Sébastien Bedoret: “We zijn er klaar voor!”

Sébastien Bedoret: “We zijn er klaar voor!”

“Er leek geen einde aan de winter te komen!” Ondanks een kleine uitstap naar de Legend Boucles @Bastogne kijken Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq ontzettend uit naar de volgende wedstrijd. “Ik ben al een paar weken opnieuw aan het trainen door wat te karten, maar ik sta eigenlijk te trappelen van ongeduld om opnieuw een rally te kunnen rijden”, stelt de beschermeling van ŠKODA België. “Thomas en ik zijn helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Zelfs al weet ik maar al te goed dat we niet de enigen zijn!”

Het ziet er inderdaad naar uit dat Belgische rallykampioenschap 2020 één van de meest betwiste en spannende ooit wordt. Het beste bewijs dat de rallysport in ons land nog altijd ontzettend populair is. “Ik verwacht dat er fel strijd zal geleverd worden, met bij de meeste wedstrijden zeven of acht teams die voor de zege kunnen gaan”, vervolgt corijder Thomas. “Het niveau van dit kampioenschap ligt hoger dan ooit en we zullen het hele seizoen lang gefocust moeten blijven. Telkens weer sterk uit de hoek komen, fouten vermijden, veel punten scoren… Enkel zo kunnen we kampioen worden, ons doel voor dit jaar.”

 

Om dat te bereiken verkeert het duo van ŠKODA België in een ideale context. “We blijven trouw aan het team van SXM, dat vorig jaar schitterend werk leverde”, stelt Sébastien. “Die continuïteit is een voordeel, want we zijn ondertussen goed op elkaar ingespeeld. We konden de ŠKODA FABIA Rally2 Evo al aan het eind van vorig seizoen wat beter leren kennen, en tijdens de Condroz merkte ik dat ik de auto steeds meer onder de knie kreeg. We hebben nog wat werk, maar ik heb er alle vertrouwen in en ben ook helemaal overtuigd van het prestatieniveau van de auto.”

 

Toch trekt Sébastien op zaterdag 29 februari enigszins voorzichtig naar de Rally van Haspengouw, de openingsmanche van het kampioenschap. “Vorig jaar was de Haspengouw onze minst goede wedstrijd”, legt hij uit. “We hebben uiteraard bekeken waarom dat zo was, maar ik sta er niet aan de start met enkel de overwinning als doel. Ik wil het seizoen goed beginnen, en meteen een pak punten scoren. Een herhaling van onze podiumplaats uit 2019 zou me al tevreden stellen.”

 

Om de eerste rally van het seizoen voor te bereiden zullen Sébastien en Thomas twee testdagen afwerken, met coach Freddy Loix als aandachtig toeschouwer en raadgever. Meteen een uitstekende gelegenheid om de afstellingen te verfijnen en opnieuw in het competitieritme te geraken. Zonder evenwel te veel te veranderen. “Met ons notasysteem loopt het steeds beter”, licht Thomas toe. “Links en rechts voeren we nog kleine wijzigingen door, maar Sébastien heeft er het volle vertrouwen in. De Rally van Haspengouw is misschien niet de lastigste rally van het seizoen, maar vorig jaar konden we vaststellen dat het allesbehalve eenvoudig is om helemaal vooraan te kunnen strijden. Er zijn heel wat plekken waar je een fractie van een seconde kan verliezen, en op het eind weegt de rekening zwaar door. We zullen zien in welke omstandigheden de wedstrijd wordt afgewerkt, maar we zullen allicht van bij de start alles moeten geven en helemaal gefocust zijn. Maar voor het overige ben ik het eens met Seb: we zijn er helemaal klaar voor!”

 

Trots op de nieuwe decoratie van hun bolide, met daarop uiteraard een plaatsje voor de trouwe en nieuwe partners (waarbij ook Michelin Motorsport), geven Sébastien en Thomas afspraak op 29 februari in Landen, voor een heel open wedstrijd. Het aftellen kan beginnen!

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg