Škoda Belgium is voor het tweede jaar op rij de Official Car Partner van de Baloise Belgium Tour 2023

  • Met de Baloise Belgium Tour krijgt Škoda Belgium opnieuw in 2023 een belangrijke en lokale partner in de wielersport.
  • Dit jaar zal de Baloise Belgium Tour, ook wel bekend als de Ronde van België, van 14 tot en met 18 juni door het land trekken.
  • Škoda Belgium zal meer dan twintig auto's leveren om de organisatie te ondersteunen.

Kortenberg, 13 juni 2023 - Škoda en wielrennen gaan hand in hand. Kijk maar naar de Tour de France, Parijs-Roubaix of Luik-Bastenaken-Luik, en binnenkort ook naar de Baloise Belgium Tour. De ‘Ronde van België’ vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 18 juni en wordt ondersteund door Škoda Belgium. Het merk zet meteen 24 auto's in tijdens deze meerdaagse UCI Pro Series race in eigen land.

Aan het einde van de 19e eeuw was de fiets ontzettend populair. Slotenmaker Václav Laurin kocht er een om zich dagelijks te verplaatsen, maar was niet tevreden over de kwaliteit. Samen met boekhandelaar Václav Klement besloot hij om het beter te doen en hun eigen fietsen te produceren. Nog geen jaar later had het merk Slavia al 21 medewerkers en stonden er vijf fietsmodellen te koop. Dit leidde uiteindelijk tot de productie van motorfietsen en later ook auto's van het merk Škoda.

Ronde van België

Het is geen verrassing dat Škoda de onbetwiste logistieke partner is geworden in de wielersportwereld. Elk model in het assortiment biedt ruimte en veelzijdigheid, waardoor het Tsjechische merk een vaste waarde is voor zowel de wedstrijdleiding als de teams en hun genodigden.

Dat Škoda Belgium in 2023 ook de Baloise Belgium Tour van zuinige voertuigen mag voorzien, getuigt van de nauwe band die het automerk met de wielersport heeft. De Ronde van België is een vaste waarde op de wielersportkalender, met een geschiedenis die teruggaat tot 1908.

24 wagens

Sinds 2002 wordt de Ronde weer jaarlijks gehouden, sinds 2013 bekend als de Baloise Belgium Tour. Dit jaar duurt de wielerwedstrijd vijf dagen en evenveel etappes, die de deelnemers door zes provincies leiden: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Luxemburg en Limburg. Totaal goed voor 718 wedstrijdkilometers.

De karavaan volgt de renners op de voet met 24 auto's van Škoda Belgium. Voor deze wedstrijd van de UCI Pro Series worden de SUV-modellen Kamiq, Karoq, Kodiaq en de 100% elektrische Enyaq iV en Enyaq Coupé RS iV ingezet. Dankzij hun royale kofferruimte zijn deze Škoda-modellen ideaal om fietsen mee te transporteren, helemaal in lijn met de slogan ‘Škoda, supporter van de grootste fietsfamilie’.

SKODA Baloise Belgium Tour NL.pdf

PDF - 391 Kb

Liana Picard

PR Manager ŠKODA Import, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be