhoudingen. De online ŠKODA Connect-diensten voor de G-TEC omvatten Emergency Call en Care Connect. Via de ŠKODA Connect-app heeft de bestuurder onder meer zicht op het resterende rijbereik op CNG, op benzine en het gecombineerde rijbereik.

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg