Seppe Smits op weg naar zijn Olympische droom aan het stuur van een ŠKODA

Seppe Smits op weg naar zijn Olympische droom aan het stuur van een ŠKODA

Hun liefde voor reizen en hun zin voor avontuur hebben ze in elk geval met elkaar gemeen. Smits heeft actie in het bloed en leeft op adrenaline en hij heeft duidelijk ook geen moeite met een slippertje op sneeuw. Seppe Smits is immers één van de beste snowboarders ter wereld en in die zin is het logisch dat hij de nieuwe ambassadeur wordt van ŠKODA Belgium.

Hun liefde voor reizen en hun zin voor avontuur hebben ze in elk geval met elkaar gemeen. Smits heeft actie in het bloed en leeft op adrenaline en hij heeft duidelijk ook geen moeite met een slippertje op sneeuw. Seppe Smits is immers één van de beste snowboarders ter wereld en in die zin is het logisch dat hij de nieuwe ambassadeur wordt van ŠKODA Belgium. Het merk staat onder meer bekend voor de ruimte van de modellen. Als eerste ervaring zal Seppe zich binnenkort verplaatsen met een OCTAVIA Combi RS – 2.0 TDI 184 pk – DSG-6 – 4x4. “Voor mij is dit een absolute droomwagen”, stelt hij tussen twee sessies big air!

Seppe bereidt zich momenteel voor op de Olympische winterspelen van Pyeongchang. Hij zal in februari voor de tweede keer aan de Spelen deelnemen en koestert grote ambities want hij wil de eerste Belgisch Olympisch kampioen worden op de Winterspelen sinds 1948. “Ik had een ruime en krachtige wagen nodig die ik in alle omstandigheden kan gebruiken. Deze wagen voldoet aan al die criteria. Bovendien is de geluidsinstallatie – wat voor mij erg belangrijk is in de auto – werkelijk top!” Seppe Smits is een echte wereldburger want sinds zijn jeugd is het een absolute globetrotter. Hij jaagt op sneeuw en leeft met zijn koffer want hij zit meer dan 250 dagen per jaar in het buitenland: van China tot Nieuw-Zeeland over de Verenigde Staten en Australië.

Hij zit ook in alle uithoeken van Europa om er deel te nemen aan de verschillende wedstrijden Big Air die soms ook in een stadsomgeving worden georganiseerd. De snowboarder wilde een ruime, betrouwbare auto die overal kon worden gebruikt. Daarom koos hij voor de OCTAVIA Combi RS met vierwielaandrijving. Zo kan hij op een sportieve maar ook veilige manier op bergbanen en besneeuwde cols rijden. “Ik heb een dynamische en sportieve rijstijl en daarom hou ik van wagens die een beetje reserve hebben. Met 184 pk in combinatie met vierwielaandrijving vind ik dit de ideale auto voor lange afstanden en ik kan er ook mee door de Alpen, ongeacht de verkeers- of de weersomstandigheden”.

Seppe Smits was verder op zoek naar een modulaire auto zodat hij zijn persoonlijke bagage en zijn snowboards kan meenemen. “Normaal gezien gebruik ik twee reiszakken waarvan één boardbag met twee planken, extra bindingen en boots. De koffer van de OCTAVIA is dus perfect om mijn materiaal in optimale omstandigheden te vervoeren. Deze auto verschaft me veel rijplezier en maakt me tegelijk het leven makkelijker!”

Dit is dus een logische match tussen een moderne maar veeleisende atleet die houdt van stevige sensaties en een auto met een sportief rijgedrag die het prima vindt dat zijn potentieel ten volle wordt benut!

Seppe Smits in cijfers

 • 26 jaar

 • minstens 250 dagen per jaar in het buitenland

 • rijdt 40.000 kilometer per jaar met de wagen

 • 1440 graden maximale rotatie (ofwel 4 volledige rotaties)

 • 2 keer wereldkampioen slopestyle (2011 en 2017)

 • perfect 3-talig (Nederlands, Engels, Frans)

 • 8 meter, maximale hoogte tijdens een Big Air sprong

 • 30 meter, maximale lengte tijdens een Big Air sprong

 • 70 km/u, springsnelheid tijdens een Big Air sprong

Contacteer ons
Over ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.

 

 • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.

   

 • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017.

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypoli...


ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg