Rally van Wallonië : andere wedstrijd maar dezelfde ambitie en tactiek.

Vrijdagavond wordt op de Citadel van Namen het startschot gegeven van de Rally van Wallonië, de vierde wedstrijd van het BK Rally. Het wordt een lange en gevarieerde wedstrijd gespreid over drie dagen en gereden op verschillende ondergrond. Beton, asfalt en gravel.

 

“Die variatie maakt het interessant” zegt Freddy Loix die samen met corijder Johan Gitsels de Spa rally en de TAC Rally won. “De Rally van Wallonië is een wedstrijd op maat van de WRC’s en Porsches. Bepaalde klassementsritten zijn heel erg breed waardoor de WRC’s en Porsches hun volledige vermogen kunnen gebruiken. Als de weersomstandigheden het toelaten natuurlijk” voegt Freddy Loix er fijntjes en met de glimlach aan toe. “Maar los van de aanwezigheid van WRC’s, R5’s en Porsches gaan wij met onze ŠKODA Fabia S2000 uit van onze eigen kracht! Net zoals de voorbije wedstrijd is de tactiek poepsimpel. Aanvallen vanaf de eerste meter en niet omkijken maar gas geven.”

 

“Het gevarieerd parcours maakt de wedstrijd heel interessant” pikt corijder Johan Gitsels in. “Tijdens de snelle stukken zijn er minder richtingsveranderingen maar volgen de nota’s elkaar heel snel op. In de waaiers moet je echt het hoofd erbij houden. Daar een verkeerde nota geven kan ernstige gevolgen hebben. Het is best moeilijk maar dat maakt het net zo interessant.”

 

“In sommige ritten gaan we echt klop krijgen denk ik” zegt Freddy Loix. “Maar in andere ritten gaan we ook tikken uitdelen. Het wordt een boeiend weekend!”

 

“27 ritten krijgen we voor de wielen geschoven die goed zijn voor 251.89 km rijden tegen de tijd” aldus Johan Gitsels. “3 ritten zijn nieuw waarvan één rit die we, in vergelijking met vorig jaar, in omgekeerde richting rijden. De nieuwe ritten zijn technische ritten die ons moeten liggen. KP Arbre wordt op zondag gereden. Die rit is voor mij de mooiste van het BK. Veel tijd om te genieten zal er niet bij zijn. Met rist WRC’s en R5’s aan de start zullen we aardig moeten doortrappen om het podium te halen. Dat is dan ook onze doelstelling voor dit weekend.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be