Nieuwe SKODA Fabia tot 17 procent zuiniger

 

- Nieuwe ŠKODA Fabia met compleet nieuw motorengamma

- Tot 17% minder verbruik en uitstoot

- Vier benzine- en drie dieselmotoren, die alle beantwoorden aan de Euro 6-norm

- Topwaarden voor de nieuwe ŠKODA Fabia GreenLine: 3,1 l/100 km; 82 g CO2/km

De ŠKODA Fabia, die begin oktober 2014 zijn debuut beleeft in Parijs, verlegt grenzen op het vlak van verbruik en uitstoot en is tot 17% zuiniger dan zijn voorganger. Zo wordt dit de meest milieuvriendelijke en zuinigste Fabia aller tijden. De volledig nieuw ontwikkelde motoren (vier benzines, drie diesels) beantwoorden allemaal aan de Euro 6-uitstootnorm.

 

De nieuwe ŠKODA Fabia krijgt een compleet nieuw gamma bijzonder zuinige motoren van de jongste generatie. Het aanbod voor de EU-landen telt, inclusief de GreenLine-variant, vier benzine- en drie dieselmotoren. Die beantwoorden allemaal aan de Euro 6-uitstootnorm en zijn standaard uitgerust met een stop-startsysteem en remenergierecuperatie. Schakelen gebeurt manueel of via de geautomatiseerde DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling.

 

Het benzineaanbod bestaat uit nieuwe drie- en viercilindermotoren die passen binnen de MQB-strategie. De 1.0 MPI-driecilindermotoren maken gebruik van indirecte injectie, de viercilinders zijn TSI-motoren met een cilinderinhoud van 1,2 l en drukvoeding. Het vermogen ligt tussen 44 kW (60 pk) en 81 kW (110 pk).

 

Aan dieselzijde krijgt de nieuwe ŠKODA Fabia drie verschillende vermogensvarianten van de nieuwe common-railturbomotor met een cilinderinhoud van 1,4 l. Het motorblok van deze driecilinder bestaat uit een aluminiumlegering. Het vermogen van de diesels varieert net zoals bij de Fabia van de tweede generatie van 55 kW (75 pk) tot 77 kW (105 pk), maar de cilinderinhoud werd verkleind van 1,6 l tot voortaan 1,4 l.

 

De zuinigste ŠKODA Fabia wordt de Fabia GreenLine 1.4 TDI van 55 kW (75 pk), die eind 2015 verkrijgbaar zal zijn. Dankzij een stop-startsysteem, energierecuperatie en banden met lage rolweerstand alsook specifieke aerodynamische aanpassingen zal de nieuwe ŠKODA Fabia GreenLine gemiddeld slechts 3,1 l/100 km verbruiken. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van slechts 82 g/km.

 

Zo wordt de nieuwe ŠKODA Fabia GreenLine de meest milieuvriendelijke ŠKODA met een traditionele aandrijving, enkel de ŠKODA Citigo G-TEC op aardgas doet nog beter.

 

De nieuwe ŠKODA Fabia wordt tot 65 kg lichter dan zijn voorganger (afhankelijk van de uitrusting). De basisversie van de ŠKODA Fabia met de 1.0 MPI-driecilinder heeft een leeggewicht (zonder bestuurder) van slechts 980 kg.

 

Met de derde generatie van de ŠKODA Fabia bevestigt de Tsjechische constructeur zijn ambities op het vlak van milieuvriendelijke voertuigen. De strategie van ŠKODA is duidelijk: milieuvriendelijke mobiliteit moet betaalbaar blijven, in het belang van klant en milieu. Daarvoor staan over het hele ŠKODA-gamma vooral de GreenLine-, GreenTec- en G-TEC-versies.

 

Catherine Van Geel

PR Officer, SKODA Import

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be