Omloop van Vlaanderen : “Proberen mijn grenzen te verleggen”

Omloop van Vlaanderen : “Proberen mijn grenzen te verleggen”

In Roeselare wordt dit weekend de start van de tweede seizoenshelft van het Belgian Rally Championship gegeven. Hoewel Achiel Boxoen pas voor de eerste keer aan de start van de Omloop van Vlaanderen staat, wil hij met zijn ŠKODA FABIA R5 in de loop van de wedstrijd progressie maken en aan snelheid winnen.

Er zijn nog drie van de negen wedstrijden van het Belgian Rally Championship te gaan in 2017. Achiel Boxoen, die de eerste seizoenshelft afsloot met een degelijke prestatie in de Rally van Ieper, staat te popelen om opnieuw achter het stuur van zijn ŠKODA FABIA R5 te kruipen.

 

“Het was een mooie zomer, maar ik heb helaas geen meter met mijn rally-auto kunnen rijden”, glimlacht de jonge Boxoen. “De eerste chronorit van de Omloop van Vlaanderen zorgt dus tegelijk ook voor mijn eerste competitieve meters na de zomerpauze, want een voorafgaande test werken we niet af.”

 

Na zo een relatief lange onderbreking is het ook maar logisch dat Boxoen aanvankelijk zijn tijd zal nemen. “Ja, die eerste proeven wordt het opnieuw wat wennen aan de ŠKODA en aan de snelheid”, weet Boxoen nu al. “Maar nadien zal ik proberen het tempo wat op te drijven. Ieper was goed, ik was blij dat ik aan de finish stond, maar nu mag het een beetje sneller.”

 

Niet dat Boxoen veel risico’s zal nemen. “Dat kan ik me ook niet permitteren”, reageert hij nuchter. “Ik mis nog altijd heel wat ervaring en moet in de eerste plaats veel kilometers afmalen. Maar goed, ik zal proberen mijn grenzen te verleggen en trachten het verschil met de toppers wat kleiner te maken.”

 

Om Boxoen wat te helpen die tempoverhoging op de juiste manier en op het juiste moment toe te passen voert coach Freddy Loix nu enkele kleine wijzigingen door. “Tot nu toe mocht Achiel niet naar de tijden van de andere rijders kijken”, legt de meervoudigde Belgische rallykampioen uit. “Dat zal ik hem vanaf nu wel toelaten. Zo hoeft hij niet langer op zijn eentje te rijden, zonder echt te weten waar hij zich precies bevindt. De referentie van de tijden van de concurrentie moet hem helpen het tempo wat op te voeren.”

 

Maar Loix verliest in geen geval het grote plaatje uit het oog. “Achiel moet nog altijd en in de eerste plaats ervaring opdoen, kilometers afmalen. Dat hij in Roeselare in de eerste lus nog tempo zal missen, lijkt me logisch. Achiel heeft er immers nog nooit gereden. Maar bij de tweede en derde doortocht op de chronoritten wil ik een gevoelige tijdsverbetering zien, die hem dichter bij de tijden van de toppers brengt. Progressie boeken en uitrijden, dat zijn de twee belangrijkste opdrachten van dit weekend.”

 

De Omloop van Vlaanderen start op vrijdag 1 september met twee lussen van twee avondlijke proeven. Op zaterdag worden de resterende 15 chronoritten afgewerkt, in drie lussen van vijf KP’s elk. De finish, na 198 kilometer tegen de klok, wordt op zaterdagavond iets na achten verwacht.

 

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.

 

  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.

     

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypoli...


ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg