Sébastien Bedoret: “Onze mooiste rally”

Ze hadden het beloofd, en ze hebben woord gehouden! Tijdens de TAC Rally, derde manche van het Belgian Rally Championship, wisten Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq steeds voorin te spelen. Aan het stuur van hun ŠKODA FABIA R5 in de kleuren van de Belgische invoerder wist het jonge duo (elk 23 jaar) een schitterende tweede plaats te veroveren. Ze moesten enkel de regerende kampioen, de ervaren Kris Princen, met slechts 18 seconden voorlaten.

“Ik denk dat dit de beste rally uit mijn carrière was”, glimlachte Sébastien, voor hij voor de twee maal dit seizoen op het podium stapte. “Ik heb me nooit eerder zo gegeven en we konden de hele dag lang een goed ritme aanhouden. Enkel in de eerste chronorit hebben we een paar kleine foutjes gemaakt. Tijdens de verkenningen lagen er grote banden aan de binnenkant van enkele bochten, en ik had in mijn nota's staan dat we die niet mochten afsnijden. In de wedstrijd bleken die banden echter verdwenen, en omdat de rijders voor ons diep in de koord waren gedoken lag er heel veel kiezel op de weg. We zijn twee keer serieus geschrokken en verloren in die chronorit bijna negen seconden. Maar ik heb mijn les nu wel geleerd!”

 

Nadien wisten Sébastien en Thomas voortdurend de strijd met de besten aan te gaan, wisten in de KP's 4 en 5 zelfs twee keer de absoluut snelste tijd te laten optekenen, om zo naar de tweede plaats op te rukken. Een positie die ze niet meer uit handen zouden geven. Na hun derde plaats in de Haspengouwrally en hun afwezigheid in de Spa Rally veroverden de rijders van het SXM team de zilveren medaille, voor alle andere aanwezige ŠKODA FABIA R5. “In de Sezoensrally van vorig jaar tikten we ook al eens als tweede aan, maar we beseften toen wel dat dat in hoofdzaak aan de koersfeiten lag”, herinnert de corijder zich. “Deze keer mogen we zeggen dat we deze tweede plaats zijn gaan halen, en dat in aanwezigheid van alle tenoren van het Belgische kampioenschap! Seb had er alle vertrouwen in en reed heel geconcentreerd. Geloof me vrij als ik zeg dat we geen overdreven risico's hebben genomen. Toen het aan het eind van de dag begon te regenen hebben we er trouwens vooral voor gezorgd dat we onze positie behielden, eerder dan te proberen Kris Princen onder druk te zetten. Een jaar na ons debuut voor ŠKODA België staan we opnieuw op het podium van de TAC Rally. Dat geeft een mens moed voor de toekomst!”

 

Een breed lachende Freddy Loix was eens te meer ontzettend trots op zijn poulains. “Ze hebben een schitterende rally gereden”, bevestigde hun coach. “Ze hadden voor de start gesteld dat ze voorin wilden meedraaien en dat is precies wat ze hebben gedaan, zonder enige fout te maken. Bravo! Bravo ook aan Kris Princen, die iedereen er aan heeft herinnerd dat hij op dit ogenblik de beste rijder van het kampioenschap is, door tegelijk snel, constant en foutloos te rijden. Maar na hem komt Sébastien! Nu gaan we hard werken om de progressie verder te zetten.Tijdens de Rallye de Wallonie zullen Sébastien en Thomas zich gedurende tweeëneenhalve dag snel en regelmatig moeten tonen. Voor ik ze echter een debriefing geef, wil ik ze wel eerst wat laten genieten van hun mooie prestatie!”

 

Toch blikt Sébastien al vooruit. “Nu moeten we nog één stap zetten!”, bevestigde hij. “Ik weet waar we de seconden die vandaag het verschil hebben gemaakt hebben verloren. Ik weet ook dat we nog harder kunnen aanvallen en iets meer risico's kunnen nemen. Het belangrijkste is dat we aan onszelf hebben bewezen dat we om de zege kunnen strijden! Hoewel het een serieuze uitdaging wordt willen we over twee weken in Namen op zijn minst even goed doen.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be