Sébastien Bedoret: “Heel blij en... een beetje ontgoocheld”

Sébastien Bedoret: “Heel blij en... een beetje ontgoocheld”

Voor de start van de Sezoens Rally mikten Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq op een vierde podium in vier wedstrijden voor het Belgische rallykampioenschap. Zaterdagavond hadden ze bij het overschrijden van het finishpodium met een derde plaats hun opdracht helemaal vervuld. Toch konden ze niet verstoppen dat ze licht ontgoocheld waren.

“Tot in de laatste klassementsproef waren we met Vincent Verschueren aan het strijden om de tweede plaats”, legt de 23-jarige rijder uit. “Ondanks mijn gebrek aan ervaring in deze rally, ik stond hier pas voor de tweede keer aan de start, hadden we de hele dag een stevig tempo kunnen aanhouden en lieten we ook twee snelste tijden optekenen. In die laatste proef waren we echt goed vertrokken, en het duel met Vincent beloofde tot de laatste meter spannend te blijven. Maar bij het overschrijden van een jump reed ik lek. Nochtans had ik mijn rijlijn al wat aangepast, om een steeds dieper wordende put te vermijden. Ik wist onmiddellijk dat de tweede plaats verloren was, maar we zijn toch zo snel mogelijk blijven gaan om de derde positie te behouden. Uiteraard is zo een wedstrijdslot wat ontgoochelend, maar toch zijn we heel blij. Voor de start hadden we met beide handen voor zo een uitslag getekend!”

 

Aan het stuur van de ŠKODA FABIA R5 #5 van SXM bevestigden Sébastien en Thomas de stijgende lijn in hun prestaties. “Vier podiumplaatsen op vier Belgische rally's dit jaar, men kan moeilijk zeggen dat dat met een gelukje is gebeurd”, lacht de corijder. “Zeker niet als je het niveau van het kampioenschap bekijkt. In deze wedstrijd hadden we nog heel wat te leren, zoals toen we in een dichte stofwolk aan een stuk onverhard moesten beginnen. We waren compleet verrast en verloren een beetje tijd in een uitloopstrook. Maar dat is het enige – kleine – foutje dat Sébastien hier beging. Voor het overige maakte hij opnieuw heel veel indruk op mij. Wedstrijd na wedstrijd merk ik dat zijn vertrouwen stijgt, dat hij preciezer rijdt. Alles is heel berekend en de chrono's liegen er niet om. En ja, we zijn ontgoocheld over het missen van de tweede plaats. Maar de manier waarop hij aan het eind met een lekke band alles onder controle hield, bewijst ook dat hij heel koelbloedig kan blijven. We gaan nu nog wat harder werken, want ik ben er van overtuigd dat we heel dicht bij een overwinning staan. Onze beurt komt wel.”

 

De volgende wedstrijd van het Belgische kampioenschap wordt een enorme uitdaging voor Sébastien en Thomas. De rijders van ŠKODA België zullen de prestigieuze Ypres Rally afwerken en het daar onder andere opnemen tegen Freddy Loix, elf keer winnaar in de Kattenstad. Loix deelt er een ŠKODA FABIA R5 met Pieter Tsjoen. Vooraf worden er eerst twee voorbereidingswedstrijden afgewerkt (de Claudy Desoil Rally en de Rally van Wervik). Het worden ongetwijfeld nog intense weken voor de start in Ieper op 28 juni!

Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg