Sébastien Bedoret : “Vol vertrouwen richting de Wallonie”

Sébastien Bedoret : “Vol vertrouwen richting de Wallonie”

Het minste wat we kunnen schrijven is dat Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq dezer dagen weinig tijd hebben om zich te vervelen. Voor het derde opeenvolgende weekend gaat het duo van ŠKODA België aan de slag met hun ŠKODA FABIA R5 uit de ateliers van SXM. Twee weken na een heel mooie tweede plaats in de TAC Rally snijden de twee kerels volgende vrijdag de Rallye de Wallonie aan. Om deze vierde manche van het Belgische rallykampioenschap optimaal voor te bereiden kwamen Sébastien en Thomas afgelopen zondag aan de start in de Rallye Salamandre, een regionale wedstrijd in Beaumont. Na een wedstrijd waarin de tegenstand uiteraard minder sterk was dan in het nationale kampioenschap klom het duo op het hoogste podiumtrapje.

Die thuisoverwinning doet deugd”, glimlacht Sébastien. “Aan het stuur van onze ŠKODA FABIA R5 scheurde ik tegen meer dan 150 km/u langs mijn huisdeur in Donstiennes. Normaal gezien zit ik daar aan het stuur van de bestelwagen van ons familiebedrijf en hou ik me aan de snelheidsbeperking van 50 km/u. Dit geeft een heel ander effect (lacht)!”

 

Naast het emotionele aspect had deze deelname ook een heel precies doel. “Zowel voor ons als voor onze partners is het plezant om in eigen regio en voor onze enthousiaste supporters te kunnen rijden. Maar het belangrijkste was de voorbereiding op de Rallye de Wallonie!”, bevestigt de 23-jarige. “De hele dag lang hebben we de afstellingen aangepast – soms gingen we met opzet zelfs wat te ver – om zo het rijgedrag van onze ŠKODA FABIA R5 te verfijnen. Samen met onze ingenieur en het hele SXM-team hebben we goed werk geleverd. Hoewel het parcours rond Namen iets sneller en iets minder hobbelig zal zijn, trekken we dus vol vertrouwen richting de vierde manche van het Belgische kampioenschap. Ons doel is duidelijk: we willen van bij de start voluit gaan, net zoals in de TAC Rally, en proberen om de zege te strijden.”

 

Daags na hun succes in de Rallye Salamandre legden Sébastien en Thomas zich onmiddellijk toe op de verkenningen voor de Rallye de Wallonie. “Na in vier weken tijd de Tour de Corse, TAC Rally en de Salamandre te hebben afgewerkt zitten we goed in het ritme”, glimlacht de corijder. “En dat zal ook nodig zijn, willen we in Namen om de zege kunnen strijden! De concurrentie zal er hard zijn, met onder andere ex-winnaars Vincent Verschueren en Cédric Cherain, Adrian Fernémont, die een thuiswedstrijd rijdt, of ook Kevin Demaerschalk, waarvan de snelheid voldoende gekend is... En dan vergeten we zeker niet alle andere R5-rijders die een podiumplaats ambiëren. Vanaf vrijdagavond op de Citadel zullen we bij de zaak moeten zijn en niets laten liggen. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat Sébastien in Tielt een belangrijke stap heeft gezet en dat hij aan vertrouwen heeft gewonnen. Maar dat zullen we nu in de wedstrijd moeten bevestigen!”

 

Bij ŠKODA België is de boodschap duidelijk. “Sinds het begin van onze samenwerking, iets meer dan een jaar geleden, lieten Sébastien en Thomas een constante progressie noteren”, stelt Freddy Loix, de door de Belgische invoerder van het Tsjechische merk aangestelde coach. “Om die evolutie verder te zetten moeten ze nu hun limieten verleggen en om de zege strijden. In de TAC Rally hebben ze bewezen dat ze daartoe in staat zijn, ik hoop dat ze in Namen hetzelfde kunnen doen.”

 

Zoals de traditie het wil start de vierde manche van het Belgische kampioenschap op vrijdagavond met een dubbele doortocht (19u30 en 21u45) op de showetappe op de Citadel van Namen. Er staan in het totaal 22 klassementsproeven op het programma, goed voor niet minder dan 220 km tegen de klok. De finish wordt zondagnamiddag rond 15 uur verwacht.

 

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg