ŠKODA biedt met de conceptstudie VISION iV een duidelijke vooruitblik op de elektrische toekomst van het merk

 

› ŠKODA toont de eerste schetsen van de conceptstudie voor het salon van Genève

› Coupé met dynamische lijnen gebaseerd op het platform voor elektrische aandrijving (MEB)

› Tegen eind 2022 zal ŠKODA meer dan tien elektrische modellen hebben voorgesteld

› De Tsjechische autobouwer investeert twee miljard euro in alternatieve aandrijving en nieuwe mobiliteitsdiensten

 

Met de conceptstudie ŠKODA VISION iV zal het Tsjechische automerk zijn volgende stappen op weg naar elektrische mobiliteit onthullen op het autosalon van Genève (5 tot 17 maart). Door nu twee ontwerpschetsen vrij te geven scherpt ŠKODA de honger aan naar de eerste auto die het merk zal baseren op het modulaire platform voor elektrische aandrijving (MEB). De vierdeurs cross-overcoupé pakt uit met een aantrekkelijk sportief en tot de verbeelding sprekend lijnenspel.

De ŠKODA VISION iV combineert een atletisch voorkomen, aerodynamisch geoptimaliseerde 22-duimsvelgen en fors uitgebouwde spatborden met een uitgesproken coupévormige, vloeiende daklijn. Een kenmerkende tornadolijn verbindt de voor- met de achterzijde en benadrukt zo de strakke deuroppervlakken zonder deurgrepen. Camera’s, waarvan de behuizing een vorm kreeg die verwijst naar haaienvinnen, vervangen de klassieke buitenspiegels.

De voorzijde wordt gekenmerkt door een herinterpretatie van ŠKODA’s typische radiatorrooster met fijne verticale sleuven en kristallijne structuren. De horizontale lichtstrip in het bovenste deel van het radiatorrooster en de opvallende brede luchthappers vooraan benadrukken de sportieve look. De krachtige achterpartij krijgt een aerodynamische afgelijnde spoiler en kristalheldere ledachterlichten. Die herdefiniëren de typische C-vorm van ŠKODA en zetten, net als de lichtstrip boven de diffuser achteraan, de breedte van het voertuig in de verf. Ook het ŠKODA-logo achteraan is een uitgesproken blikvanger met rood oplichtende letters.

2019 is voor ŠKODA het jaar waarin het merk het tijdperk van elektromobiliteit binnenstapt. 124 jaar nadat het merk werd opgericht lanceert het Tsjechische automerk de SUPERB PHEV met plug-inhybride aandrijving en een volledig batterij-elektrische versie van CITIGO. In 2020 zullen dan de eerste productieversies gebouwd op het MEB volgen. Over de volgende vier kaar investeert ŠKODA ongeveer twee miljard euro in alternatieve aandrijfsystemen en in nieuwe mobiliteitsdiensten. Tegen eind 2022 zal het merk meer dan tien modellen met elektrische of elektrisch ondersteunde aandrijving tellen.

S19-06N - Specific outlook (2p).pdf

PDF - 172 Kb

Catherine Van Geel

PR Manager, D'Ieteren NV

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be