Podium en frustratie voor Sébastien Bedoret

Na afloop van de voorlaatste manche van het Belgische rallykampioenschap, die in de streek rond St Vith werd verreden, legden Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq voor de zesde keer dit seizoen beslag op een podiumplaats in een nationale rally (op zeven wedstrijden). Maar de derde plaats in de East Belgian Rally, drie weken na een eerste zege in de Omloop van Vlaanderen, liet het duo in de kleuren van ŠKODA België en het SXM team wel op hun honger zitten.

“We wilden om de zege strijden en zijn daar niet in geslaagd”, stelde Sébastien met zijn gebruikelijke eerlijkheid. “Al in de eerste lus, afgewerkt in heel lastige weersomstandigheden, liepen we een grote achterstand op, die we niet meer konden dichtrijden. Ik zoek geen excuses. Voor één keer had ik aan het stuur van mijn ŠKODA FABIA R5 Evo niet het nodige vertrouwen. De feeling was niet goed, zonder te weten waarom, en ik kon het juiste ritme niet vinden. Zelfs in de tweede en derde lus, toen ik zowat de dezelfde tijden als Adrian (Fernémont, de latere winnaar, red.) draaide, begreep ik niet waarom we wel sterk voor de dag kwamen of waarom niet. Dit was een heel bizarre dag en ook een wat frustrerend. Hoewel het toch een beetje deugd doet, is dit podium maar een magere troost.”

 

Ook Thomas Walbrecq had op zaterdagavond geen zin in lachen. “We waren niet regelmatig genoeg en deze derde plaats is een ontgoocheling”, bevestigde de corijder. “We slaagden er simpelweg niet in om het juiste ritme te vinden. Bovendien kregen we tien seconden straftijd, omdat we in de chronorit van Amel een rempunt misten. Niet alleen verloren we er tijd, de wedstrijdcommissarissen vonden ook dat we het parcours niet voor 100 procent hadden gerespecteerd. En in de laatste proef gingen we net als heel wat andere rijders op een verraderlijk stuk in de fout, wat ons nog eens een kleine tien seconden kostte. Toch finishen we op 38 seconden van de winnaar, terwijl we na de lus op 28 tellen volgden. We wilden duidelijk beter doen dan dit. Ik kan je nu al vertellen dat we er alles zullen aan doen om in de Condrozrally het seizoen in schoonheid af te sluiten.”

 

De twee jonge kerels zijn eergierig, dat is trouwens één van hun sterke punten. En met twee snelste tijden en acht plaatsen in de top-3 (op twaalf chronoritten) kwamen Sébastien en Thomas niet zo slecht voor de dag. Uiteindelijk wisten ze in de strijd om de derde podiumplaats toch de regerende Belgische kampioenen Kris Princen en Bram Eelbode te kloppen. “Het positieve is dat ze door op passende manier te reageren toch hun strijdvaardigheid hebben getoond”, stelt coach Freddy Loix. “Maar in de eerste drie chronoritten verloren ze wel 27 seconden, zonder echt te weten waarom. Sébastien vond niet onmiddellijk het vertrouwen en durfde in de regen niet hard aan te vallen. Het klopt dat de weersomstandigheden deze rally heel lastig hebben gemaakt, en blijkbaar mist hij in dat soort omstandigheden nog enige efficiëntie. Maar daarnaast hebben Seb en Thomas wel een goede rally gereden en enkele mooie tijden laten optekenen. Verloren tijd maak je echter nooit meer goed! Het is belangrijk om vanaf de eerste kilometer constant voor de dag te komen. Binnenkort zullen we deze East Belgian Rally uitvoerig bespreken, om zo over vijf weken in de best mogelijke omstandigheden in de Condroz aan de start te komen.”

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be