Sébastien Bedoret: “Aanvallen is het motto”

Twee weken na de herneming van het Jobfixers Belgian Rally Championship in Oudenaarde staan de deelnemers aan het nationale rallykampioenschap aan de start van de South Belgian Rally. Deze nieuwe wedstrijd, uitgetekend in en rond Vresse-sur-Semois, vormt de derde manche van dit atypische seizoen. Het niveau van het startveld is hoger dan ooit, met een ontzettend sterke buitenlandse delegatie.

 

Er staan heel wat ŠKODA FABIA Rally2 Evo aan de start. Bij die bolides zal het exemplaar van het SXM-team zeker van nabij gevolgd worden. Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq, officiële vertegenwoordigers van ŠKODA België, vormen de bemanning. “Door een tiental dagen geleden de finish van de Aarova Rally te halen hebben we één van onze doelen bereikt”, stelt de 25-jarige rijder. “Op psychologisch vlak wist ik dat ik tijd nodig had om die pech die ons sinds de Condrozrally 2019 achtervolgt af te schudden. Over onze tijden in Oudenaarde waren we niet tevreden, maar ik ken de reden. Nu moge het duidelijk zijn dat we de South Belgian Rally met een volledig frisse kop kunnen aansnijden. Ik heb zin om aan te vallen, en we zullen er alles aan doen om voorin mee te strijden!”

 

Op een bijna voor iedereen onbekend parcours belooft het een boeiende strijd te worden. Aan de ene kant zijn er de beste Belgische rallyrijders, en aan de andere kant een sterke internationale delegatie, met kerels als de Noor Mads Østberg, de Rus Nikolay Gryazin of voormalig Frans kampioen Sylvain Michel. En dan hebben we het nog niet over de Est Ott Tänak en de Ier Craig Breen, twee sterren van het wereldkampioenschap, die aan het stuur van een WRC-bolide buiten kampioenschap evolueren.

 

“Gezien het startveld mag het duidelijk zijn dat een podiumplaats niet evident wordt”, lacht corijder Thomas Walbrecq. “Maar iedere zichzelf respecterende sporter houdt er van om het op te nemen tegen een hoogstaande concurrentie. Tijdens de Condrozrally van vorig jaar hebben we al bewezen dat we bij gelijke terreinkennis dicht in de buurt van die referentierijders kunnen komen. Voor ons was het belangrijk om in de Aarova Rally aan de finish te staan, na een zowel op het sportieve vlak als voor de hele maatschappij lastige periode. Ik merk dat mijn rijder heel veel zin heeft om opnieuw alles te geven, en ik denk dat we in onze ŠKODA FABIA Rally2 Evo zullen kunnen genieten.”

 

Het hele parcours – drie lussen van vier proeven zorgen voor 150 kilometer tegen de klok – is volgens de organisatoren om vingers en duimen bij af te likken, en tegelijk snel, glooiend en technisch. Het soort chronoritten waar Sébastien gek op is. “Een tracé dat wat lijkt op dat van de East Belgian Rally, en ik denk dat goede rijlijnen en veel lef hier een belangrijke rol zullen spelen. En dat ligt me wel”, bevestigt de rijder van ŠKODA België.

 

De South Belgian Rally start zaterdagochtend om 8 uur in Vresse-sur-Semois. De finish wordt verwacht rond 20u40, wat betekent dat de twee laatste chronoritten in het donker worden afgewerkt. Kortom, een rally zoals we ze graag hebben!

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be