Sébastien Bedoret: “Als we er plezier aan beleven, volgen de tijden vanzelf”

Sébastien Bedoret: “Als we er plezier aan beleven, volgen de tijden vanzelf”

Meer dan zeven maanden. Tweehonderdvijfentwintig dagen om precies te zijn! Tussen de finish van de Rally Van Haspengouw op 29 februari en de start van de Aarova Rally in Oudenaarde op zondag 11 oktober werd de wereld ondersteboven gezet. Maar doorheen die moeilijke en onzekere tijden die elk van ons moesten doormaken is er alvast één ding dat niet veranderde: de passie van ŠKODA voor de sport. Tijdens de Ronde van Frankrijk kon iedereen vaststellen dat bij het Tsjechische merk de liefde voor de fiets nog steeds intact is. En nu het Belgisch rallykampioenschap zich opnieuw op gang trekt kan ŠKODA België opnieuw genieten van de adrenaline van de wedstrijd en de zoektocht naar het laatste tiende van een seconde. En wie weet, misschien komt daar ook nog de vreugde van een nieuwe podiumplaats bij? Antwoord op die vraag op zondagavond!

Tweeëndertig weken na de start van het nationale rallyseizoen in Landen wordt in de streek rond Oudenaarde de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship georganiseerd. De Aarova Rally is een nieuwkomer in het Belgische kampioenschap, en voor Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq, de beschermelingen van de Belgische ŠKODA-invoerder, wordt het een allereerste kennismaking met de wedstrijd.

 

“Ik heb online enkele onboardbeelden van de vorige edities opgezocht”, legt Sébastien uit. “Het parcours lijkt me heel interessant, met van alles wat. Snelle, zelfs hele snelle stroken worden afgewisseld met meer technische gedeeltes. Die eerste indruk zal zaterdag tijdens de verkenningen moeten worden bevestigd, maar ik denk dat we op deze wegen heel veel plezier zullen beleven. En dat is trouwens ook mijn grootste doel!”

 

Sinds de Rally van Haspengouw stond Sébastien ook al aan de start van de Monteberg Rally. Die wedstrijd, verreden eind augustus, zat er echter al snel op. “We wilden de Monteberg rijden om een maximum aan kilometers af te werken”, vertelt corijder Thomas. “Jammer genoeg had een klein foutje grote gevolgen: we gleden in een gracht en dat was het einde van onze wedstrijd. Niet ideaal voor het vertrouwen, maar we hoeven er ook geen drama van te maken. Misschien zullen we tijdens de eerste proeven in Oudenaarde misschien wat wedstrijdritme missen… maar ik vermoed dat dat ook voor het gros van onze tegenstanders het geval zal zijn.”

 

Sébastien en Thomas zijn bij het aansnijden van het tweede deel van het seizoen alvast niet van plan om zichzelf onnodig onder druk te zetten. “Na onze tegenvallende prestatie in de Rally van Haspengouw en de ingekorte kalender hebben onze titelkansen al een fikse knauw gekregen”, legt de 25-jarige rijder uit. “We denken dus niet langer aan het kampioenschap, maar zullen de rally’s één per één aanpakken. De afgelopen zeven maanden heb ik de competitie ontzettend gemist. Die periode heeft het me er ook aan herinnerd dat het een enorm voorrecht is om een krachtige bolide als onze ŠKODA FABIA Rally2 Evo te mogen besturen. De auto is zo aangenaam om te besturen en levert zoveel rijplezier op… Het doel wordt dus om ons maximaal te amuseren! En als we er plezier aan beleven, dan volgen de tijden vanzelf. Ik heb in het verleden al gemerkt dat die twee factoren vaak samengaan.”

 

Voor de wedstrijd die op zondag 11 oktober om acht uur start worden meer dan 75 wagens aan de start verwacht. Er staan tien proeven op het programma, goed voor 92,11 km tegen de klok.  De finish wordt verwacht rond 17u30.

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg