Sébastien Bedoret: “Als we er plezier aan beleven, volgen de tijden vanzelf”

Meer dan zeven maanden. Tweehonderdvijfentwintig dagen om precies te zijn! Tussen de finish van de Rally Van Haspengouw op 29 februari en de start van de Aarova Rally in Oudenaarde op zondag 11 oktober werd de wereld ondersteboven gezet. Maar doorheen die moeilijke en onzekere tijden die elk van ons moesten doormaken is er alvast één ding dat niet veranderde: de passie van ŠKODA voor de sport. Tijdens de Ronde van Frankrijk kon iedereen vaststellen dat bij het Tsjechische merk de liefde voor de fiets nog steeds intact is. En nu het Belgisch rallykampioenschap zich opnieuw op gang trekt kan ŠKODA België opnieuw genieten van de adrenaline van de wedstrijd en de zoektocht naar het laatste tiende van een seconde. En wie weet, misschien komt daar ook nog de vreugde van een nieuwe podiumplaats bij? Antwoord op die vraag op zondagavond!

Tweeëndertig weken na de start van het nationale rallyseizoen in Landen wordt in de streek rond Oudenaarde de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship georganiseerd. De Aarova Rally is een nieuwkomer in het Belgische kampioenschap, en voor Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq, de beschermelingen van de Belgische ŠKODA-invoerder, wordt het een allereerste kennismaking met de wedstrijd.

 

“Ik heb online enkele onboardbeelden van de vorige edities opgezocht”, legt Sébastien uit. “Het parcours lijkt me heel interessant, met van alles wat. Snelle, zelfs hele snelle stroken worden afgewisseld met meer technische gedeeltes. Die eerste indruk zal zaterdag tijdens de verkenningen moeten worden bevestigd, maar ik denk dat we op deze wegen heel veel plezier zullen beleven. En dat is trouwens ook mijn grootste doel!”

 

Sinds de Rally van Haspengouw stond Sébastien ook al aan de start van de Monteberg Rally. Die wedstrijd, verreden eind augustus, zat er echter al snel op. “We wilden de Monteberg rijden om een maximum aan kilometers af te werken”, vertelt corijder Thomas. “Jammer genoeg had een klein foutje grote gevolgen: we gleden in een gracht en dat was het einde van onze wedstrijd. Niet ideaal voor het vertrouwen, maar we hoeven er ook geen drama van te maken. Misschien zullen we tijdens de eerste proeven in Oudenaarde misschien wat wedstrijdritme missen… maar ik vermoed dat dat ook voor het gros van onze tegenstanders het geval zal zijn.”

 

Sébastien en Thomas zijn bij het aansnijden van het tweede deel van het seizoen alvast niet van plan om zichzelf onnodig onder druk te zetten. “Na onze tegenvallende prestatie in de Rally van Haspengouw en de ingekorte kalender hebben onze titelkansen al een fikse knauw gekregen”, legt de 25-jarige rijder uit. “We denken dus niet langer aan het kampioenschap, maar zullen de rally’s één per één aanpakken. De afgelopen zeven maanden heb ik de competitie ontzettend gemist. Die periode heeft het me er ook aan herinnerd dat het een enorm voorrecht is om een krachtige bolide als onze ŠKODA FABIA Rally2 Evo te mogen besturen. De auto is zo aangenaam om te besturen en levert zoveel rijplezier op… Het doel wordt dus om ons maximaal te amuseren! En als we er plezier aan beleven, dan volgen de tijden vanzelf. Ik heb in het verleden al gemerkt dat die twee factoren vaak samengaan.”

 

Voor de wedstrijd die op zondag 11 oktober om acht uur start worden meer dan 75 wagens aan de start verwacht. Er staan tien proeven op het programma, goed voor 92,11 km tegen de klok.  De finish wordt verwacht rond 17u30.

Catherine Van Geel

PR Manager, D'Ieteren NV

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be