Sébastien Bedoret: “Ik kan niet wachten om de nieuwe ŠKODA FABIA R5 te ontdekken”

Voor Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq is de zomervakantie ten einde gekomen en staat een nieuwe start voor de deur. Door morgen deel te nemen aan de Rally van Staden, worden de twee vertegenwoordigers van ŠKODA België de eersten in ons land die mogen proeven van de gloednieuwe ŠKODA FABIA R5. Die bolide, ingezet door SXM, zal volgende week ook de dienst uitmaken tijdens de Deutschland Rally, hun tweede afspraak van het seizoen in het Wereldkampioenschap Rally.

“Na anderhalve maand pauze vormt de Rally van Staden voor ons een uitstekende gelegenheid om de tweede seizoenshelft voor te bereiden”, opent Sébastien met een glimlach. “Dit wordt onze eerste rally sinds de crash in Ieper eind juni, waardoor het een perfecte kans is om het juiste ritme terug te vinden en vertrouwen op te doen. Maar het wordt tegelijk een kennismaking met de wagen, die we zullen afstellen met het oog op de Omloop van Vlaanderen begin september en… de Deutschland Rally! Ik trappel van ongeduld om de nieuwe ŠKODA FABIA R5 te ontdekken, vooral omdat de eerste testkilometers me optimistisch hebben gestemd.”

 

Fred Miclotte, de verantwoordelijke van de SXM-structuur, deelt die mening. “Dankzij de laatste evoluties zijn we ervan overtuigd dat de auto sterk voor de dag zal komen en dat we kunnen mikken op een zege in het Belgisch Kampioenschap voor het einde van het jaar”, bevestigt hij. “Het is daarentegen wel duidelijk dat alles niet na één rally in kannen en kruiken zal zijn. Een nieuwe auto ontwikkelen, is een grote uitdaging voor de rijder en het team. Het is alsof we helemaal opnieuw begonnen zijn. Het volledige team is in ieder geval gemotiveerder dan ooit om de juiste oplossingen te vinden om zo snel mogelijk te presteren. Een van de eerste Europese teams zijn om de nieuwe ŠKODA FABIA R5 in ontvangst te nemen, getuigt van de waardering en het vertrouwen dat ŠKODA Motorsport heeft in ons allemaal. Staden bevindt zich in de regio van Roeselare en dus zal de informatie die we morgen vergaren zeker en vast nuttig zijn voor de Omloop van Vlaanderen, onze volgende rally op nationaal niveau.”

 

Alvorens zich volop te concentreren op het Belgian Rally Championship, de absolute prioriteit, maken Thomas en Sébastien een tweede gastoptreden in WRC2 dit seizoen. Na de Tour de Corse werd de Deutschland Rally uitgekozen door het team dat ondersteund wordt door ŠKODA België. “Een manche van het Wereldkampioenschap vormt telkens weer een nieuwe ervaring voor jongeren als Sébastien en Thomas. Het is een erg specifieke rally, met veel variatie tussen de betwiste proeven in de wijngaarden en de militaire zones. De bedoeling is dat ze vertrouwen tanken alvorens terug te keren naar Belgisch grondgebied”, legt coach Freddy Loix uit. “Het gaat dit jaar om hun tweede deelname in Duitsland. Ze weten dus waaraan ze zich kunnen verwachten. Als ze zich kunnen meten met de beste private RC 2’s, kunnen we erg tevreden zijn!”

 

De Deutschland Rally vindt plaats van 22 tot 25 augustus. Om in het oog te houden!

 

Catherine Van Geel

PR Manager, D'Ieteren NV

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be