Omloop van Vlaanderen : “Proberen mijn grenzen te verleggen”

In Roeselare wordt dit weekend de start van de tweede seizoenshelft van het Belgian Rally Championship gegeven. Hoewel Achiel Boxoen pas voor de eerste keer aan de start van de Omloop van Vlaanderen staat, wil hij met zijn ŠKODA FABIA R5 in de loop van de wedstrijd progressie maken en aan snelheid winnen.

Er zijn nog drie van de negen wedstrijden van het Belgian Rally Championship te gaan in 2017. Achiel Boxoen, die de eerste seizoenshelft afsloot met een degelijke prestatie in de Rally van Ieper, staat te popelen om opnieuw achter het stuur van zijn ŠKODA FABIA R5 te kruipen.

 

“Het was een mooie zomer, maar ik heb helaas geen meter met mijn rally-auto kunnen rijden”, glimlacht de jonge Boxoen. “De eerste chronorit van de Omloop van Vlaanderen zorgt dus tegelijk ook voor mijn eerste competitieve meters na de zomerpauze, want een voorafgaande test werken we niet af.”

 

Na zo een relatief lange onderbreking is het ook maar logisch dat Boxoen aanvankelijk zijn tijd zal nemen. “Ja, die eerste proeven wordt het opnieuw wat wennen aan de ŠKODA en aan de snelheid”, weet Boxoen nu al. “Maar nadien zal ik proberen het tempo wat op te drijven. Ieper was goed, ik was blij dat ik aan de finish stond, maar nu mag het een beetje sneller.”

 

Niet dat Boxoen veel risico’s zal nemen. “Dat kan ik me ook niet permitteren”, reageert hij nuchter. “Ik mis nog altijd heel wat ervaring en moet in de eerste plaats veel kilometers afmalen. Maar goed, ik zal proberen mijn grenzen te verleggen en trachten het verschil met de toppers wat kleiner te maken.”

 

Om Boxoen wat te helpen die tempoverhoging op de juiste manier en op het juiste moment toe te passen voert coach Freddy Loix nu enkele kleine wijzigingen door. “Tot nu toe mocht Achiel niet naar de tijden van de andere rijders kijken”, legt de meervoudigde Belgische rallykampioen uit. “Dat zal ik hem vanaf nu wel toelaten. Zo hoeft hij niet langer op zijn eentje te rijden, zonder echt te weten waar hij zich precies bevindt. De referentie van de tijden van de concurrentie moet hem helpen het tempo wat op te voeren.”

 

Maar Loix verliest in geen geval het grote plaatje uit het oog. “Achiel moet nog altijd en in de eerste plaats ervaring opdoen, kilometers afmalen. Dat hij in Roeselare in de eerste lus nog tempo zal missen, lijkt me logisch. Achiel heeft er immers nog nooit gereden. Maar bij de tweede en derde doortocht op de chronoritten wil ik een gevoelige tijdsverbetering zien, die hem dichter bij de tijden van de toppers brengt. Progressie boeken en uitrijden, dat zijn de twee belangrijkste opdrachten van dit weekend.”

 

De Omloop van Vlaanderen start op vrijdag 1 september met twee lussen van twee avondlijke proeven. Op zaterdag worden de resterende 15 chronoritten afgewerkt, in drie lussen van vijf KP’s elk. De finish, na 198 kilometer tegen de klok, wordt op zaterdagavond iets na achten verwacht.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be