Nieuwe mijlpaal: SKODA produceert voor het eerst 1 miljoen voertuigen in een jaar

 

- Jubileummodel is een SKODA Fabia 1.2 TSI 81 kW

- Aantal leveringen sinds 1991 verzesvoudigd

- SKODA zal nog verder groeien

SKODA heeft voor het eerst in de geschiedenis van de onderneming in een kalenderjaar meer dan 1 miljoen voertuigen geproduceerd. Op 10 december rolde in de hoofdfabriek in Mladá Boleslav het jubileummodel, een SKODA Fabia 1.2 TSI 81 kW, van de band. Met deze mijlpaal van 1 miljoen geproduceerde wagens in een jaar bevestigt de Tsjechische autoconstructeur zijn internationale groeistrategie.

 

"Voor het eerst in de 119-jarige geschiedenis van de onderneming bereikt SKODA de magische grens van 1 miljoen geproduceerde wagens in een jaar", verklaarde SKODA-voorzitter prof. dr. h.c. Winfried Vahland. "Een mijlpaal voor het merk waarop het hele team trots is. We gaan echter niet op onze lauweren rusten. SKODA zal nog verder groeien", aldus prof. Vahland.

 

De basis voor de productie- en verkooptoename is het grootste modellenoffensief uit de geschiedenis van SKODA. Sinds 2010 heeft de Tsjechische constructeur zijn gamma grondig vernieuwd en bepaalde bedrijfsdomeinen verder uitgebreid, voornamelijk in de hoofdfabriek in Mladá Boleslav, het hart van SKODA's wereldwijde productienetwerk. "De productie van 1 miljoen voertuigen dit jaar toont het potentieel van onze Tsjechische en internationale productiesites en de competentie van onze productieteams", vertelt Michael Oeljeklaus, binnen de raad van bestuur van SKODA verantwoordelijk voor productie en logistiek. "In de komende jaren zullen we de SKODA-productie nog verder moderniseren en uitbreiden."

 

De vandaag bereikte mijlpaal van 1 miljoen geproduceerde wagens beklemtoont eens te meer de uitstekende ontwikkeling van de Tsjechische constructeur, vooral in de voorbije kwarteeuw. Sinds de val van het IJzeren Gordijn en de toetreding tot de Volkswagen-groep in april 1991 kon SKODA tot vandaag zijn jaarlijkse verkoop verzesvoudigen. De bliksemsnelle wederopstanding van een legendarisch automerk uit het hart van Europa tot een internationaal succesvolle constructeur met momenteel zeven modelreeksen en meer dan 40 modelvarianten is ronduit indrukwekkend. Terwijl SKODA in 1991 met de Favorit slechts één model aanbood, heeft het merk vandaag het grootste en meest aantrekkelijke productgamma ooit.

 

Een belangrijke pijler in de gerealiseerde groei was in de voorbije jaren de ontsluiting van nieuwe markten, ook buiten Europa. Begin jaren 1990 focuste het Tsjechische merk nog eenzijdig op zijn thuismarkt en de Centraal- en Oost-Europese landen. Vandaag verkoopt SKODA zijn producten in meer dan 100 landen wereldwijd. Sinds 2010 is China de sterkste individuele markt. In de eerste elf maanden van 2014 was de Chinese markt goed voor ongeveer een kwart van alle verkopen van het merk.

 

In die context zet SKODA in het kader van zijn internationale groeistrategie naast de productie in Tsjechië ook versterkt in op de lokale productie in de belangrijkste groeimarkten ter wereld. In China produceert SKODA in samenwerking met Shanghai Volkswagen (SVW) op de sites van Anting, Yizheng en Ningbo. Tot dusver werden in de SVW-fabrieken al meer dan 1,3 miljoen SKODA's gebouwd voor de Chinese markt. Alleen al dit jaar verdubbelde SKODA zijn Chinese gamma tot zes lokaal gebouwde modellen. In Rusland produceert SKODA wagens in de fabrieken van Nischni Novgorod en Kaluga. In India rollen SKODA-modellen van de band in Pune en Aurangabad. Daarnaast produceert SKODA ook wagens in Slovakije, Kazachstan en Oekraïne.

 

Mijlpalen in de productie van SKODA AUTO:

 

- 10 december 2014: SKODA produceert zijn miljoenste wagen in 2014 en bereikt zo voor het eerst de kaap van een miljoen geproduceerde wagens per jaar

- 19 maart 2014: 11 miljoen SKODA's geproduceerd in de fabriek van Mladá Boleslav

- 26 augustus 2013: 4 miljoen exemplaren van de SKODA Octavia

- 9 juli 2013: 1 miljoen geproduceerde SKODA's in China sinds 2007

- 5 februari 2013: 15 miljoen SKODA's sinds 1905

- 30 januari 2012: 14 miljoen SKODA's sinds 1905

- 12 oktober 2011: 10 miljoen SKODA's geproduceerd in de fabriek van Mladá Boleslav

- 8 april 2009: 12 miljoen SKODA's sinds 1905

- 13 juli 2006: 10 miljoen SKODA's sinds 1905

- 1991: 5 miljoen SKODA's sinds 1905

 

 

Catherine Van Geel

PR Officer, SKODA Import

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be