Sébastien Bedoret: “Het vertrouwen komt beetje bij beetje terug”

Sébastien Bedoret: “Het vertrouwen komt beetje bij beetje terug”

Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq hebben deze zondag hun doel bereikt. In de Aarova Rally kwamen ze als zesde over de streep, maar scoorden wel de punten van de vijfde plaats voor het Jobfixers Belgian Rally Championship. De winnaar, aan het stuur van een WRC-wagen, kwam immers niet in aanmerking voor het nationale kampioenschap.

Na zeven maanden opgelegde pauze trok het kampioenschap zich in de regio rond Oudenaarde opnieuw op gang. Het minste wat kon gezegd worden is dat de weersomstandigheden het parcours enorm lastig en verraderlijk hadden gemaakt. Voor Sébastien Bedoret en corijder Thomas Walbrecq was er maar één ding echt belangrijk: het halen van de finish. “Mijn laatste drie wedstrijden waren alle drie op een schuiver geëindigd”, stelde Sébastien. “En deze zondag hadden de weergoden het parcours in één grote valstrik herschapen. Soms stond er zoveel water op de weg dat mijn ŠKODA FABIA Rally2 Evo zelfs op een rechte lijn moeilijk onder controle te houden was. Er was enorm veel watergladheid en er waren meer risico’s nodig dan ik heb genomen. Voor mijn zelfvertrouwen kon ik me niet veroorloven nog een keer in de fout te gaan.”

 

Al in de eerste chronorit werd de wedstrijd ondersteboven gegooid en gingen enkele van de favorieten de hort op. Op het ontzettend compacte parcours, met minder dan 100 km tegen de klok, was het aangewezen om onmiddellijk in het juiste ritme te zitten. Maar met meer dan twintig wagens uit de Rally2-categorie aan de start was het geen sinecure te bepalen waar de lijn tussen aanvallen en veilig rijden lag!

 

“We staan aan de finish, dat is het belangrijkste”, stelt Thomas. “Maar het is uiteraard niet het verhoopte resultaat. We misten wat vertrouwen om nog meer aan te vallen, en daardoor konden we nooit echt de strijd met de snelste rijders aangaan. We wilden ons in ieder geval niet zenuwachtig laten maken, en hebben ons strikt aan het vooraf bepaalde strijdplan gehouden. Ik voelde dat Sébastien naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer vertrouwen kreeg. Dat is een goed voorteken voor de rest van het seizoen.”

 

Na deze herneming in Oudenaarde wordt het Belgische rallykampioenschap over twee weken verder gezet in Vresse-sur-Semois, met de splinternieuwe South Belgian Rally. Op een volledig ‘natuurlijk’ parcours hopen Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq opnieuw de weg naar het podium te vinden.

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg