Oliver Stefani komt aan het hoofd van ŠKODA design

Oliver Stefani komt aan het hoofd van ŠKODA design

  • Vanaf 1 september zal Oliver Stefani verantwoordelijk zijn voor het design bij ŠKODA AUTO.

  • ŠKODA AUTO CEO Bernhard Maie stelt: “ Oliver Stefani is een bijzonder creatieve man. Hij zal ons in staat stellen om het merk verder te ontwikkelen.”

  • ŠKODA AUTO Board Member for Technical Development Christian Strube meent dat “ Oliver Stefani de ideale kandidaat is voor ons merk”.

Vanaf 1 september komt Oliver Stefan aan het hoofd van de designafdeling bij ŠKODA AUTO. De man is 53 en was tot nu toe verantwoordelijk voor het koetswerkdesign bij Volkswagen waar hij de afgelopen tien jaar het design bepaalde van diverse concepts en seriemodellen.

 

“De voorbije jaren heeft ŠKODA een schitterende wending genomen. We hebben nog maar pas de nieuwe expressieve vormtaal toegepast op het SUV-model van ons merk. Vandaag is Oliver Stefani aan zet om de volgende stap in onze ontwikkeling te zetten. Hij gaat wagens ontwikkelen met een emotioneler design en zal ŠKODA binnenleiden in het tijdperk van de digitalisering en de elektrische aandrijving. Oliver Stefani is een creatieve duizendpoot en ik kijk er naar uit om met hem te kunnen samenwerken”, stelt Bernhard Maier, directeur van ŠKODA AUTO.

 

Na zijn designstudies in Braunschweig en Pasadena (California), werkte Olivier Stefani gedurende drie jaar in het Europese Designcenter van Sitges (Spanje) voor hij in 2002 bij Volkswagen aan de slag ging. Hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Up!, de Polo, de Jetta, de Tiguan, de huidige Golf maar ook bij de concept cars van het I.D.-gamma. Zijn expertise sluit perfect aan bij het merk ŠKODA met de talrijke Simply Clever oplossingen en de kristalheldere vormtaal.

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.

 

  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.

     

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypoli...


ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg