ŠKODA AUTO is voor de 19de keer de officiële hoofdpartner van de Tour de France

  • ŠKODA AUTO al sinds 2004 hoofdsponsor en autopartner van de Tour de France
  • Tour-directeur Christian Prudhomme leidt de Tour opnieuw vanuit de rode ENYAQ iV directiewagen
  • ŠKODA AUTO: ook groene-truisponsor én partner van de Tour de France Femmes

Kortenberg, 29 juni 2022 - ŠKODA AUTO sponsort ook dit jaar de Tour de France (1 – 24 juli 2022) als officiële hoofdsponsor en autopartner. Het is de 19e keer dat de Tsjechische autofabrikant ‘s werelds grootste wielerevenement steunt. Maar liefst 250 auto’s bieden de organisatoren en Tourleiding optimale mobiliteit en worden gebruikt als ondersteunings- en assistentieauto’s. Het wagenpark omvat ook de volledig elektrische ŠKODA ENYAQ iV directiewagen, waarin Tour-directeur Christian Prudhomme op 16 van de 21 etappes het peloton aanvoert.

De 109e editie van de wielerklassieker start op 1 juli met de Grand Départ in Kopenhagen, het meest noordelijke startpunt in de geschiedenis van de Tour. De 21 etappes, waaronder zes bergtrajecten, voeren het peloton door vier landen heen over een afstand van 3.300 kilometer.
Op 24 juli bereiken de renners hun bestemming op de Avenue des Champs-Élysées in Parijs.

ENYAQ iV: elektrisch mobiel commandocentrum

ŠKODA AUTO ondersteunt het grootste wielerevenement ter wereld voor de 19e keer. Als officiële hoofdsponsor en autopartner, levert het merk ook 250 auto’s aan de organisatoren en Tourleiding, evenals service- en assistentieauto’s. Naast de ENYAQ iV, omvat het wagenpark OCTAVIA’s en SUPERB iV’s met plug-in hybride-aandrijving. Tour-directeur Christian Prudhomme rijdt voor het peloton uit in een volledig elektrische ŠKODA ENYAQ iV. Dit is de derde keer dat de SUV dienst doet als het mobiele commandocentrum van Prudhomme. Tijdens sommige etappes wordt de ENYAQ iV als directiewagen afgewisseld met de ŠKODA SUPERB iV.

Voor de twaalfde keer, heeft de Tsjechische autofabrikant ook de kristallen trofee ontworpen voor de winnaar van de Tour de France. ŠKODA AUTO sponsort sinds 2015 de groene trui voor de leider in het puntenklassement.

ŠKODA: partner van de wielersport

Tevens is ŠKODA AUTO dit jaar partner van de Tour de France Femmes, die op 24 juli van start gaat. De deelnemers leggen acht etappes af over een afstand van 1.029 kilometer, waarbij de route van Parijs naar La Planche des Belles Filles voert.

Als ‘motor van de wielersport’ ondersteunt ŠKODA AUTO naast de Tour de France en Tour de France Femmes tal van nationale en internationale wielerwedstrijden en prominente sportevenementen, waaronder de Spaanse ‘Vuelta’ en bijvoorbeeld de amateurkoers L’Etape.

ŠKODA AUTO is voor de 19de keer de officiële hoofdpartner van de Tour de France_NL.pdf

PDF - 246 Kb

Liana Picard

PR Manager ŠKODA Import, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be