Sébastien Bedoret: “We zijn er klaar voor!”

“Er leek geen einde aan de winter te komen!” Ondanks een kleine uitstap naar de Legend Boucles @Bastogne kijken Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq ontzettend uit naar de volgende wedstrijd. “Ik ben al een paar weken opnieuw aan het trainen door wat te karten, maar ik sta eigenlijk te trappelen van ongeduld om opnieuw een rally te kunnen rijden”, stelt de beschermeling van ŠKODA België. “Thomas en ik zijn helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Zelfs al weet ik maar al te goed dat we niet de enigen zijn!”

Het ziet er inderdaad naar uit dat Belgische rallykampioenschap 2020 één van de meest betwiste en spannende ooit wordt. Het beste bewijs dat de rallysport in ons land nog altijd ontzettend populair is. “Ik verwacht dat er fel strijd zal geleverd worden, met bij de meeste wedstrijden zeven of acht teams die voor de zege kunnen gaan”, vervolgt corijder Thomas. “Het niveau van dit kampioenschap ligt hoger dan ooit en we zullen het hele seizoen lang gefocust moeten blijven. Telkens weer sterk uit de hoek komen, fouten vermijden, veel punten scoren… Enkel zo kunnen we kampioen worden, ons doel voor dit jaar.”

 

Om dat te bereiken verkeert het duo van ŠKODA België in een ideale context. “We blijven trouw aan het team van SXM, dat vorig jaar schitterend werk leverde”, stelt Sébastien. “Die continuïteit is een voordeel, want we zijn ondertussen goed op elkaar ingespeeld. We konden de ŠKODA FABIA Rally2 Evo al aan het eind van vorig seizoen wat beter leren kennen, en tijdens de Condroz merkte ik dat ik de auto steeds meer onder de knie kreeg. We hebben nog wat werk, maar ik heb er alle vertrouwen in en ben ook helemaal overtuigd van het prestatieniveau van de auto.”

 

Toch trekt Sébastien op zaterdag 29 februari enigszins voorzichtig naar de Rally van Haspengouw, de openingsmanche van het kampioenschap. “Vorig jaar was de Haspengouw onze minst goede wedstrijd”, legt hij uit. “We hebben uiteraard bekeken waarom dat zo was, maar ik sta er niet aan de start met enkel de overwinning als doel. Ik wil het seizoen goed beginnen, en meteen een pak punten scoren. Een herhaling van onze podiumplaats uit 2019 zou me al tevreden stellen.”

 

Om de eerste rally van het seizoen voor te bereiden zullen Sébastien en Thomas twee testdagen afwerken, met coach Freddy Loix als aandachtig toeschouwer en raadgever. Meteen een uitstekende gelegenheid om de afstellingen te verfijnen en opnieuw in het competitieritme te geraken. Zonder evenwel te veel te veranderen. “Met ons notasysteem loopt het steeds beter”, licht Thomas toe. “Links en rechts voeren we nog kleine wijzigingen door, maar Sébastien heeft er het volle vertrouwen in. De Rally van Haspengouw is misschien niet de lastigste rally van het seizoen, maar vorig jaar konden we vaststellen dat het allesbehalve eenvoudig is om helemaal vooraan te kunnen strijden. Er zijn heel wat plekken waar je een fractie van een seconde kan verliezen, en op het eind weegt de rekening zwaar door. We zullen zien in welke omstandigheden de wedstrijd wordt afgewerkt, maar we zullen allicht van bij de start alles moeten geven en helemaal gefocust zijn. Maar voor het overige ben ik het eens met Seb: we zijn er helemaal klaar voor!”

 

Trots op de nieuwe decoratie van hun bolide, met daarop uiteraard een plaatsje voor de trouwe en nieuwe partners (waarbij ook Michelin Motorsport), geven Sébastien en Thomas afspraak op 29 februari in Landen, voor een heel open wedstrijd. Het aftellen kan beginnen!

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be