SKODA België start samenwerking met wielrenster Isabelle Beckers

SKODA België start samenwerking met wielrenster Isabelle Beckers

Wielersport en SKODA blijven onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat is niet verwonderlijk, want de oprichters (Laurin & Klement) van het bedrijf uit Mlada Boleslav startten ruim een eeuw geleden met de productie van fietsen en motorfietsen. Momenteel heeft SKODA diverse partnerships met wielerevenementen in binnen- en buitenland, waarvan de samenwerking met de Tour de France één van de bekendste is.

Voortaan steunt SKODA België ook dames in de wielerwereld via de campagne “Why We Ride” en de portaalsite welovecycling.com. SKODA België start bovendien een nieuwe samenwerking met Isabelle Beckers, een Vlaamse wielrenster met een ambitieuze olympische droom.

  • Sport - en wielersport in het bijzonder - blijft onderdeel van het SKODA-dna.

  • SKODA België start samenwerking met professionele wielrenster Isabelle Beckers

  • Isabelle Beckers is te zien in de nieuwe “Why We Ride”-campagne van SKODA.

  • Isabelle Beckers zal vanaf deze zomer een SKODA Octavia Combi 1.5 TSI gebruiken om haar droom op twee wielen te realiseren.

 

SKODA vindt het belangrijk om sport in de brede zin te ondersteunen. De constructeur is niet alleen actief in de autosport en het hockey maar hecht ook veel belang aan de wielersport, want deze sport is de hoeksteen van SKODA’s sponsorstrategie.  Sinds 2004 is SKODA partner van de Tour de France. Het logo was aanvankelijk te zien op de witte trui en sinds 2015 prijkt het SKODA-embleem op de groene (punten-)trui. In ons land steunt SKODA België  voortaan ook het dameswielrennen via de samenwerking met Isabelle Beckers. Zij telt vandaag 34 lentes en is al zes seizoenen actief in het wielrennen. Haar carrière als atlete begon echter veel vroeger, want in een vorig leven was ze vooral actief in het atletiek. Na enkele blessures kwam ze tijdens de revalidatie in contact met de triatlon discipline en daar werd meteen duidelijk dat ze een fietstalent was. De switch naar het wielrennen op haar 29ste bleek een logische stap.

 

Beckers rijdt momenteel voor het Lotto Soudal damesteam en behaalde in 2017 een tweede plaats in het Belgische wielerkampioenschap voor dames. Verder trad ze voor haar team aan in diverse belangrijke wielerklassiekers voor dames zoals Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race, Omloop Het Nieuwsblad en La Course. Dat is een wedstrijd voor dames in de rand van de Tour de France die traditioneel plaatsvindt op de laatste zondag van de Tour met aankomst op de Champs-Elysées in Parijs. “Ik koester niet de ambitie om deze klassiekers te winnen. Ik vind het al een hele eer om door de ploeg geselecteerd te worden zodat ik hieraan kan deelnemen”, stelt Isabelle Beckers.

 

Isabelle Beckers is ook ambassadrice voor het dameswielrennen via haar bijdragen aan Laridley.com. De website is uiteraard verbonden aan de gelijknamige fietsenproducent, maar Beckers geeft er eveneens ‘tips & tricks’ over de wielerdiscipline. Ze heeft er ook aandacht voor outfits en accessoires die leuk zijn op de fiets. In die zin komt de samenwerking met SKODA goed van pas, want na de zomervakantie kan het Vlaamse wielertalent haar fiets meenemen naar de verschillende trainingen in een SKODA Octavia Combi 1.5 TSI. De riante koffer van deze Combi is ideaal om zowel de fietsen als het nodige materiaal te transporteren.

 

De frequentie van die trainingen zal overigens nog stijgen, want Isabelle Beckers is zopas gestart met een nieuwe uitdaging: baanwielrennen voor vrouwen. De lat ligt erg hoog, want Beckers is geselecteerd voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. “Dit is een grote uitdaging, vooral omdat ik geen ervaring heb met deze discipline. Fysiek gezien ben ik sterk genoeg, maar er is nog veel werk aan de winkel op vlak van techniek. Ik heb pas mijn tweede training op de piste achter de rug, maar ik geloof er in!”

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg