Nieuw model in het segment van compacte SUV’s: de ŠKODA KAROQ

  • Modern en dynamisch SUV-design

  • Vier nieuwe motoren, krachtige en efficiënte TSI’s en TDI’s

  • Ultramoderne technologie voor het onderstel, tot vijf rijmodi en speciale offroadmodus

  • Uitgebreid aanbod bijstandssystemen voor meer veiligheid en comfort

  • ŠKODA Connect, infotainment met capacitief touchscreen in glasdesign en Care connect voor extra bijstand

  • Uitrusting: full-ledkoplampen en digitaal instrumentenpaneel

  • ŠKODA zet SUV-campagne voort met de nieuwe ŠKODA KAROQ

De ŠKODA KAROQ is een compleet nieuwe compacte SUV. Zijn emotieve en dynamische design met tal van kristallijne elementen is typerend voor de nieuwe SUV-designtaal van ŠKODA. Als echte ŠKODA biedt de KAROQ buitengewoon veel ruimte in het interieur en de koffer, nieuwe bijstandssystemen, full-ledkoplampen en, voor het eerst in een ŠKODA, een digitaal instrumentenpaneel. Het aanbod omvat vijf motorversies van 85 kW (115 pk) tot 140 kW (190 pk), waarvan vier nieuwe. De nieuwe compacte SUV biedt een aantal intelligente elementen, zoals het VarioFlex-systeem voor de achterzetels of virtual pedal voor het handenvrij openen van de kofferklep.

De vormgeving van het exterieur met gewijzigde lijnen en bredere afmetingen maakt meteen duidelijk dat dit een compleet nieuwe wagen is. De ŠKODA KAROQ is een sports utility vehicle met karakter. Zijn emotieve en dynamische design met tal van kristallijne elementen is typerend voor de nieuwe SUV-designtaal van ŠKODA.

De compacte SUV is 4.382 mm lang, 1.841 mm breed en 1.605 mm hoog. De lange wielbasis van 2.638 mm (vierwielaangedreven versies: 2.630 mm) verleent de ŠKODA KAROQ een comfortabele uitstraling. De grotere afmetingen komen vooral de passagiers ten goede. Zo bedraagt de vrije beenruimte 68 mm.

ŠKODA staat steeds voor buitengewone ruimte. Dat geldt ook voor de nieuwe KAROQ. De kofferruimte heeft een volume van 521 l met de rugleuning van de achterzetels rechtop. Met neergeklapte rugleuning neemt het volume toe tot 1.630 l. In combinatie met de optionele VarioFlex-achterzetels varieert het basisvolume van de koffer tussen 479 en 588 l. De zetels kunnen in dat geval ook volledig verwijderd worden, waardoor de SUV een bestelwagen wordt met een maximaal laadvolume van 1.810 l.

 

Connectiviteitsopties aan de top van het segment

Met zijn innovatieve connectiviteitsoplossingen staat de ŠKODA KAROQ aan de top van zijn segment. De infotainmentmodules zijn afkomstig uit het modulaire infotainmentplatform van de tweede generatie en bieden ultramoderne functies en interfaces, steeds in combinatie met een capacitief aanraakscherm. De topsystemen Columbus en Amundsen bieden een WLAN-hotspot. Voor het systeem Columbus is een optionele LTE-module verkrijgbaar. De internetverbinding is gebaseerd op de huidige standaarden voor snel dataverkeer, zodat de passagiers vanaf hun smartphone of tablet vrij kunnen surfen of e-mailen.

De nieuwe mobiele onlinediensten van ŠKODA Connect zijn LTE-compatibel en zijn onderverdeeld in twee categorieën. De Infotainment Online-diensten staan in voor informatie en navigatie, de Care Connect-diensten bieden bijstand in geval van pannes of noodgevallen. De Emergency Call-functie, die vanaf 2018 standaard zal zijn in Europa, is beschikbaar als onderdeel van Care Connect. Andere onlinediensten zijn beschikbaar via de ŠKODA Connect-app, waarmee de wagen vanop afstand kan worden gecontroleerd, bediend of teruggevonden via de smartphone.

De intelligente connectie tussen auto en smartphone bereikt in de ŠKODA KAROQ een nieuw niveau. Het platform SmartLink+, compatibel met Apple CarPlay, Android Auto en MirrorLink™, is als optie verkrijgbaar voor het basis infotainmentsysteem Swing. Voor alle andere infotainmentsystemen is SmartLink+ standaard. De Phone Box met oplaadfunctie via inductie verbindt de smartphone met de dakantenne en laadt het toestel tegelijk draadloos op.

 

Betrouwbare hulp: rijbijstandssystemen

De ŠKODA KAROQ biedt een omvangrijk gamma aan rijbijstandssystemen. Tot de nieuwe comfortsystemen behoren de parkeerhulp, Lane Assist en de fileassistent.  De dodehoekwaarschuwing Blind Spot Detect, Front Assist met predictieve voetgangerbescherming en de Emergency Assistant zorgen voor meer veiligheid. De ŠKODA KAROQ kan aanhangwagens tot twee ton trekken. Bij langzaam achteruitrijden en manoeuvreren komt de nieuwe Trailer Assistant te hulp.

Daarnaast biedt de ŠKODA KAROQ nog tal van extra rijbijstandssystemen, die de wagen op een veilige afstand van zijn voorligger houden, helpen bij het veranderen van rijstrook of helpen om de wagen binnen zijn rijvak te houden, waarschuwen voor belangrijke verkeersborden en helpen bij het parkeren.

Voor het eerst bij ŠKODA is ook een vrij programmeerbaar, volledig digitaal instrumentenpaneel beschikbaar. Zo kunnen de weergaves in de cockpit van de ŠKODA KAROQ op de persoonlijke wensen van de bestuurder worden afgestemd.

Vanaf het niveau Ambition kan de ŠKODA KAROQ optioneel worden uitgerust met full-ledkoplampen. Nieuwe ledsfeerverlichting in het instrumentenbord en de deurpanelen creëert een aangename sfeer, met tien mogelijke kleuren.

 

Krachtig en pittig: motoren en onderstel

Op het vlak van de motoren biedt de ŠKODA KAROQ ultramoderne technologieën. Er is de keuze tussen vijf motorvarianten: twee benzine- en drie dieselmotoren. De twee benzinemotoren en twee van de diesels zijn volledig nieuw in het aanbod. Ze hebben een cilinderinhoud van 1,0 l, 1,5 l, 1,6 l en 2,0 l en een vermogen van 85 kW (115 pk) tot 140 kW (190 pk). Alle krachtbronnen maken gebruik van een turbo en directe brandstofinjectie en beschikken over stop-starttechnologie en remenergierecuperatie. Zo zijn ze bijzonder zuinig en beantwoorden ze aan de EU 6-emissienormen. Met uitzondering van de krachtigste diesel zijn alle motoren bestelbaar met een manuele 6-versnellingsbak of de geautomatiseerde DSG met 7 versnellingen. De 2.0 TDI met 140 kW (190 pk) heeft standaard vierwielaandrijving en een DSG-7-versnellingsbak. Een bijzonderheid van de 1.5 TSI is de actieve cilinderuitschakeling.

Ook het onderstel van de ŠKODA KAROQ bepaalt nieuwe normen in zijn segment en demonstreert zijn kwaliteiten ook buiten de platgetreden paden. Vanaf het uitrustingsniveau Ambition en hoger is de rijprofielselectie als optie verkrijgbaar, met de modi Normal, Sport, Eco, Individual en Snow (4x4). De Offroad-modus op de vierwielaangedreven versies verbetert de rijeigenschappen op ruw terrein.

 

Strategie 2025: ŠKODA zet SUV-campagne voort

In het kader van de toekomststrategie voor 2025 zal ŠKODA zijn modellengamma in de komende jaren consequent blijven uitbreiden. De focus zal daarbij in het bijzonder liggen op de uitbouw van het SUV-aanbod. Met de KODIAQ introduceerde ŠKODA zijn eerste grote SUV op de internationale markt. Met de ŠKODA KAROQ voegt het merk daar nu een volgende mijlpaal aan toe. De nieuwe compacte SUV beleeft zijn wereldpremière op 18 mei in Stockholm. De commercialisering volgt in de tweede h

SKODA-KAROQ-Covered-Drive-Trailer.mp4

MP4 - 73 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be