Oliver Stefani komt aan het hoofd van ŠKODA design

  • Vanaf 1 september zal Oliver Stefani verantwoordelijk zijn voor het design bij ŠKODA AUTO.

  • ŠKODA AUTO CEO Bernhard Maie stelt: “ Oliver Stefani is een bijzonder creatieve man. Hij zal ons in staat stellen om het merk verder te ontwikkelen.”

  • ŠKODA AUTO Board Member for Technical Development Christian Strube meent dat “ Oliver Stefani de ideale kandidaat is voor ons merk”.

Vanaf 1 september komt Oliver Stefan aan het hoofd van de designafdeling bij ŠKODA AUTO. De man is 53 en was tot nu toe verantwoordelijk voor het koetswerkdesign bij Volkswagen waar hij de afgelopen tien jaar het design bepaalde van diverse concepts en seriemodellen.

 

“De voorbije jaren heeft ŠKODA een schitterende wending genomen. We hebben nog maar pas de nieuwe expressieve vormtaal toegepast op het SUV-model van ons merk. Vandaag is Oliver Stefani aan zet om de volgende stap in onze ontwikkeling te zetten. Hij gaat wagens ontwikkelen met een emotioneler design en zal ŠKODA binnenleiden in het tijdperk van de digitalisering en de elektrische aandrijving. Oliver Stefani is een creatieve duizendpoot en ik kijk er naar uit om met hem te kunnen samenwerken”, stelt Bernhard Maier, directeur van ŠKODA AUTO.

 

Na zijn designstudies in Braunschweig en Pasadena (California), werkte Olivier Stefani gedurende drie jaar in het Europese Designcenter van Sitges (Spanje) voor hij in 2002 bij Volkswagen aan de slag ging. Hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Up!, de Polo, de Jetta, de Tiguan, de huidige Golf maar ook bij de concept cars van het I.D.-gamma. Zijn expertise sluit perfect aan bij het merk ŠKODA met de talrijke Simply Clever oplossingen en de kristalheldere vormtaal.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be