ŠKODA biedt eerste algemene blik op design van de nieuwe KODIAQ RS

  • De ŠKODA KODIAQ RS brengt een modern, sportief en meeslepend design in het SUV-portfolio van de Tsjechische autobouwer
  • Opvallende accenten benadrukken de dynamische verschijning van de eerste RS-SUV
  • Het nieuwe SUV-topmodel viert weldra zijn wereldpremière op het autosalon van Parijs 2018

ŠKODA geeft twee designschetsen vrij en zo een eerste algemene indruk van de nieuwe ŠKODA KODIAQ RS, zijn prestatiegerichte SUV. Verscheidene accenten in glanzend zwart beklemtonen de dynamische verschijning van de nieuwe top-SUV. Het is de eerste SUV van het merk die de RS-initialen draagt die de sportiefste modellen van ŠKODA sieren. Het meeslepende design wordt levendig door het elegante lijnenspel, de sportieve contouren en het typische robuuste uiterlijk van een SUV. De ŠKODA KODIAQ RS van 176 kW (240 pk) zal zijn debuut maken op het autosalon van Parijs 2018 in oktober.

 

Het brede radiatorrooster met 3D-effect doet de ŠKODA KODIAQ imponerend voor de dag komen. Met een afwerking in glanzend zwart komt het sportieve karakter van de SUV goed uit de verf. Hij is het enige model dat met de meest krachtige dieselmotor uit de geschiedenis van het Tsjechische merk op de markt komt. De dakrails, raamlijsten, en zijspiegels schitteren eveneens in sportief zwart. De KODIAQ RS is ŠKODA’s eerste SUV die beschikbaar zal zijn in de metaalkleur Race Blue. Bovendien is hij het eerste lid van de RS-familie dat het nieuwe, moderne RS-logo met inbegrip van een rode letter ‘v’ van victory op zijn radiatorrooster en achterkant zal krijgen.

 

Hertekende voorkant en achterbumpers

ŠKODA heeft exclusief voor de KODIAQ RS nieuwe bumpers ontwikkeld. Vooraan wordt de zelfverzekerde look van de wagen beklemtoond door de kristallijnen full-ledkoplampen die eveneens standaard zijn. Een reflector die zich over de hele breedte van het voertuig strekt, werd in de achterbumper geïntegreerd. Dit is een onderscheidend kenmerk voor alle ŠKODA RS-modellen. De twee opvallende uitlaatpijpen zijn duidelijk zichtbaar onder de achterbumper.

 

Eerste ŠKODA met standaard 20-duimsvelgen

De KODIAQ RS is de eerste ŠKODA die standaard over 20-duimsvelgen beschikt. De Xtreme-wielen in antraciet benadrukken fel het dynamische rijpotentieel van de SUV. Het remsysteem, met inbegrip van de 17-inch remschijven en zichtbaar rode remklauwen werd ook ontworpen voor buitengewone rijprestaties.

 

Met de KODIAQ RS brengt ŠKODA voor het eerst de designtaal van zijn sportieve modellen over naar het SUV-segment en creëert het zo een unieke productidentiteit. Het dynamische topmodel uit het KODIAQ-gamma zal tijdens het autosalon van Parijs 2018 in oktober aan het publiek worden voorgesteld.

 

S18-19N - Kodiaq RS.docx

DOCX - 898 Kb

S18-19N - Kodiaq RS (11 p).pdf

PDF - 372 Kb

Catherine Van Geel

PR Manager, D'Ieteren NV

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be