ŠKODA biedt eerste algemene blik op design van de nieuwe KODIAQ RS

ŠKODA biedt eerste algemene blik op design van de nieuwe KODIAQ RS

  • De ŠKODA KODIAQ RS brengt een modern, sportief en meeslepend design in het SUV-portfolio van de Tsjechische autobouwer
  • Opvallende accenten benadrukken de dynamische verschijning van de eerste RS-SUV
  • Het nieuwe SUV-topmodel viert weldra zijn wereldpremière op het autosalon van Parijs 2018

ŠKODA geeft twee designschetsen vrij en zo een eerste algemene indruk van de nieuwe ŠKODA KODIAQ RS, zijn prestatiegerichte SUV. Verscheidene accenten in glanzend zwart beklemtonen de dynamische verschijning van de nieuwe top-SUV. Het is de eerste SUV van het merk die de RS-initialen draagt die de sportiefste modellen van ŠKODA sieren. Het meeslepende design wordt levendig door het elegante lijnenspel, de sportieve contouren en het typische robuuste uiterlijk van een SUV. De ŠKODA KODIAQ RS van 176 kW (240 pk) zal zijn debuut maken op het autosalon van Parijs 2018 in oktober.

 

Het brede radiatorrooster met 3D-effect doet de ŠKODA KODIAQ imponerend voor de dag komen. Met een afwerking in glanzend zwart komt het sportieve karakter van de SUV goed uit de verf. Hij is het enige model dat met de meest krachtige dieselmotor uit de geschiedenis van het Tsjechische merk op de markt komt. De dakrails, raamlijsten, en zijspiegels schitteren eveneens in sportief zwart. De KODIAQ RS is ŠKODA’s eerste SUV die beschikbaar zal zijn in de metaalkleur Race Blue. Bovendien is hij het eerste lid van de RS-familie dat het nieuwe, moderne RS-logo met inbegrip van een rode letter ‘v’ van victory op zijn radiatorrooster en achterkant zal krijgen.

 

Hertekende voorkant en achterbumpers

ŠKODA heeft exclusief voor de KODIAQ RS nieuwe bumpers ontwikkeld. Vooraan wordt de zelfverzekerde look van de wagen beklemtoond door de kristallijnen full-ledkoplampen die eveneens standaard zijn. Een reflector die zich over de hele breedte van het voertuig strekt, werd in de achterbumper geïntegreerd. Dit is een onderscheidend kenmerk voor alle ŠKODA RS-modellen. De twee opvallende uitlaatpijpen zijn duidelijk zichtbaar onder de achterbumper.

 

Eerste ŠKODA met standaard 20-duimsvelgen

De KODIAQ RS is de eerste ŠKODA die standaard over 20-duimsvelgen beschikt. De Xtreme-wielen in antraciet benadrukken fel het dynamische rijpotentieel van de SUV. Het remsysteem, met inbegrip van de 17-inch remschijven en zichtbaar rode remklauwen werd ook ontworpen voor buitengewone rijprestaties.

 

Met de KODIAQ RS brengt ŠKODA voor het eerst de designtaal van zijn sportieve modellen over naar het SUV-segment en creëert het zo een unieke productidentiteit. Het dynamische topmodel uit het KODIAQ-gamma zal tijdens het autosalon van Parijs 2018 in oktober aan het publiek worden voorgesteld.

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg