Nieuwe SKODA Fabia behaalt topscore van 5 sterren in Euro NCAP-crashtests

 

- Resultaat beklemtoont het hoge veiligheidsniveau van de nieuwe ŠKODA Fabia

- Compacte auto biedt uitstekende bescherming van kinderen en volwassenen in de auto

- Innovatieve veiligheidssystemen: ESC met anti-multicrashremfunctie, Front Assistant met noodremfunctie voor de stad, vermoeidheidsdetectie, snelheidsbegrenzer

- Maximale passieve veiligheid: zes airbags standaard in EU-landen

De nieuwe ŠKODA Fabia heeft in de crashtests van Euro NCAP de topscore van vijf sterren behaald. Dat uitstekende resultaat onderstreept het hoge veiligheidsniveau van de nieuwe compacte auto van ŠKODA, die over enkele dagen in de eerste Europese landen aan de start verschijnt. Euro NCAP houdt bij de beoordeling rekening met de bescherming van volwassen inzittenden en kinderen in de wagen, de bescherming van voetgangers en de aanwezigheid van veiligheidssystemen.

 

"Bij de ontwikkeling van de nieuwe ŠKODA Fabia was het ons doel om hem op het vlak van veiligheid aan de top van zijn segment te brengen", vertelt dr. Frank Welsch, binnen de raad van bestuur van ŠKODA verantwoordelijk voor ontwikkeling. "De topscore van vijf sterren is een bevestiging door onafhankelijke experten dat we daarin geslaagd zijn en toont aan dat de nieuwe ŠKODA Fabia een van de veiligste compacte auto's op de markt is", verklaart dr. Welsch.

 

De nieuwe ŠKODA Fabia kreeg in alle vier de beoordelingsdomeinen (bescherming van volwassen inzittenden en van kinderen in de wagen, veiligheidssystemen en voetgangerbescherming) de topscore van 5 sterren. Het veilige interieurcompartiment kreeg daarbij een bijzondere vermelding. Voor de bescherming van kleine kinderen tot 18 maanden scoorde de Fabia het maximale aantal punten, en ook de veiligheid van driejarige kinderen kreeg een uitstekende beoordeling.

 

De nieuwe ŠKODA Fabia schittert met innovatieve veiligheidssystemen die tot dusver waren voorbehouden voor hogere voertuigsegmenten. Zo is hij voor het eerst beschikbaar met de optionele Front Assistant met noodremfunctie voor de stad. Dat systeem controleert met behulp van een radarsensor permanent de afstand tot voorliggers en grijpt bij een te kleine afstand in met een waarschuwing of zelfs een volledig automatische noodstop. Voorts wordt de nieuwe ŠKODA Fabia voor het eerst uitgerust met een anti-multicrashremfunctie, die deel uitmaakt van de standaard aanwezige elektronische stabiliteitscontrole ESC en het risico op een vervolgaanrijding na een crash beperkt.

 

Nog een nieuwigheid voor de ŠKODA Fabia is de optionele Driver Activity Assistant (vermoeidheidsdetectie). Andere veiligheidssystemen zijn de snelheidsbegrenzer, de vertrekhulp op hellingen Hill Hold Control en de elektronische bandenspanningcontrole.

 

Voor een optimale bescherming bij ongevallen kan de nieuwe ŠKODA Fabia rekenen op een omvangrijk pakket perfect op elkaar afgestemde veiligheidselementen. Tot zes airbags – frontale, zijairbags en gordijnairbags – beschermen de inzittenden in combinatie met vijf driepuntsgordels bij een aanrijding. De hoge koetswerkstijfheid en gericht geoptimaliseerde kreukelzones vormen de basis voor de uitmuntende passieve veiligheid.

 

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) is een onafhankelijk consortium bestaande uit internationale vertegenwoordigers van de Europese verkeersministeries, autoclubs, verzekeringsmaatschappijen en consumentenorganisaties. Het voert crashtests uit om de veiligheid van nieuwe automodellen bij aanrijdingen te onderzoeken en te beoordelen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be