Sébastien Bedoret dicht bij stunt

DSC_0306.jpg

Kortenberg, 16 augustus 2021  - Iedereen is het er over eens: Sébastien Bedoret was één van de grote smaakmakers van de WRC Renties Ypres Rally Belgium. Bij de allereerste manche van het rallywereldkampioenschap in ons land wist de rijder, gesponsord door ŠKODA Import Belgium om de zege in de WRC3-categorie te strijden, en was bovendien meer dan eens de snelste van de rijders die met een Rally2-wagen onderweg waren.

Geen enkele fout, drie snelste tijden in zijn categorie en na afloop van de tweede wedstrijddag aan de leiding van de WRC3-klasse: Sébastien zette een perfecte wedstrijd neer. “Ik ben heel tevreden over de prestaties van onze ŠKODA FABIA Evo Rally 2”, stelde Sébastien. “Ik vond op het ontzettend lastige parcours snel een goed evenwicht tussen aanvallen en iets te hard proberen. We hadden enkele kleine wijzigingen aan de afstellingen van onze ŠKODA FABIA Rally 2 aangebracht en die bleken uitstekend te werken. Naast het uitstekende werk dat door ons SXM-team werd geleverd wens ik ook de goede samenwerking met François Gilbert, mijn co-piloot voor dit weekend, te onderstrepen. Ik heb me ontzettend geamuseerd!”

Zondagochtend verloor de jongeman uit Thuin echter wat tijd. “Een probleem met de transmissie”, legt hij uit. “We haalden de finish nog, in een poging de schade te beperken. Zo finishten we als vierde in WRC3 en scoorden we de punten voor de derde plaats in het Belgische kampioenschap. Op zich een goed resultaat, al baal ik natuurlijk omdat ik zo dicht bij een stunt stond. Maar hier worden we alleen maar sterker door!”

“We hadden er geen seconde aan getwijfeld”, aldus Liana Picard, PR Manager bij ŠKODA Import Belgium. “We zijn heel trots over de prestatie van Sébastien in deze eerste WRC-rally in België. We kwamen in deze Rally van Ieper heel dicht bij de zege, maar we hebben ons laatste woord nog niet gezegd!”

Sébastien Bedoret aast bij de volgende manche van het Belgische rallykampioenschap, de Omloop van Vlaanderen die begin september in Roeselare wordt verreden, dan ook op revanche. “Daar wist ik in 2019 mijn eerste nationale zege te behalen”, haalt Seb met een brede glimlach herinneringen op. “Met wat we dit weekend hebben laten zien in het achterhoofd, moeten we daar voluit voor de zege kunnen gaan.”

ŠKODA x WRC Ypres Rally resultaten NL.pdf

PDF - 178 Kb

Liana Picard

PR Manager ŠKODA Import, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be